روغن خردل در چه مواردی استفاده می‌شود؟

مراقبت از پوست و رفع مشکلات پوستی از مهم‌ترین خواص روغن خردل است. در این مقاله به چند مورد از خواص و فایده‌های روغن خردل می‌پردازیم.
چهارشنبه، 18 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روغن خردل در چه مواردی استفاده می‌شود؟
روغن خردل یک روغن به رنگ زرد تیره است و خواص بسیار زیادی برای پوست دارد. اغلب خاصیت‌های روغن خردل مربوط به رنگ، شفافیت و برطرف کردن لک‌های صورت و پوست است. برای بهره‌مندی از خواص روغن خردل در جنبه‌های مختلف می‌توان این روغن را با مواد دیگر ترکیب کرد و از آن به منظور‌های مختلف استفاده کرد.


مهمترین خواص روغن خردل

خواص روغن خردل در استفاده موضعی است و در رایحه درمانی نیز به کار می‌رود. قبل از اینکه خواص متعدد روغن خردل را بشماریم بهتر است بدانید توصیه پزشکان بر این است که قبل از استفاده درمانی از روغن خردل بهتر است تست حساسیت انجام دهید و مطمئن شوید به روغن خردل حساسیت ندارید.

۱. رفع نقطه‌های سیاه و برنزگی
برای استفاده از روغن خردل به منظور رفع برنزگی و نقطه‌های سیاه در صورت باید روغن خردل را با کشک، بیسان یا همان آرد نخود خام و چند قطره آب‌لیمو ترکیب کنید و از این ترکیب به دست آمده به عنوان ماسک صورت استفاده کنید. توصیه شده است این ماسک را سه بار در هفته استفاده کنید. مدت زمان استفاده از ماسک ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است و پس از آن باید با آب سرد صورت‌تان را بشویید.

۲. روشن شدن پوست
از جمله خواص روغن خردل این است که باعث روشن شدن پوست می‌شود. اگر دوست دارید پوست نرم‌تری داشته باشید روغن خردل را با روغن نارگیل ترکیب کنید و روی صورت‌تان بمالید. سپس به مدت ۵-۶ دقیقه بخش‌هایی که روغن مالیده‌اید را با دست و به صورت دَوَرانی ماساژ بدهید تا روغن جذب پوست شود. سعی کنید صورت‌تان را با پارچه‌های پنبه‌ای و نرم تمیز کنید. این ترکیب به گردش خون کمک می‌کند و نه تنها صورتی جوان‌تر خواهید داشت، بلکه تا مدتی از دست جوش‌های صورت نیز راحت خواهید بود.

۳. ضد آفتاب طبیعی
روغن خردل سرشار از ویتامین E است. یکی از کارایی‌های ویتامین E جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست است. استفاده از روغن خردل پوست شما را در برابر اشعه‌های فرابنفش و دیگر اشعه‌های آسیب زا محافظت می‌کند. این عملکرد درست شبیه کرم‌های ضد آفتاب است و روغن خردل را تبدیل به یک ضد آفتاب طبیعی کرده است.

۴. درمان جوش و عفونت‌های پوستی
یکی از خواص روغن خردل، خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی آن است. این ویژگی روغن خردل باعث می‌شود در درمان جوش‌ها و عفونت‌های سطحی و پوستی به کمک افراد بیاید. نه تنها جوش‌های صورت بلکه مشکلات سطحی دیگری که در بخش‌های مختلف بدن رخ می‌دهند نیز با روغن خردل قابل درمان هستند.

۵. افزایش رشد مو
برخی از مواد تشکیل دهنده روغن خردل را می‌توان آهن، اسید‌های چرب، کلسیم، منیزیم بتاکاروتن و مواد معدنی دیگر نام برد. تمام نام‌هایی که خواندید در افزایش رشد مو نقش اساسی دارند. به ویژه اینکه این روغن با افزایش گردش خون باعث می‌شود پوست سر و غدد مویی تحریک شوند و این به رشد مو کمک می‌کند.

۶. افزایش اشتها
اگرچه بسیاری از افراد روغن خردل را با خواص پوستی آن می‌شناسند، اما با مصرف خوراکی این روغن می‌توان از دیگر خواص روغن خردل بهره‌مند شد. روغن خردل با تحریک دیوار روده گرسنگی را افزایش می‌دهد و برای افرادی که اشتها ندارند مفید است. روغن خردل سالم است و چربی‌های ترانس ندارد، پس می‌توان برای پخت و پز از آن استفاده کرد.

۷. کاهش خطر سرطان
روغن خردل از جمله خوراکی‌هایی است که به خاطر در بر داشتن ماده‌ای به نام گلوکوزینولات خاصیت ضد سرطانی دارد. این ماده مانع تشکیل تومور‌های سرطانی می‌شود.

۸. پایانی برای سرفه و سرماخوردگی
روغن خردل با رفع گرفتگی بینی و راه تنفس و سینه به افراد سرماخورده کمک شایانی می‌کند. یکی از روش‌های استفاده روغن خردل برای سرما خوردگی این است که میزان بسیار کمی از روغن خردل و کافور (یک قاشق چایخوری) را بر روی سینه بمالید و به کمر دراز بکشید. بخور دادن در این حالت نیز توصیه شده است.

۹. بخور شفابخش
ترکیبی از روغن خردل و دانه زیره سیاه را در آب جوش بریزید و با تنفس کردن بخار این ترکیب از تشکیل خلط در سینه جلوگیری کنید. روغن خردل بوی قوی و تندی دارد که سیستم تنفسی را گرم می‌کند و هم برای افراد سرماخورده و هم برای افرادی که مشکل تنفسی دارند مفید است.

۱۰. روغنِ مسکن
برخی از درد‌های مفصلی به علت سلنیوم موجود در روغن خردل به سادگی قابل تسکین هستند. این ماده به کاهش درد و التهابات کمک شایانی می‌کند. استفاده از این روغن به مراتب بهتر از استفاده بی رویه از مسکن‌های شیمیایی است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط