علت محافظت از چشم ها در فصل تابستان

همه ما می‌ دانیم چشم مهم‌ترین ابزار ارتباطی با دنیای خارج و عامل اصلی درک ما از زیبایی‌ های اطراف‌مان است. یکی از عوامل محیطی که بر سلامت چشم‌ های من و شما اثر بسیار دارد نور خورشید است، روزهای آفتابی اگر چه برای خیلی‌ ها لذت بخش است اما برای چشم‌ ها یک تهدید به حساب می‌ آید، البته اگر به درستی از آنها مراقبت نشود.
پنجشنبه، 19 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علت محافظت از چشم ها در فصل تابستان

چرا باید در تابستان بیشتر مراقب چشم‌ هایمان باشیم؟

یکی از موضوعات مورد علاقه من در این فصل از سال، طولانی بودن روز هاست. از آنجایی که در زمستان هنگام برگشتن از محل کار هوا تاریک می‌شود، در تابستان روزها آنقدر بلند هستند که می‌توانم از درخشش خورشید تقریباّ در تمام طول روز لذت ببرم.

هفته‌ ی گذشته، درباره مراقبت از پوست در مقابل اشعه ماورای بنفش که در این فصل از سال بسیار زیاد است، صحبت کردم. امروز می‌ خواهم درباره‌ ی همان مراقبت‌ ها که برای چشم‌ هایتان به‌ کار می‌ رود صحبت کنم.

اکثر مردم می‌دانند که هنگام بیرون رفتن از خانه باید از ضدآفتاب استفاده کنند، اما تعداد اندکی از آنها از میزان و نحوه‌ی مراقبت از چشم‌ها آگاهند.
 

اشعه ماورای بنفش به چشم آسیب می‌رساند

خورشید انواع مختلفی از اشعه‌ها را منتشر می‌کند. برخی از اشعه‌ها مانند اشعه نور و مادون قرمز کاملاّ بی‌ضرر هستند.

اما سایر اشعه‌های ماورای بنفش می‌توانند به بافت بدن شما آسیب برسانند.

اشعه‌ی ماورای بنفش با طول موج بلند و اشعه ماورای بنفش با طول موج متوسط باعث آفتاب سوختگی و سرطان پوست می‌گردد و همچنینن موجب آسیب‌های کوتاه مدت و طولانی‌مدت چشمی می‌شوند.

چنانچه برای مدت کوتاهی در معرض اشعه‌ی ماورای‌بنفش شدید قرار بگیرید، دچار نوعی آفتاب سوختگی موسوم به التهاب چشمی ناشی از اشعه ماورای بنفش خواهید شد.

اشعه ماورای بنفش لایه‌ی بیرونی چشم یعنی قرنیه را می‌سوزاند. ممکن است تا به حال این التهاب چشمی را با عنوان کوربرفی می‌شناختید زیرا این اتفاق معمولاّ در ارتفاعات رخ می‌دهد و در مواردی نادر در کنار دریا نیز اتفاق می‌افتد.

خوش‌بختانه التهاب چشمی در عرض چند هفته بهبود می‌یابد، اما تا پایان بهبودی چشم‌ها متحمل درد بسیار شدیدی می‌شوند.

از همه مهم‌ تر، اشعه‌های ماورای بنفش با طول موج کوتاه و متوسط می‌ توانند وارد چشم شوند و به عدسی چشم و شبکیه‌ ی حساس که نور را دریافت می‌کنند، آسیب برسانند.

علاوه بر‌آن، قرار‌گرفتن مکرر در برابر اشعه ماورای بنفش، موجب تارشدن عدسی چشم می‌شود که این تاری آب مروارید نامیده می‌شود و مانع از عبور نور به داخل چشم می‌گردد و در نهایت منجر به کوری فرد می‌شود. در همین فرایند شبکیه‌ی پشت چشم نیز آسیب می‌بیند.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید با زوال سلول‌های چشمی پیوند خورده است. همین امر یکی از عوامل کوری در بزرگسالان است.
 

از عینک آفتابی استفاده کنید

شاید کم و بیش مضحک به‌نظر بیاید، اما یک راه حلی ساده مقابله با آسیب‌های چشمی وجود دارد. عینک‌های آفتابی، عملکرد آنها همچون فیلتر است و مانع از ورود اشعه‌‌های مضر ماورای بنفش به چشم می‌شوند.
 

چرایی استفاده از عینک‌ آفتابی

 
محافظت در برابر اشعه‌ های ماورای بنفش
عینک‌ ها، بدون توجه به نوعی که انتخاب می‌کنید، ۹۹ تا ۱۰۰% مانع از عبور اشعه‌ی ماورای بنفش به چشم می‌شوند.

اگر توضیحی درباره‌ ی محافظت از اشعه‌ی ماورای بنفش روی عینکی که می‌خرید وجود ندارد، فرض را بر این قرار ندهید که حتما دارای آن فاکتور است.

در واقع اکثر عینک‌ های ارزان قیمت مانع از ورود اشعه‌ی ماورای بنفش نمی‌شوند.

اگر عینک شما از ورود اشعه‌ های مضر جلوگیری نکند، در نتیجه استفاده از آنها فایده‌ای ندارد. محافظت از چشم در برابر ورود اشعه‌ی ماورای بنفش ضروری است.

عینک آفتابی در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف وجود دارد، اما بهترین عینک‌ ها فضای بیشتری از دور چشم را می‌ پوشانند و از چشم در تمام زوایا محافظت می‌کند.

اگر عینک نتواند چنین کند، اشعه ماورای بنفش وارد چشم می‌شود.

شما می‌توانید از هر نوع عینکی که باب میلتان است استفاده کنید، اما مطمئن شوید که عینک دور چشم شما را نیز می‌پوشاند.

در غیر این صورت مطمئن باشید که به طور کامل از چشم‌هایتان محافظت نکرده‌ اید.
 
کاهش تشعشعات خیره کننده
تشعشعات خیره کننده به چشم آسیب نمی‌ رساند، اما در مواقع با نور زیاد، دید را محتل می‌کنند.

این موضوع می‌تواند در حین رانندگی و ورزش که نیاز به بینایی بی‌ وقفه دارد، خطرناک باشد.

عینک‌ های پولاریزه و لنزهای انعکاسی هر دو، تشعشعات خیره کننده را کاهش می‌دهند و به شما اجازه‌ می‌دهد تا حتی در شرایط سخت (نور زیاد) خوب ببینید.
 

حتما عینک بزنید

داشتن عینکی که بلا استفاده است، چندان هم مهم نیست. من پیشنهاد می‌ کنم عینکی بزنید که هم برای ظاهر شما مناسب باشد وهم در شرایط مختلف کارایی لازم را داشته باشد.

عینک مناسبی بخرید و هنگام بیرون رفتن آن را با خود همراه داشته باشید. مطمئن باشید هنگام بیرون رفتن از عینک استفاده می‌کنید.

به خاطر داشته باشید، اشعه‌ی ماورای بنفش بدون هیچ مشکلی از ابر نیز می‌گذرد، پس شما باید حتی در هوای ابری نیز از عینک آفتابی استفاده نمائید تا میزان نفوذ اشعه‌ های ماورای بنفش را به حداقل برسانید.

اگر مجبور به استفاده از عینک طبی هستید، حتی‌ الامکان از لنز هایی استفاده کنید که مانع از ورود اشعه‌ ی ماورای بنفش به چشم می‌شود.

زیرا شیشه‌ ی عینک طبی این ویژگی را ندارد و استفاده از لنز کمک می‌کند از چشم‌ هایتان محافظت کنید، حتی اگر از عینک آفتابی استفاده نکنید.

عینک‌ هایی که به طور‌ خودکار هنگام آفتاب تیره می‌شوند گزینه‌ی خوبی هستند، البته اگر مرتب از آن استفاده کنید. اما به‌خاطر داشته باشید اگر دور چشمان شما کاملا با عینک پوشیده نشود، محافظت از چشم صورت نمی‌گیرد.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط