فواید غذایی و درمانی قارچ

قارچ بسته کوچکی از مواد غذایی ضروری است و اگرچه جزو سبزی‌ها طبقه بندی می‌شود، اما از لحاظ میزان پروتئین با گوشت قابل مقایسه است. برای آگاهی بیشتر از ارزش غذایی قارچ و فواید مصرف آن مطالعه این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم.
شنبه، 21 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فواید غذایی و درمانی قارچ

ارزش غذایی قارچ

ارزش غذایی قارچ به دلیل پروتئین گیاهی موجود در آن معروف است و سازمان جهانی غذا و کشاورزی، قارچ را به عنوان یک ماده غذایی سرشار از اسید امینه‌های ضروری مورد نیاز بدن که برای ساخت زنجیره‌های پروتئین ضروری است، معرفی کرده است. همچنین قارچ‌های خوراکی منبع خوبی از املاح ضروری مورد نیاز بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سلفور، فسفر و ویتامین‌های گروه ب. مانند ریبوفلاوین، فولات، تیامین، اسیدپانتوتنیک و نیاسین است؛ علاوه‌براین قارچ‌ها را می‌توان تنها منبع گیاهی غنی از ویتامین د. در نظر گرفت.

از لحاظ میزان چربی، قارچ حاوی چربی لیپید به میزان ۰/۱ تا ۰/۳ درصد است و شامل گروهی از لیپید‌های موجود در سیستم مغز و اعصاب می‌شود، از این رو آن را یک ماده غذایی مفید برای کسانی که به دلیل چربی خون نباید از گوشت استفاده کنند، تبدیل کرده است.

ارزش غذایی قارچ از لحاظ میزان کربوهیدرات‌های موجود در آن کمتر از سایر مواد غذایی و حتی دیگر سبزیجات است، بنابراین به لحاظ تامین انرژی نقش ویژه‌ا‌ی ندارد. در مقابل، یک ماده غذایی مفید برای کسانی که رژیم لاغری و مشکل اضافه وزن دارند، معرفی می‌شود.

یکی دیگر از مهمترین ترکیبات موجود در این سبزی و ارزش غذایی قارچ، میزان بالای فیبر موجود در آن است. کیتین و بتاگلوکان انواعی از فیبر گیاهی هستند که در دیواره‌های سلولی انواع قارچ‌های خوراکی وجود دارند.

جالب است بدانید، قارچ‌های خوراکی دارای ۸۵ تا ۹۵ درصد آب در بافت خود هستند. این میزان آب، زمینه را برای حلالیت عناصر محلول در آب و ضروری فراهم کرده است و به ارزش غذایی قارچ‌ها افزوده است.

فواید غذایی و درمانی قارچ


خواص درمانی قارچ

همانطور که در بالا گفته شد، قارچ‌ها سرشار از مواد مغذی هستند و فواید درمانی زیادی برای بدن دارند. خواص قارچ خوراکی شامل بهبود سیستم ایمنی، کاهش وزن، تقویت پوست و مو، افزایش تراکم استخوان‌ها و... می‌شود. برخی از مهمترین فواید مصرف این سبزی عبارتند از:

پیشگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
فیبر غذایی به بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. قارچ‌ها نیز همانند دیگر سبزیجات سرشار از فیبر هستند و از این‌رو در پیشگیری و درمان یبوست، عملکرد بهتر روده‌ها و دستگاه گوارش موثر هستند.

پیشگیری از پوکی استخوان
قارچ علاوه بر عناصر معدنی نظیر کلسیم و فسفر که برای تقویت استخوان‌ها ضروری است، حاوی ویتامین د. است که به جذب بهتر کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند؛ از این رو مصرف قارچ تاثیر ویژه‌ای در پیشگیری از پوکی استخوان دارد. بهبود مفاصل استخوانی، کاهش پوکی استخوان‌ها، افزایش تراکم و قدرت استخوان‌ها و پیشگیری از بروز آسیب‌های استخوانی از دیگر خواص درمانی قارچ است.

کاهش و رفع استرس و اضطراب
ترکیبات جدید کشف شده در قارچ نشان داده است، مصرف قارچ می‌تواند در کاهش و رفع استرس و اضطراب موثر باشد. این ترکیبات بخش‌هایی در مغز را فعال می‌کند که تحت تاثیر انتقال دهنده‌های عصبی سروتونین قرار می‌گیرند که در تنظیم شرایط خلق و خو و اضطراب موثر هستند. همچنین میزان بالای ویتامین‌های گروه ب در آن در درمان افسردگی نقش دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن
آنتی اکسیدانها، ویتامین‌ها و روی موجود در قارچ، به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک فراوانی می‌کند. این سبزی دارای ترکیبی از گروه «فیتونوترینتهاست» که به نام «لنتینان» شهرت دارد و مانع رشد تومور‌های بدخیم می‌شود. مصرف قارچ در تحریک گلبول‌های سفید خون که مسئول ایمنی هستند موثر است و با تحریک گلبول‌های سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی شده و مانع فعالیت ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود.

کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی
مصرف قارچ به کاهش فشار خون بالا، چربی و کلسترول بد خون کمک می‌کند و از همین رو نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد. همانطور که گفته شد، این سبزی سرشار از فیبر‌های غذایی به نام «کیتین» و «بتاگلوکان» است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند، به طوری که در هر ۱۰۰ گرم قارچ یک گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ ۳۲۰ میلی گرم پتاسیم موجود است که مصرف آن برای افرادی که از فشار خون رنج می‌برند، بسیار کمک کننده است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما