فواید پسته برای سلامتی

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ای، ب1، ب 3 بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست. در ادامه توضیحات...
دوشنبه، 16 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فواید پسته برای سلامتی

خواص پسته تازه

مصرف پسته می‌ تواند مزایای زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. برخی از این مزایا شامل داشتن قلبی سالم، کنترل وزن، محافظت در برابر بیماری دیابت و پرفشاری خون و بهبود گوارش است.

ویتامین‌ ها، مواد معدنی، چربی ها و پروتئین‌ هایی که در پسته یافت می‌ شود برای سلامت بدن بسیار مفیدند.

پسته یکی از قدیمی ترین آجیل‌ هایی است که در جهان مورد استفاده قرار می‌ گیرد. همانطور که می‌ دانید پسته بومی آسیاست و بیشتر در ایران و عراق رشد پیدا می‌ کند. شواهد باستانی نشان می‌ دهد که ارتباط پسته و انسان‌ ها به ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. این ماده بیشتر در ایران، عراق و سوریه کشت می‌شد و بعدها به رم نیز رسید.

امروزه علاوه بر ایران، عراق و سوریه، کشورهای دیگر نیز به کاشت آن اقدام می‌ کنند. پسته متعلق به خانواده anacardaceae است.

پسته معمولا یک آجیل فصلی محسوب نمی‌ شود و در همه مواقع سال در دسترس افراد قرار دارد. این ماده را امروزه می‌ توان به اشکال مختلف خریداری کرد.

پوسته ای که بر روی آجیل‌ ها قرار دارد معمولا در برابر آسیب‌ های فیزیکی و موارد مختلف از آجیل محافظت می‌ کند.

از سوی دیگر، پسته شور و شیرین شده ممکن است انتخاب خوبی برای سلامتی شما نباشد زیرا سرشار از سدیم و قند است.

ایده آل ترین روش این است که پسته به صورت طبیعی مصرف شود و تا حد امکان از مصرف پسته فرآوری شده خودداری گردد.

این آجیل خوشمزه مزایای زیادی برای سلامت انسان‌ها دارد. این ماده یکی از معدود آجیل‌هایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد.

پسته حاوی مواد مغذی همچون کربوهیدرات‌ها، پروتئین ها، چربی‌ها، فیبر غذایی، فسفر، پتاسیم،تیامین، ویتامینB6 ، بتا کاروتن، لوتئین، زگزانتین، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، منگنز، ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین E، ویتامین A و ویتامین K است. تمامی این مواد مغذی باعث شده اند پسته یک ماده عالی برای سلامت انسان باشد.
 

ارزش غذایی پسته

برخی از مزایای پسته برای سلامتی در ادامه بیان شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، این ماده محتوای کالری اندکی دارد.

هر اونس از آن حدود ۱۶۰ کالری دارد که در مقایسه با میوه‌ های خشک شده و آجیل‌هایی همچون بادام زمینی، گردو، بادام،فندق، آجیل برزیلی و شاه بلوط بسیار اندک است.پسته حاوی مقادیر زیادی پروتئین است.

مقدار پروتئینی که در این ماده یافت می‌ شود در هر اونس حدود ۶ گرم است که در مقایسه با سایر آجیل‌ها بسیار بالاست.

محتوای چربی پسته نیز در مقایسه با آجیل‌ های دیگر بسیار اندک است. آمارهای جمع آوری شده نشان می‌ دهد که محتوای چربی در یک اونس حدود ۱۳ گرم است.

پسته منبع خوبی از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. مصرف این ماده به صورت منظم می‌ تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد و کلسترول خوب خون را اضافه نماید.مواد معدنی همون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم نیز در پسته یافت می‌ شود.

باید به این نکته توجه داشته باشید که پسته حاوی مقدار زیادی فسفر است.

علاوه بر این سطح پتاسیمی این ماده در مقایسه با سایر آجیل ها بسیار زیاد است. مقدار سدیمی که در پسته یافت می‌ شود صفر است که همین امر موجب می‌ شود این ماده با سایر آجیل‌ ها متفاوت باشد.

این موضوع برای افرادی که از پرفشاری خون رنج می‌ برند خبر خوبی است زیرا این افراد مجبورند مصرف سدیم را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانند.

جزییات تغذیه ای که در بالا به آن اشاره کردیم نشان می‌دهد که پسته تنها یک آجیل مغذی نیست بلکه غذایی است که می‌ توان در طول روز از آن استفاده کرد.

به عبارت دیگر پسته خود یک غذای کامل محسوب می‌ شود.
 

۹ خاصیت پسته خام

پسته یکی از غنی ترین مغزهای خوراکی است که دارای خواص شگفت انگیزی است در ادامه با برخی از خواص پسته آشنا شوید:
 
پسته و سلامت قلب
یکی از بزرگترین مزیتی که پسته برای سلامتی دارد این است که می تواند سلامت قلب را تضمین کند. تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که مصرف منظم پسته می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد.

آنتی اکسیدان‌ها، فیتواسترول‌ها و اسیدهای چرب غیراشباع(تک غیر اشباع و چند غیر اشباعی) برای بهبود سلامت قلب مفیدند.
 
پسته برای کنترل وزن
پسته انتخاب برتر برای افرادی است که در حال رژیم گرفتن برای کاهش وزن خود هستند. شواهد نشان می‌ دهد که پسته به خاطر کالری اندک، پروتئین بالا، اسید چرب اشباع اندک و اسید چرب غیر اشباع بالا برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند بسیار مفید است.
 
سلامت چشم با پسته
پسته حاوی آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی مانند لوتئین و زیگزانتین است. این آنتی اکسیدان‌ ها به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن کمک می‌ کند.برای اینکه بتوانید لوتئین و زیگزانتین بیشتری دریافت کنید بهتر است پسته را به همراه سبزیجات میل نمایید.
 
پسته خشکی پوست را کمتر می‌ کند
پسته به کاهش خشکی پوست کمک فراوانی می‌ کند. اسیدهای چرب موجود در آن نقش مهمی در این امر بازی می‌ کنند. همچنین چربی به عنوان یک مانع خوب عمل می‌ کند.
 
پسته منبع غنی فیبر
یکی از مزایای دیگر پسته برای سلامتی این است که منبع خوبی از فیبر غذایی محسوب می‌ شود. همین امر به بهبود گوارش کمک خواهد کرد.

یک وعده یک اونسی یا ۳۰ گرمی از پسته حاوی ۳ گرم فیبر غذایی خواهد بود. همین مقدار به بهبود سیستم گوارش کمک می‌ کند.
 
خواص پسته برای بهبود قوای جنسی
بر اساس مطالعات انجام شده، پسته تاثیر خوبی بر روی قوای جنسی مردان دارد. این مطالعه نشان می دهد مردانی که روزانه حدود ۱۰۰ گرم پسته مصرف می‌ کنند، عملکرد بهتری در رابطه جنسی خواهند داشت.این موضوع با سونوگرافی جریان خون در آلت تناسلی مردان تایید شده است.
 
خاصیت آنتی اکسیدانی پسته
حتی پوسته ای که بر روی پسته وجود دارد حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از آنتی اکسیدان‌ هاست. تحقیقات مختلف نشان می‌ دهد که می توان این انتی اکسیدان‌ ها را استخراج کرده و به سایر مواد غذایی افزود.

همانطور که می‌ دانید آنتی اکسیدان‌ ها قادرند رادیکال‌ های ازاد موجود در بدن را خنثی کنند. رادیکال‌ های ازاد شرایطی همچون سرطان و بیماری قلبی را ایجاد می کنند.
 
پسته برای مراقبت در برابر دیابت
یکی دیگر از مزایای پسته برای سلامتی، عملکرد آن در کنترل دیابت است. در افرادی که از دیابت رنج می‌ برند، قند پیوند نامناسبی با پروتئین برقرار می‌ کند و آن را غیر قابل استفاده می‌ سازد.

آنتی اکسیدان‌ هایی که در پسته وجود دارد به کاهش این فرآیند کمک می‌ کند. به همین خاطر مصرف آن در کنترل دیابت مفید است.
 
جذب آهن بیشتر با مصرف پسته
پسته سطح مس بالایی دارد و همین امر به جذب آهن از مواد غذایی کمک می‌ کند. به همین خاطر است که مصرف پسته در مبارزه با شرایطی همچون کم خونی مفید خواهد بود.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط