خواص چوب دارچین

دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنی‌های قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانی‌ها نیز بسیار استفاده می‌شود اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص زیاد دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده می‌شود.
چهارشنبه، 13 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص چوب دارچین

موارد مصرف چوب دارچین

چوب دارچین بسیار معطر است . دارچین ، از قسمت درونی تنه ی درختی همیشه سبز شبیه برگ بو به دست می آید . معمولا پوست تنه ی درخت را کنده و آن را زیر نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود . پس از آن تکه چوب های حلقه ای مانندی به دست می آیند که به شاخه یا چوب دارچین معروف هستند .

درختان دارچین در نواحی استوایی رشد می کنند و بزرگترین صادرکننده ی چوب دارچین ، کشورهای اندونزی ، سریلانکا و ویتنام هستند .1
 

موارد مصرف چوب دارچین عبارتند از

برای تهیه چای دارچین ، یک تکه از چوب دارچین را داخل آب جوش قرار دهید .

چوب دارچین را به بلغور جوی صبحانه تان در حین درست کردن اضافه کنید .

از چوب دارچین برای هم زدن نوشیدنی های گرم ، مانند شیرکاکائوی داغ ، چای ، سرکه و قهوه استفاده کنید.

چوب دارچین را قبل از دم کشیدن قهوه ، روی آن قرار دهید .

چوب دارچین را در هنگام پختن گوشت ، داخل قابلمه قرار دهید .

چوب دارچین را به سس گلابی یا سیب اضافه کنید .

چوب دارچین را داخل شیار گوشت قرار داده و سپس آن را بریان کنید .

چوب دارچین را داخل شومینه قرار دهید تا بوی دود آن مطبوع شود .

چوب دارچین را به غلات ، برنج و خورش ها در حین پخت اضافه کنید .

نکته : چوب دارچین را در ظرفی شیشه ای یا قوطی دربسته و بدون منفذ در مکانی تاریک و با رطوبت کم نگهداری کنید .1
 

خواص درمانی چوب دارچین در طب سنتی کدامند ؟

 دارچین، فیبر، منگنز، کلسیم، و آهن دارد و خواص فراوانی برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی و بیماری‌ها دارد که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

یکی از خواص این داروی گیاهی، این است که درمانی برای مشکلات پوستی است و جوش و لکه‌های صورت و بدن را از بین می‌برد سلول‌های مرده‌ی پوست را حذف می‌کند و نرمی را به پوست برمی‌گرداند.

دارچین به دلیل ضد قارچ و ضد باکتری بودنش باعث می‌شود که رنگ پوست را بهبود بخشد و اگزما را از بین می‌برد.

دارچین همچنین باعث می‌شود جریان خون بهبود یابد و اکسیژن و خون را به سطح بیرونی پوست می‌آورد و این باعث می‌شود چهره پرتر شود.

از دیگر خواص دارچین برای پوست این است که از عفونت‌های پوستی جلوگیری می‌کند و زخم و بریدگی در پوست را درمان می‌کند.

دارچین به کاهش مقاومت به انسولین کمک می‌کند و باعث می‌شود توانایی انسولین را برای سوخت‌وساز قند خون سه برابر کند. این ادویه باعث می‌شود کشنگی و ولع خوردن شیرینی‌جات کم شود و درنتیجه، وزن را کاهش دهد.

دارچین همچنین دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است که همین باعث می‌شود که پوست خشن و خشک را نرم کند و خشکی و ترک پاشنه پا را درمان کند.

از دیگر فواید باارزش دارچین، فوایدی است که برای مو ایجاد می‌کند. از زمان‌های قدیم برای تقویت و زیباتر کردن موها از دارچین استفاده می‌کردند.

دارچین، جریان گردش خون را در بدن، بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود ریشه مو و پوست سر، مواد مغذی و اکسیژن لازم را که منجر به داشتن موی سالم می‌شود، دریافت کند.

از خواصی که دارچین برای مو دارد این است که باعث می‌شود رشد مو را تحریک کند، پوست سر را پاک کند و رنگ مو روشن می‌کند.

از دیگر خواص دارچین، کاهش کلسترول در بدن است. دوز دارچین روزانه به مقدار 120 میلی‌گرم تا 6 گرم باعث می‌شود سطح کلی کلسترول وتری گلیسیرید کاهش یابد و همچنین کلسترول خوب در بدن را زیاد می‌کند.

زمانی که مطمئن شدید بدنتان کلسترول بد زیادی ندارد و بدن به‌اندازه کافی کلسترول خوب دارد، این نشان از سلامت قلب در بدن است و باعث می‌شود اختلالات از قلب دور بماند.

خواص دیگری که دارچین دارد این است که مسکنی برای دردهاست. چون دارچین روی پروستاگلاندین که در انقباض و شل شدن بافت‌های عضلانی نقش دارد، تأثیر می‌گذارد.

دارچین یک گیاه دارویی گرم‌کننده است و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. می‌توان دارچین را به چای زنجبیل اضافه کنید و به‌عنوان داروی مفیدی در درمان سرماخوردگی از آن استفاده کنید.

دارچین باعث می‌شود التهاب‌های مفصلی کاهش یابد. برای این کار بهتر است یک فنجان آب داغ و یک قاشق چای‌خوری، پودر دارچین را با عسل مخلوط‌کنید و روزی دو بار میل کنید.

از دیگر خواص دارچین این است که به هضم غذا کمک می‌کند. دارچین تأثیر مثبتی بر هضم غذا می‌گذارد. دارچین باعث می‌شود چربی‌ها از بین برود و هضم غذا بهتر شود.

ترکیب عسل و دارچین در درمان زخم معده و از بین بردن گاز معده کمک فراوانی می‌کند.

استفاده از دارچین باعث می‌شود، حملات قلبی کاهش یابد. می‌توانید با مخلوط کردن پودر دارچین و عسل یک ترکیبی سفتی تهیه کنید و از آن به‌جای مربایی که می‌خوردید به‌صورت روزانه استفاده کنید، این کار باعث می‌شود حملات قلبی کاهش یابد.

از دیگر خواص دارچین این است که باعث کاهش وزن می‌شود. دارچین به کاهش مقاومت به انسولین کمک می‌کند و باعث می‌شود توانایی انسولین را برای سوخت‌وساز قند خون سه برابر کند. این ادویه باعث می‌شود کشنگی و ولع خوردن شیرینی‌جات کم شود و درنتیجه، وزن را کاهش دهد.

مصرف چای‌دارچین باعث می‌شود زنانی که در دوران قاعدگی، خونریزی‌های شدیدی دارند، کم شود.

دارچین، خواص ضد سرطان دارد. عسل، پودر دارچین و آب را مخلوط‌کنید و این معجون را در مدت سه ماه‌روزی دو بار استفاده کنید. این کار برای درمان سرطان معده و استخوان کمک فراوانی می‌کند.

 از خواص دیگر دارچین، درمان دیابت است. اگر در مدت دو ماه، به مقدار یک‌چهارم چای‌خوری دارچین مصرف کنید، باعث می‌شود سطح قند خون تا 30 درصد کم شود و فرد مبتلا به دیابت نشود.

 دارچین باعث می‌شود طول عمر افراد زیاد شود. چهار قاشق چای‌خوری عسل، یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین و سه فنجان آب را باهم ترکیب کنید و صبر کنید کمی بماند تا خوب مواد باهم ترکیب شوند. نوشیدن این ترکیب سه تا چهار بار در روز، باعث افزایش طول عمر می‌شود.

 دارچین همچنین می‌تواند ناباروری را درمان کند. دارچین یک ماده غذایی به نام سینامالدهید دارد که باعث می‌شود سطح پروژسترون را زیاد کند و سطح هورمون تستوسترون را در زنان کم کند. تعادل هورمونی، باعث می‌شود ناباروری در زنان کم شود.

دارچین از بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، بیماری پارکینسون، و اسکلروز جلوگیری می‌کند.

از دیگر خواص دارچین این است که باعث تقویت عملکرد مغزها می‌شود. افراد می‌توانند برای تقویت توانایی‌های شناختی و حافظه‌ی مغز این گیاه دارویی به‌طور دائم بو کنند.

دارچین خواص فراوان دیگری دارد ازجمله: باعث خوشبو شدن نفس می‌شود، همچنین با باکتری‌ها و ویروس‌ها مبارزه می‌کند، و باعث سلامت روده بزرگ می‌شود، از سوءهاضمه جلوگیری می‌کند، از بیماری‌هایی مانند بیماری کرون، بیماری پارکینسون، آلزایمر، پوکی استخوان، چاقی جلوگیری می‌کند، همچنین برای درمان بی‌خوابی مفید است، سطح انسولین را به حالت عادی درمی‌آورد، اثرات ضد میکروبی به همراه دارد.

 دارچین باعث می‌شود که بیش فعالی درمان شود و همچنین سوخت‌وساز درون روده‌ها را بهبود می‌بخشد، و باحالت تهوع مبارزه می‌کند.2

در علاج لرزه روغن دارچین علاج عجیبی دارد .

برای سرماخوردگی خوب است .

بینی را می پالاید و رطوبتش را از بین می برد .

داروی سرفه است .

ورم ها را از بین می برد .

راه بند های کبد را باز کرده و آن را توان می بخشد .

رطوبت معده را برچیده و آن را قوی می کند .

برای تب و لرزه مفید است .1

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.article.tebyan.net


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط