علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن

کمبود منیزیم که به آن هیپو منیزیمی نیز می‌گویند، مشکلی است که معمولا نادیده گرفته می‌شود. تخمین زده شده که بیش از 75 درصد از آمریکایی‌ها، منیزیم کافی دریافت نمی‌کنند. در برخی موارد، کمبود منیزیم ممکن است تشخیص داده نشود زیرا علائم آشکار معمولا تا زمانی که سطح منیزیم بدن به شدت پایین نیاید، خود را نشان نمی‌دهند.
چهارشنبه، 10 ارديبهشت 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن

علل شیوع کمبود منیزیم

شیوع کمبود منیزیم دلایل مختلفی دارد. کاهش مواد مغذی موجود در خاک و به‌دنبال آن کمبود مواد مغذی در گیاهانی که از این خاک می‌رویند و حیواناتی که از این گیاهان تغذیه می‌کنند، موجب کاهش منیزیم در غذای مصرفی ما می‌شود.

امروزه در تهیه‌ی آب شهری از موادی مانند فلوراید و کلر استفاده می‌شود. نتیجه‌ی این امر کاهش منیزیم موجود در آب است. زیرا منیزیم با فلوراید و کلر موجود در آب ترکیب می‌شود.

کافئین و شکر نیز که در رژیم غذایی اکثر ما نقش پُررنگی دارند، منیزیم بدن را کاهش می‌دهند.

عامل دیگری که موجب کمبود منیزیم در بدن می‌شود، استرس است.

با این تفاسیر تنها درصد کمی از جمعیت جهان که نزدیک اقیانوس‌ها (منبع خوبی از منیزیم) زندگی می‌کنند، از غذاهای پرورش‌یافته در خاک‌های غنی از منیزیم استفاده می‌کنند، آب‌های سرشار از منیزیم می‌نوشند، استرس زیادی ندارند و مقدار مصرف شکر و کافئین‌شان پایین است، مشکل کمبود منیزیم ندارند. اما خطر کمبود منیزیم سایرین را تهدید می‌کند.2


چند هشدار که نشان میدهد دچار کمبود منیزیم هستید!

منیزیم یک ماده معدنی (کلان کانی) ضروری است که نقش های بیشمار و مهمی در بدن بر عهده دارد. منیزیم مسئول تنظیم واکنشهای آنزیمی (از جمله واکنش هایی که RDN و DNA را ایجاد می کند)، انتقال یون های ضروری در غشاهای سلولی ما، کمک به تولید ATP و خیلی موارد دیگر، می باشد.

تمام ارگان های اصلی ما نیاز به عملکرد صحیح منیزیم دارند و بدون آن بدن ما از کنترل خارج می شود. با این حال، با وجود اهمیت بیولوژیکی آن، به طور متوسط افراد به صورت جدی دچار کمبود منیزیم هستند.

در صورت عدم درمان می تواند به بیماری های جدی مانند پوکی استخوان، دیابت نوع ۲ و بیماری قلب و عروقی منجر شود. در نتیجه، مهم است که همه ما با علائم هشدار دهنده کمبود منیزیم آشنا شویم.

اگر از این مسائل به طور منظم رنج می برید، مصرف مکمل منیزیم (و خوردن غذاهای غنی از منیزیم مانند آجیل و سبزیجات سبز برگ دار را در برنامه غذایی خود بگنجانید) را در نظر بگیرید و ببینید که آیا علائم کم میشوند یا خیر.

علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن

گرفتگی و کشش ناگهانی عضلات
دلایل خوبی وجود دارد که منیزیم در مکمل های خواب یافت می شود و برای کاهش درد زایمان استفاده می شود؛ منیزیم نوعی ماده معدنی است که به عضلات ما اجازه می دهد تا شل شوند.

هنگامی که دچار کمبود منیزیم هستیم، کم کم دچار مسائل مربوط به عضلات مانند گرفتگی، کشش عضلات و تیک صورت میشوید. در موارد شدید، کشش ناگهانی و گرفتگی می تواند در بی خوابی مزمن نقش داشته باشد.1
 
فشار خون بالا
درمورد ارتباط فشار خون بالا با کمبود منیزیم مطالعات دقیقی صورت گرفته است. براساس مطالعاتی که در دانشگاه هاروارد بر روی ۷۰ هزار نفر صورت گرفت، مشاهده شد کسانی که بیشترین مقدار منیزیم را دریافت می‌کنند، بهترین میزان فشار خون را دارند.

براساس فراتحلیلی (جمع‌آوری داده‌های حاصل از پژوهش‌های مختلف و تحلیل آنها به‌عنوان یک مجموعه) که در این زمینه صورت گرفته است، مصرف مکمل‌های منیزیم بر کاهش فشار خون مؤثر است.

براساس مطالعه‌ی دانشگاه مینه‌سوتا (Minnesota)، خطر فشار خون بالا در زنانی که منیزیم کافی مصرف می‌کنند، ۷۰٪ کمتر است.2
 
انقباضات غیر طبیعی قلب
سطوح پایین منیزیم تاثیر منفی بر عضلات قلب ما نیز دارد. بر اساس مطالعه منتشر شده در یک مجله آلمانی، منیزیم به حفظ انقباضات منظم ماهیچه ای در قلب کمک می کند.

وقتی که از کمبود منیزیم اطلاعی نداریم، ابتلا به آریتمی قلبی (ضربان قلب نامنظم)، که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد، شروع میشود.3
 
علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن
 
افسردگی و روحیه ضعیف
بیش از یک قرن پیش، رایج بود پزشکان مکمل های منیزیم را برای بیماران مبتلا به افسردگی تجویز کنند.

امروزه ارتباط میان میزان مصرف ناکافی منیزیم و خلق و خوی ضعیف، تا حدودی فراموش شده است، اگر چه مطالعات متعددی آن را تایید می کنند.

به عنوان مثال، یک بررسی منتشر شده در مجله Pharmacological Reports در سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسید که مکمل های منیزیم در مدیریت افسردگی موثر هستند.1
 
مشکلات هورمونی
کاهش منیزیم موجب افزایش هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌شود. زنان باردار از گرفتگی پاهایشان شکایت می‌کنند. این مشکلات و مشکلات ناشی از «سندروم پیش‌ از قاعدگی» زمانی بروز می‌کنند که سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون بالاست و مقدار منیزیم کم است.

شکلات منبع خوبی از منیزیم است و به نظر می‌رسد هوسِ خوردن شکلات، از نشانه‌های کمبود منیزیم باشد.

گرفتگی عضلات ناشی از چرخه‌های عادت ماهانه می‌تواند با سطح منیزیم بدن در ارتباط باشد. کارولاین دین در کتاب معجزه‌ی منیزیم توصیه می‌کند زنانی که سندروم پیش از قاعدگی دارند یا از گرفتگی‌ها شکایت دارند، بهتر است قبل از شروع علائم، منیزیم مصرف کنند.2
 
صدای زنگ در گوش
وزوز گوش یک وضعیت ناخوشایند است که با صدای زنگ مداوم یا صدای غرش در گوش ها مشخص می شود. اگر چه وزوز گوش گاهی اوقات ناشی از عفونت است، می تواند ناشی از عدم تنظیم تولید گلوتامات، انتقال دهنده ی مهم عصبی باشد که منیزیم به تنظیم آن کمک می کند. بنابراین، موارد وزوز گوش در کانال های دیگر گوش سالم می تواند ناشی از سطح منیزیم پایین باشد.1
 
علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن

مشکلات خواب
بروز مشکلات خواب می‌تواند از علائم کمبود منیزیم باشد. اغلب مشکلات خواب بلافاصله پس از مصرف منیزیم از بین می‌روند. منیزیم به آرامش جسم و ذهن کمک می‌کند و در داشتن یک خواب مناسب مؤثر است.

منیزیم به عملکرد مناسب گیرنده‌های گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در مغز کمک می‌کند. این گیرنده‌ها، انتقال‌دهنده‌های عصبی‌ای هستند که باعث آرامش مغز می‌شوند.2

علائم هشداردهنده کمبود منیزیم در بدن
 
سنگ کلیه
اکثر مردم بر این باورند که بروز سنگ های کلیوی ناشی از کلسیم بیش از حد است. با این حال، تحقیقات در حال انجام به نشان دادن اینکه کمبود منیزیم در تشکیل سنگ کلیه اگر بیشتر نقش نداشته باشد، نقش یکسان دارد و مصرف مکمل های منیزیم می تواند به درمان آنها کمک کند، ادامه میدهند.

به عنوان مثال، یک مطالعه در مجله اورولوژی نشان داد که بیماران تحت درمان با هیدروکسید منیزیم کاهش در میزان عود بیماری سنگ کلیه را تجربه کردند. بنابراین، اگر از سنگ کلیه رنج می برید، ببینید آیا افزایش مصرف منیزیم به شما کمک می کند یا خیر.3
 

چگونه منیزیم کافی دریافت کنیم؟

منیزیم هم در منابع گیاهی و هم در منابع حیوانی به وفور وجود دارد. غنی‌ترین منابع منیزیم، دانه‌ها و مغزها هستند اما غلات کامل، حبوبات و سبزیجات برگ تیره نیز مقدار مناسبی منیزیم دارند.

بادام: 270 میلی گرم

تخم کدو: 262 میلی گرم

شکلات تلخ: 176 میلی گرم

بادام زمینی: 168 میلی گرم

پاپ کورن: 151 میلی گرم

سایر منابع منیزیم شامل بذر کتان، تخم آفتابگردان، دانه‌ی چیا، کاکائو، قهوه، پسته، فندق و جو دوسر می‌شود.

اگر اختلال یا بیماری دارید که موجب از دست دادن منیزیم از بدن می‌شود، مانند دیابت، باید حتما غذاهای سرشار از منیزیم به مقدار زیاد مصرف کنید یا از مکمل آن کمک بگیرید.3

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.chetor.com
3.www.asriran.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط