گوشت شترمرغ و خواص آن

گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است. در ادامه با خواص گوشت شتر مرغ بیشتر آشنا می شوید.
سه‌شنبه، 24 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گوشت شترمرغ و خواص آن
گوشت شتر مرغ از کم چربترین انواع گوشت قرمز بوده که دارای مقدار کلسترول بسیار پایین می باشد. از لحاظ طعم با بهترین انواع گوشت گوساله قابل مقایسه بوده در میزان پروتئین تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. این گوشت منبع غنی ویتامین های گروه ب به ویژه ویتامین ب 6 ، ب12 و آنتی اکسیدان های طبیعی محسوب می شود و به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، برای افراد سرد مزاج و مبتلا به بیماری های مفصلی و اعصاب که منشأ آن اغلب ناشی از سردی بدن است، مفید می باشد. اهمیت و گسترده بودن خواص گوشت شتر مرغ برای سلامتی و درمان بیماری ها ما را بر آن داشت تا شما را با فواید این منبع غذایی مفید و ارزشمند آشنا کنیم.


معرفی گوشت شتر مرغ

شتر مرغ بزرگترین پرنده موجود در کره زمین است که گوشت آن ،گوشت قرمز محسوب می شود. تردی این گوشت بسیار زیاد است وطعم آن با گوشت گوساله قابل مقایسه می باشد. بیشترین گوشت قابل استفاده این پرنده از لحاظ تجاری ، از پاهای شتر مرغ به دست می آید و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. گوشت شتر مرغ را می توان مانند گوشت گوساله با روش های مختلفی طبخ کرد و به دلیل پایین بودن چربی و کلسترول آن، برای افرادی که رژیم غذایی کم چرب دارند و بیماران قلبی عروقی توصیه می شود.

البته لازم به ذکر است به عقیده متخصصان علم تغذیه، مصرف گوشت شتر مرغ به صورت دائمی و روزانه مناسب نبوده و بهتر است به عنوان یکی از گوشت های مورد مصرف، در رژیم غذایی روزانه افراد قرار گیرد.


خواص گوشت شترمرغ (طبیعت و خواص درمانی)

طبع گوشت شتر مرغ گرم و خشک است. برخی از مهم ترین خواص گوشت شتر مرغ و مزایای مصرف آن به شرح زیر می باشد:

استفاده از گوشت شتر مرغ برای درمان دردهای مفصلی مثل سیاتیک، درد کمر و ساق پا که ناشی از غلبه سردی در بدن می باشد، کاربرد دارد.

از خواص گوشت شتر مرغ در طب سنتی، استفاده از آن به منظور درمان برخی بیماری های زنان ناشی از سردی رحم است.

در طب سنتی آمده است که استفاده از این گوشت از بین برنده سردی بدن، باد و برطرف کننده بلغم است.

میزان امگا3 و ویتامین های گروه ب موجود در گوشت شتر مرغ بالا بوده، از این رو مصرف آن برای درمان و رفع افسردگی مفید است.

به دلیل میزان پایین چربی، کلسترول و سدیم موجود در این گوشت، یکی از مهمترین خواص گوشت شتر مرغ و فواید درمانی آن پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است و از لخته شدن خون نیز جلوگیری می کند.

گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر برخی باکتری های مضر مثل ایکولای و سالمونلا مقاوم است.

به دلیل میزان بالای آهن موجود در گوشت شتر مرغ، مصرف آن برای درمان کم خونی مفید بوده، استفاده از آن برای زنان باردار توصیه می شود.

از گوشت شتر مرغ در طب سنتی برای درمان نقرس و سیاتیک استفاده می شود.


ارزش غذایی گوشت شتر مرغ

گوشت شتر مرغ دارای محتوای چربی پایین تری نسبت به سایر گوشت ها می باشد. میزان پایین چربی، سدیم و میزان محتوای خوب اسیدهای چرب غیراشباع درآن در مقایسه با گوشت گاو و مرغ آن را از لحاظ تغذیه ای بسیار مورد توجه قرار داده است. در فیله یا استیک این گوشت، کمتر از 1/1 درصد چربی وجود دارد. همچنین مقدار کلسترول گوشت این پرنده هم کم بوده، به طوری که در هر کیلو گرم از گوشت آن حدود 600 میلی گرم کلسترول موجود بوده و میزان پروتئین آن بالای 20 درصد است.

جدول ارزش غذایی و خواص گوشت شتر مرغ

گوشت شترمرغ و خواص آن


مضرات گوشت شترمرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)

گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است، به همین دلیل افرادی که معده ضعیفی دارند باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.

به دلیل طبع بسیار گرم گوشت شترمرغ مصرف آن برای افراد گرم مزاج و فصول گرم سال توصیه نشده و بهتر است همراه با مصلح استفاده شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط