شایع ترین علائم بیماری ام اس

بیماری ام اس یک بیماری خودایمنی است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر کرده و در پی آن باعث بروز علائم و عوارض متعددی می شود. در ادامه به معرفی شایع ترین علائم این بیماری می پردازیم.
شنبه، 14 تير 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
شایع ترین علائم بیماری ام اس

بیماری ام اس چیست؟

مولتیپل اسکلروز (MS) یک بیماری مزمن است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد، علائم آن از خفیف و متناوب تا شدید و دائمی می تواند خسته یا ناتوان کننده باشد در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای MS نیست، اما بسیاری از داروها و درمان های جایگزین در دسترس هستند. درمان MS معمولا علائم بیماری را هدف قرار می دهد، زیرا علت آن شناخته شده نیست و علائم MS ناشی از فروپاشی ارتباط بین مغز و اعصاب است برای همین درمان کامل این بیماری فعلا غیرممکن است و تنها تحقیقات و مطالعات انجام شده توانسته راه هایی برای کنترل و درمان علائم بیماری ام اس نتیجه بخش باشد.

این بیماری مختص اعصاب مرکزی بوده ( مغز و نخاع ) و ایجاد لکه های سفید یا پلاکهای متعددی در مغز می کند.پلاکها گویای سفت شدگی غلافهای سلولهای (میلین ها) عصبی مغز می باشند, که این سفت یا سخت شدگی جلوگیری از انتشار جریان الکترو شیمیایی رشته های عصبی و اختلال در حرکات می شود و در نتیجه فرمانی که از مغز صادر می شود براحتی به اعضاء و ماهیچه ها نمی رسد و کار براحتی انجام نمی شود. مغز فرمانده, کل بدن بوده و در جایگاه رفیعی قرار دارد. شخص باید دقیقا این اندام مهم و حیاتی را بشناسد و حداکثر مراقبت را از این اندام مهم بنماید.1

به عنوان یکی از شایعترین اختلالات عصبی در جهان ، بیماری ام اس نشانه هایی زودهنگام دارد. البته دقت کنید که وجود این علائم لزوما به معنای ابتلای شما به ام اس نیست اما در صورت بروز ناگهانی این مشکلات بهتر است با پزشک مشورت کنید:


خستگی

احساس خستگی بیش از حد معمول دارید؟ خستگی یکی از شایع ترین علائم بیماری ام اس است. طبق گزارش انجمن ملی ام اس ، حدود 80٪ از مبتلایان به بیماری ام اس این علامت را تجربه می کنند. این تغییر ممکن است زندگی شما را تحت تأثیر منفی قرار دهد و مانع از این می شود که شما به طور عادی قادر به کار یا عملکرد باشید. اگر نگران احساس بیش از حد خستگی یا خواب آلودگی هستید ، با یک متخصص پزشکی صحبت کنید.


سوزن سوزن شدن و بی حسی بدن

تغییرات در احساس لامسه می تواند نشانه اولیه بیماری ام اس باشد. این بیماری بر سیستم عصبی و احساس لمس شما تأثیر می گذارد ، که می تواند منجر به بی حسی ، سوزن شدن و احساس سوزش شود. انجمن ملی ام اس ایالات متحده می گوید بی حسی ممکن است اولین علامت ام اس باشد که قبل از تشخیص بیماری آن تجربه می کنید. هر وقت احساسات جدیدی را در بدن خود تجربه کردید ، ارزش این را دارد که به دنبال کمک پزشکی باشید.


مشکلات تعادل

طبق گزارش انجمن ام اس انگلیس ، امکان تاثیر گذاری بیماری ام اس بر حس تعادل افراد بسیار بالاست و این حالت باعث سرگیجه افراد می شود. این تغییر همچنین ممکن است بر نحوه قدم زدن شما تأثیر بگذارد و باعث شود شما روی پاهای خود ناپایدار شوید و حتی دچار افتادن روی زمین شوید. به خاطر داشته باشید که اگر مشکلات تعادل را تجربه می کنید ، لزوماً ام اس ندارید. با این وجود ، ممکن است بخواهید در مورد مسئله با پزشک صحبت کنید.


چشم درد

آیا هنگام حرکت چشم خود احساس درد چشم می کنید ؟ براساس گزارش انجمن ملی ام اس ، نوریت اپتیک ، یعنی التهاب عصب بینایی ، یک علامت هشدار دهنده مشترک برای بیماری ام اس است. در حالی که احتمالاً این احساس فقط در یکی از چشمان شما رخ می دهد ، ممکن است آن را در هر دو چشم تجربه کنید. دیدن پزشک هنگام مشاهده این علائم هشدار دهنده اولیه ام اس مهم است.


از بین رفتن قدرت تفکیک رنگ

برای برخی از افراد مبتلا به ام اس، ، رنگهایی که زمانی پر جنب و جوش و روشن بودند ، کسل کننده و خاکستری می شوند. انجمن ملی ام اس اظهار داشت که از بین رفتن رنگها در بینایی به دلیل نوریت اپتیک ، یک عارضه جانبی ام اس است. به عنوان مثال ، ممکن است متوجه شوید که رنگ هایی مانند قرمز ، آبی و زرد به طور ناگهانی خاکستری به نظر می رسند. اگر این نوع تغییر دید را تجربه می کنید ، باید در اسرع وقت به یک متخصص پزشکی مراجعه کنید.


مشکل بلع

"دیسفاژی" ، یعنی بلع مشکل ، یکی از علائم شایع بیماری ام اس است. طبق گزارش انجمن ام اس انگلیس ، حداقل یک سوم از افرادی که به بیماری ام اس مبتلا شده اند مشکل بلع دارند. علائم این مشکل ممکن است شامل چسبیدن مواد غذایی در گلو ، مشکل هنگام جویدن و بازگشت غذا و نوشیدنی باشد. به محض اینکه متوجه این علائم هشدار دهنده احتمالی شدید ، با پزشک مشورت کنید.2


چه زمانی به پزشک مراجعه کنم

اگر هر یک از علائم بیماری ام اس را که در بالا به آنها اشاره کرده‌ایم را در خود می‌بینید و سابقه این بیماری را در خانواده دارید حتماً به یک متخصص مغز و اعصاب جهت بررسی علائم و تشخیص مراجعه کنید.


دوره بیماری MS

اکثر افراد مبتلا به MS دارای دوره بیماری عود کننده و مجدد هستند. آنها نشانه‌های جدید یا عود بیماری را تجربه می‌کنند که طی چند روز یا چند هفته به وجود می‌آیند و معمولاً به طور جزئی و یا به طور کامل بهبود می‌یابند. این عواقب ناشی از دوره کمون بیماری است که می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد.

افزایش‌های کوچک در دمای بدن می‌تواند به طور موقت نشانه‌ها علائم بیماری ام اس MS را بدتر کند اما این عواقب بیماری نیست. حدود 60 تا 70 درصد افراد مبتلا به MS، پیشرفت مداوم بیماری را تجربه می‌کنند که به آن بیماری ام اس ثانویه می‌گویند. بدتر شدن علائم بیماری ام اس معمولاً شامل مشکلات حرکتی و راه رفتن می‌شود. میزان پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به MS ثانویه بیشتر است.


افراد در خطر ابتلا به ام اس

این عوامل خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس را افزایش می‌دهد:

سن: MS ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اغلب در افراد بین ۱۵ تا ۶۰ ساله رخ می‌دهد.

جنسیت: زنان در حدود دو برابر احتمال ابتلا به MS را دارند.

سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما MS داشته باشد، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری هستید.

برخی از عفونت‌ها ویروس‌ها، از جمله اپشتاین بار، ویروس که مننوکلوئیس عفونی را ایجاد می‌کند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

آب و هوا: MS در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، از جمله کانادا، شمال ایالات متحده، نیوزیلند، جنوب شرقی استرالیا و اروپا، بسیار رایج است.

سیگار کشیدن: افراد سیگاری خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری را دارند.3


پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.mostaghelonline.com
3.www.drdr.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط