با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

انتخاب مناسب ترین پارچه برای رومبلی یکی از راه هایی است که به شما کمک می کند تجربه متفاوت تر و در عین حال بهتری از فضای داخلی خانه تان داشته باشید، در ادامه با انواع پارچه رومبلی آشنا خواهید شد.
پنجشنبه، 5 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

انواع پارچه مبلی 

تنوع پارچه‌های مبلی بسیار زیاد است اما به‌طور کلی شامل سه حالت‌ زیر می‌شود.

۱. پارچه‌های با مواد طبیعی: مانند پارچه‌های پنبه‌ای، نخی، کتان، پشمی و ابریشم.

۲. پارچه‌ای با مواد دست‌ساز یا مصنوعی: مانند ویسکوز، نایلون و پلی استر

۳. ترکیبی: پارچه‌ای که ترکیبی از دو مورد بالا باشد.

به یاد داشته باشید که هر کدام از موارد زیر مزایا و معایب خود را دارند.


۱۳ نوع از انواع پارچه مبلی بر اساس جنس

با توجه به انواع مختلف پارچه مبلی در بازار، در اینجا به بررسی ۱۳ نوع از انواع پارچه مبلی با توجه به جنس آن‌ها می‌پردازیم.

۱. پارچه مبلی نخی (پنبه‌ای)
این نوع پارچه بسیار نرم و بادوام است و از نظر رنگ و طرح‌های موجود در بازار بسیار متنوع است. از پارچه‌های نخی بیشتر در مدل‌های مبل راحتی استفاده می‌شود. این پارچه به راحتی قابل شستشو است و با مقداری آب و مواد شوینده پارچه قابل لکه گیری است. متاسفانه این پارچه به دلیل اینکه از الیاف طبیعی ساخته می‌شود خیلی زود چروک شده و بو را به خود می‌گیرد. در برابر سایش مقاوم است، اما در برابر نور مستقیم خورشید هیچ مقاومتی نشان نمی‌دهد.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۲. پارچه مبلی پشمی
این پارچه همان گونه که از نام آن مشخص است از پشم گوسفند، بز یا میش بدست می‌آید. این پارچه در سرما، گرما را انتقال می‌دهد. از دیگر مزیت این پارچه می‌توان به رطوبت پذیری بالا اشاره کرد. معمولا این پارچه در مناطق سردسیر مورد استفاده خواهد بود.

این پارچه‌ها بسیار نرم و لطیف هستند و مناسب تمام فصول بوده، براق و سبک هستند. قابلیت کشش بالایی را دارد و بسیار مقاوم در برابر چروک شدن و پارگی است، اما پاک کردن لک از روی این پارچه بسیار سخت است. این پارچه مبلی مناسب و مورد توجه بیشتر افراد است. این پارچه بهتر است برای کوسن‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۳. پارچه مبلی چرمی
امروزه بیشتر افراد به دنبال چرم به عنوان پارچه برای مبلمان خود هستند. این پارچه فضا را رسمی‌تر به نمایش می‌گذارد و از نوع مصنوعی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عدم نفوذ آب یکی از بهترین ویژگی‌های این پارچه است. اما چرم با رنگ روشن احتیاج به نگهداری بیشتری دارد، چون سریع‌تر از رنگ تیره آن لک می‌گیرد. از معایب این نوع پارچه می‌توان به آسیب پذیری در برابر اجسام تیز، چسبندگی بدن به مبلمان به دلیل عدم عبور هوا در بافت پارچه، انتقال سرما و گرما به بدن وکم بودن طیف رنگی پارچه اشاره کرد.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۴. پارچه مبلی کتان
پارچه کتان با پارچه نخی بسیار شباهت دارند و از الیاف گیاهی است. مانند پارچه نخی بسیار زود چروک می‌شود و در برابر لک مقاومت می‌کند. این پارچه قابل شستشو بوده و صاف و درخشان است. سایش سریع و شستشوی دشوار از معایب این پارچه است، اما همچنان در صدر جدول انواع پارچه مبلی است.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۵. پارچه مبلی جیر
پارچه جیر بسیار از لحاظ ظاهری به پارچه چرم و مخمل نزدیک است. این پارچه از پوست بز و گوساله بدست می‌آید. در بازار این پارچه را با نام‌هایی دیگر همچون: چرم جیر، چرم مخمل نما می توان یافت.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۶. پارچه مبلی مخمل
همه ما با این پارچه آشنا هستیم، پارچه‌ای با پرز‌های نازک، لطیف و نزدیک به هم. این پارچه جزو پارچه‌هایی است که همواره در بازار مد بوده و می توان آن را یار همیشگی بازار پارچه مبل دانست. به عنوان مثال در اغلب مدل مبل چستر ترک از پارچه مخمل استفاده می‌شود. مسلما به دلیل تنوع بسیار زیاد در طرح، رنگ و بافت طرفداران فراوانی را به خود جدب کرده است. این پارچه گزینه مناسبی به عنوان پارچه مبل، کوسن و پرده است. پارچه مخمل کبریتی، مخمل نانو، فلوک (مخمل با چاپ طرح روی آن) هم از انواع این پارچه است.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۷. پارچه مبلی نانو
از باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین انواع پارچه مبلی در بازار می‌توان با پارچه نانو اشاره کرد، ساده و مدرن. مزایای بیشماری را می‌توان برای این پارچه نام برد، برای مثال: ضد آب و ضد لک، آنتی باکتریال، ضد حریق، نرم و راحت، مقاوم بودن در برابر مواد شوینده را نام برد. پس با خیال راحت از این پارچه به عنوان پارچه مبلی خود استفاده کنید و سالیان متوالی آن را در دکوراسیون خود داشته باشید.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۸. پارچه مبلی ساتن
ساتن پارچه‌ای با طرح‌ها و رنگ‌های مختلف است. دارای بافت نازک، براق و لغزنده است و فرم مجلسی برای مبل ایجاد می‌کند.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

این پارچه به دلیل لغزنده بودن زمان استفاده از مبل، افراد را دچار دردسر می‌کند. در ضمن پاک کردن لک روی پارچه ساتن کار بسیار دشواری است!

۹. پارچه مبلی جین
یکی از سبک‌های جدید و دارای طیف رنگی آبی است. از نوع پارچه پنبه‌ای بوده و بافتی ناهموار دارد. پارچه جین دارای دوام و استحکام بالا است و فضایی مدرن به خانه شما می‌دهد.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۱۰. پارچه مبلی ریون
پارچه ریون سبک، دارای قابلیت کشسانی، تنوع در طرح و رنگ بسیار است. می‌توان به یکی از عیب‌های این پارچه مانند پارچه ساتن، به لغزندگی پارچه زمان نشستن بر روی آن، عدم مقاومت بسیاری در برابر آب و رطوبت، چروک شدن اشاره کرد. استقامت بالایی در برابر سایش دارد.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۱۱. پارچه مبلی ویسکوز
این پارچه با توجه به اینکه از الیاف طبیعی است، یکی از بهترین انتخاب‌ها خواهد بود. به نسبت پارچه‌های پنبه‌ای بسیار براق‌تر است. جذب رطوبتی بالایی دارد، اما مداومت این عملکرد باعث کاهش عمر این پارچه خواهد شد. این پارچه خاصیت ارتجاعی کمی دارد و سریع چروک می‌شود.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۱۲. پارچه مبلی نایلونی
این پارچه دارای مقاومت بالایی است و معمولا آن را با بافت مخمل ترکیب می‌کنند. مقاومت بالایی در برابر سایش و کشش دارد و رطوبت کمتری به خود جذب می‌کند. پارچه‌های نایلونی به نور مستقیم خورشید بسیار حساس هستند.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید

۱۳. پارچه مبلی پلی استر
این پارچه به صورت کاملا مصنوعی بدست می‌آید و بسیار مقاوم و با دوام است. این مقاومت زیاد را حتی در برابر نور مستقیم خورشید و چروک شدن نیز حفظ می‌کند.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید


دیگر انواع پارچه مبلی

از دیگر انواع پارچه مبلی در بازار می‌توان به پارچه کریستال، شانل، مازارتی، گلیم و جاجیم، بافت کنفی (گونی)، بوگاتی، پاتریس، پرفکتو، پرستیژ، چلسی، سرتکس، رویال، ونوس، مکس، پورشه و تایتانیک اشاره کرد.

به عنوان مثال پارچه‌های کریستال دارای طرح‌های گلدار و براق هستند و بیشتر برای مبل های استیل سلطنتی همچون مدل مبل مصری به کار می‌روند.

با انواع پارچه رو مبلی آشنا شوید
 
نکته: هرگز سراغ پارچه‌های کشی به عنوان پارچه مبلی نروید. این پارچه‌ها بعد از چند نوبت استفاده از مبلمان حالت اولیه خود را از دست می‌دهند و دیگر به حالت اولیه بر نمی‌گردد.


نکاتی برای خرید انواع پارچه مبلی

تراکم پارچه: تراکم پارچه از موارد بسیار مهمی است که هنگام خرید باید به آن بسیار توجه کنید. اگر پارچه مورد نظر تراکم خوبی نداشته باشد در هنگام نشست و برخاست، جابه جایی و کشش خراشیده می‌شود و از زیبایی پارچه روز به روز کم می‌شود.

رنگ پارچه: انتخاب رنگ‌ها و طرح‌ها در بین تنوع بی نهایت بازار کار سختی خواهد بود. اما مواردی که ذکر می‌شوند را در یاد داشته باشید. رنگ پارچه مبل را با توجه به رنگ دکوراسیون داخلی خانه، مقدار استفاده از مبلمان، تعداد افراد خانواده (تعداد کودکان خردسال) انتخاب کنید. مسلما خانه‌ای با تعداد رفت و آمد در هفته و یا با وجود فرزندان خردسال باید رنگ‌هایی مناسب و کمی تیره را در نظر بگیرند تا در اثر استفاده مدام دیرتر لک بشوند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط