دلپسندترين نوشيدني ايراني

در فرهنگ ما ايرانيان، چاي يکي از دلپسندترين نوشيدني‌هاي متداول جهانيان است که همگان از پير و جوان و فقير و غني، نوشيدن آن را ما به آرامش و فرصتي براي فراغت از مشغله‌هاي روزانه مي‌دانند. چاي محلولي از خيسانده برگ‌هاي خشک شده گياهي به نام کامليا است و پس از انجام عمليات تخمير و شکانيدن، در قالب بسته‌بندي‌هاي گوناگون به بازار عرضه مي‌شود. در فرهنگ آسيايي‌ها، چهار هزار سال از چاي به عنوان آشاميدني ضدپيري ياد شده، به طوري که انسان با نوشيدن
شنبه، 3 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دلپسندترين نوشيدني ايراني
دلپسندترين نوشيدني ايراني
دلپسندترين نوشيدني ايراني






در فرهنگ ما ايرانيان، چاي يکي از دلپسندترين نوشيدني‌هاي متداول جهانيان است که همگان از پير و جوان و فقير و غني، نوشيدن آن را ما به آرامش و فرصتي براي فراغت از مشغله‌هاي روزانه مي‌دانند. چاي محلولي از خيسانده برگ‌هاي خشک شده گياهي به نام کامليا است و پس از انجام عمليات تخمير و شکانيدن، در قالب بسته‌بندي‌هاي گوناگون به بازار عرضه مي‌شود. در فرهنگ آسيايي‌ها، چهار هزار سال از چاي به عنوان آشاميدني ضدپيري ياد شده، به طوري که انسان با نوشيدن چاي به راز سر به مهر طول عمر پي مي‌برد. ايرانيان با مصرف سالانه 4 تا 4/5 درصد مصرف چاي جهان، در زمره چاي‌خورترين مردم جهان قرار دارند.

تاريخچه کشت چاي:

گفته مي‌شود نخستين بوته‌هاي چاي حدود 2700 سال قبل از ميلاد مسيح در کشور چين کشت شد و دم کرده آن براي خستگي مصرف مي‌شد و پس از آن به ساير کشورها منتقل شده است. هم اکنون کشت چاي از مدار 42 درجه عرض شمالي تا 33 درجه عرض جنوبي ‌رواج دارد.
در زمان‌هاي بسيار قديم، کاهن‌هاي بودايي براي خواندن دعاي بيشتر و درمان بيماري‌ها از چاي به عنوان يک عامل تقليل دهنده خواب استفاده مي‌کردند. گفتني است که نخستين تلاش براي کشت چاي در‌ ايران، در اواخر سلطنت ناصرالدين‌شاه صورت گرفت. به اين معني که در سال 1302 هجري قمري شخصي به نام حاجي محمد اصفهاني سعي کرد بوته چاي را در ‌ايران پرورش دهد اما به‌دليل آشنا نبودن به فنون کشت آن، در کار خود موفق نشد.16 سال بعد، محمد ميرزاخان که ژنرال کنسول ‌ايران در هند بود، تصميم گرفت که نهال چاي را از هند به ‌ايران بياورد. وي با وارد کردن 400 اصله نهال و مقداري بذر چاي و کاشت آنها در لاهيجان، چاي‌کاري را در‌ايران بنياد نهاد. او به دليل ‌اين خدمت بزرگ به پدر چاي‌ ايران و کاشف‌السلطنه چاي‌کار معروف شد.

دلپسندترين نوشيدني ايراني

رايج‌ترين مناطق توليد چاي در جهان

آسام: در قرن هجدهم، تمدن تجارت چاي در هند اولين بار به وسيله بريتانيايي‌ها در منطقه آسام کشف شد. اغلب گلخانه‌هاي جهان شامل مرز آسام با چين، برما و بنگلادش بودند. چاي آسام در 120 مايلي دره براهام پوترا رشد مي‌کند، در منطقه‌اي که داراي بارندگي سنگين و رطوبت زياد قبل از برداشت است. چنين رطوبتي باعث توليد طعم بي‌نظيري از مخلوط آسام مي‌شود. برداشت چاي در فاصله ميان ماه مارچ و سپتامبر است. از ويژگي‌هاي چاي آسام، داشتن طعمي ‌شبيه مالت، طعم و مزه متعادل و بوي خوش و عصاره‌اي غني است.
چين: زادگاه اصلي چاي کشور چين است. بر طبق افسانه‌ها، چاي اولين بار به‌طور اتفاقي از سوي شن‌تونگ امپراتور چين کشف شد، زماني که برگ خشک شده درخت کامليا سيننسيز به داخل فنجان آب جوشش افتاد. ‌اين نوع چاي داراي رنگ و بوي خوب و دم کرده آن داراي اثري نيروبخش و آرام‌بخش است. امروزه مناطق متعددي براي رشد چاي در چين وجود دارد از قبيل هونان، قوجيان و آنهويي.
گونه‌هاي توليد شده چاي چيني در انواع سفيد، سبز و چاي سياه است.
دارجلينگ: دارجلينگ، منطقه‌اي از کشور هند واقع شده در نقطه‌اي دوردست در شمال اين کشور است که ميان نپال، تبت و بوتان قرارگرفته و حتي هزاران فوت بالاتر از سطح دريا است و به‌وسيله رشته کوه‌هاي هيماليا محاصره شده است. از ويژگي‌هاي منحصر به فرد ‌اين منطقه، هواي سرد و مه آلود، بارندگي، زمين شيب‌دار و قرارگرفتن در ميان ابرها است که به درک بهتر خصوصيات چاي دارجلينگ کمک مي‌کند. اغلب از آن به عنوان نوشيدني ‌چاي اشاره مي‌شود. از ويژگي‌هاي چاي دارجلينگ، رنگ طلايي، عطر و طعم مطبوع و خوش‌بوي آن است.
کنيا: کنيا يکي از بزرگ‌ترين مناطق توليد چاي است. مناطق اصلي رشد آن در منطقه کوهستاني کنيان واقع در ارتفاعاتي بالاتر از 9000 فوت است.
از ويژگي ‌اين منطقه، وفور بارندگي است که باعث مرطوب شدن هوا مي‌شود و در نتيجه ‌اين رطوبت از درياچه ويکتوريا بالا آمده و به‌صورت باران روي کشتزار ريخته مي‌شود. چاي کنيا از کيفيت بالايي برخوردار است. همچنين رنگ مسي خوش‌رنگ و نيز طعم متعادل آن از جمله مواردي است که چاي کنيا را به عنوان عالي‌ترين انتخاب قرار داده است.
سريلانکا: سريلانکا جزيره‌اي است با طبيعت زيبا قابل توجه که در اقيانوس هند واقع شده است. قرارگرفتن کوه‌ها در مه، آبشارهايي که از دره‌هاي عميق و شيب‌دار در حال ريختن است و نيز وزش گردبادي که باعث شده تا بوته‌هاي چاي به آساني ديده نشوند، ازجمله ويژگي‌هاي ‌اين منطقه است. کشت ‌اين نوع چاي در چند منطقه صورت مي‌گيرد، چاي احمد از اين منطقه خريداري مي‌شود که ويژگي‌هاي محصولش شامل عصاره طلايي، بوي خوش و طعم ملايم و مطبوع است، به‌طوري که به عنوان بهترين نوع چاي در سيلان مورد توجه است، از Dimbula که‌ اين نوع چاي باعث افزايش توان و قدرت بدني شده و داراي عطرو طعم مطبوعي است و از ويژگي‌هاي چاي آن، داشتن عطر و طعم ملايم و مطبوع است.

تقسيم‌بندي زراعي چاي

انواع چاي را با توجه به ظاهر برگ، کميت و کيفيت آن، مقاومت آن به فاکتورهاي مهمي‌از جمله سرما و خشکي، به سه نژاد عمده چيني، آسامي‌ و کامبوجي و يک نژاد ديگر به نام چاي‌هاي دو رگه تقسيم مي‌کنند. دو نژاد چيني و آسامي‌ از نظر گياه‌شناسان نژادهاي رسمي‌هستند.

فوايد چاي

چاي، يک آشاميدني کالري‌زا نيست بلکه يک نوشيدني ‌ايده‌آل براي افراد چاق است به شرطي که آن را بدون قند و شير بياشامند. چاي داراي مقدار قابل توجهي ويتامين به‌خصوص برخي ويتامين‌هاي گروه B است، به‌طوري که شش فنجان چاي در روز، 10 درصد نياز روزانه به ويتامين B را تامين مي‌کند. بنابر‌اين چاي، نوشيدني طبيعي موثر در رفع تشنگي است. يک ليوان چاي حاوي فقط 3 کالري در مقابل يک ليوان کولا با 1/70 کالري انرژي است. چاي داراي مقادير مفيدي از پروتئين‌ها (1 تا 2درصد)، هيدرات‌هاي کربن (4 تا 5 درصد)، اسيدهاي آمينه و ليپيدها و حاوي عناصر ضروري مانند منگنز، روي، پتاسيم و منيزيم است. جالب است كه اشاره كنيم، چاي فاقد املاح سديم است!
چاي سرشار از فلاوونوئيد است و‌ اين ‌ترکيب طبيعي خواص آنتي اکسيدان دارد يعني راديکال‌هاي آزاد را خنثي مي‌کند. راديکال‌هاي آزاد، ‌ترکيباتي مخرب در بدن و با خيلي از بيماري‌هاي مزمن مرتبط هستند. يکي از خواص آنتي اکسيدان‌ اين ماده، کاهش خطر بيماري‌هاي قلبي عروقي از طريق کاهش اکسيداسيون چربي‌ها است. ‌اين ماده با بهبود عملکرد رگ‌هاي خوني – که نشانه مهمي ‌براي سلامت قلب و عروق است – از طريق کاهش تجمع پلاکتي و تشکيل‌ ترومبوکسان که در ‌ايجاد لخته و تنگي رگ‌ها نقش دارد، بروز حمله قلبي ‌و سکته مغزي را کم مي‌کند. خاصيت ديگر فلاوونوئيدها، کمک به سلامت دهان و دندان است که با پيشگيري از تشکيل پلاک از سوي باکتري‌ها حاصل مي‌شود. با مصرف حداقل روزانه دو فنجان چاي، کاتکين موجود در چاي که نوعي فلاوونوئيد است مي‌تواند تا 45 درصد بروز سرطان انتهاي روده بزرگ را کاهش دهد.
30 درصد وزن چاي خشک را پلي فنول‌ها تشکيل مي‌دهند که باعث مهار تکثير سلول‌هاي ديواره رگ آئورت و درنتيجه جلوگيري از سخت شدن آن (آترو اسکلروز) مي‌شود و از رشد باکتري‌هاي ‌ايجاد کننده بوي بد دهان جلوگيري مي‌کند. براي مصرف يک چاي مفيد و کامل حداقل سه دقيقه بايد آن را دم کنيد. با ‌اين روش پلي‌فنول‌هاي موجود در آن به مقدار بيشتري استخراج مي‌شود.
وجود فلورايد در چاي به حفظ سلامت ميناي دندان و نيز پيشگيري از پوکي استخوان کمک مي‌کند.
منگنز موجود در چاي باعث رشد و توليد دوباره و شکل دادن استخوان‌ها مي‌شود.
هر فنجان چاي حاوي 50 ميلي گرم کافئين است. کافئين داراي اثر گشادکنندگي رگ‌هاي خوني است که در نتيجه سرعت تنفس و فعاليت ماهيچه‌ها افزايش مي‌يابد بدون ‌اينکه ضربان نبض يا فشار خون زياد شود. همچنين سبب افزايش تمرکز و درک و فهم شده و از پديده حواس پرتي جلوگيري مي‌کند. ميزان کافئين چاي نصف مقدار آن در قهوه است.
تانن موجود در چاي براي درمان اسهال مفيد بوده و التهاب ناشي از بيماري‌هاي لوله گوارش را کاهش مي‌دهد. براي به ‌دست آوردن بيشتر بين خاصيت ضداسهالي چاي بايد آن را به‌مدت 15 دقيقه دم كرده و بدون مواد شيرين‌کننده مصرف کنيد. همچنين تانن به عنوان آنتي‌بيوتيک عمل کرده و از نفوذ باکتري‌ها و فساد و خرابي ‌دندان‌ها جلوگيري مي‌کند.

دلپسندترين نوشيدني ايراني

رازهاي نهفته در چاي

محققان دريافته‌اند که بهبود جريان خون و عملکرد ‌اندوتليوم عروق همراه با کاهش کلسترول بد خون، فوايدي است که چاي براي قلب شما دارد، البته اگر همراه با شير مصرف نشود. چون کازئين شير مي‌تواند اثر چاي بر قلب و عروق را کم کند. نوشيدن يک فنجان چاي در طول روز خطر حملات قلبي ‌را تا 44 درصد کاهش مي‌دهد.
نوشيدن مرتب چاي، حافظه را تقويت کرده و راه جديدي براي پيشگيري ودرمان آلزايمر است. آلزايمر، بيماري تحليل برنده اعصاب است که در آن ماده‌اي شيميايي به نام استيل کولين در مغز کم مي‌شود. چاي با مهار آنزيم کولين استراز، روند آلزايمر را به تاخير‌ مي‌اندازد.
چاي در جلوگيري از ابتلا به سرطان نقش موثري دارد. در سرطان‌هايي که به شکل تومور ظاهر مي‌شوند، مصرف چاي باعث کوچک شدن و کاهش سايز آن مي‌شود. همچنين در سرطان‌هاي پوستي نيز چاي موجب کاهش درد ناشي از سرطان مي‌شود. در افرادي که به‌طور متوسط، روزانه دو فنجان چاي مي‌نوشند، ابتلا به سرطان کليه و کيسه صفرا تا 60 درصد و ابتلا به سرطان مري و روده بزرگ تا 32 درصد کاهش مي‌يابد.
آب مرواريد يا کاتاراکت يکي از بيماري‌هاي شايع در سنين سالمندي است که علت عمده آن، تغييرات پروتئين عدسي چشم است. مصرف مواد آنتي اکسيدان مانند ويتامين E و نيز مصرف چاي در پيشگيري و کند کردن روند اين بيماري حايز اهميت است.
مصرف روزانه چاي به افزايش توليد حرارت در بدن يا افزايش گرمازايي ناشي ازسوخت و ساز غذا در بدن منجر مي‌شود. از ‌اين طريق چاي در بدن مي‌تواند مقدار زيادي انرژي مصرف کند و موجب کاهش وزن شود.
نوشيدن چاي، سيستم ‌ايمني بدن را تقويت مي‌کند. چاي حاوي ماده‌اي به نام ال – تيانين است که سيستم ‌ايمني بدن را در برابر باکتري‌ها، ويروس‌ها و قارچ‌ها مجهز مي‌کند. کساني که دو تا چهار هفته پنج فنجان چاي در روز مصرف کنند، بدن‌شان چهار برابر بيش از معمول ‌اينترفرون ‌ترشح مي‌کند. اينتر فرون در سيستم‌ ايمني بدن تقش مهمي ‌دارد.
چاي به‌دليل داشتن مقادير بالاي فلورايد، مانع از پوسيدگي دندان‌ها مي‌شود و همانند يک آنتي بيوتيک عمل کرده و به از بين رفتن باکتري‌هاي مولد فساد دنداني منجر مي‌شود. همچنين چاي از ايجاد پلاک‌هاي ميکروبي ‌و به‌دنبال آن تخريب بافت لثه پيشگيري مي‌کند. به‌علاوه چاي، ترشح بزاق را افزايش داده و مانع توليد اسيد به وسيله پلاک‌هاي ميکروبي ‌مي‌شود. بيشتر دندانپزشکان توصيه مي‌کنند که ورزشکاران بعد از اتمام فعاليت ورزشي حتما از چاي استفاده کنند. همچنين مصرف چاي، خاصيت پوسيدگي‌زايي غذاهاي نشاسته‌دار مانند بيسکويت و کيک را کاهش مي‌دهد.
خوردن چاي، فشار خون را به ميزان ‌اندکي پايين مي‌آورد. تاثير چاي بر وضع بدني و فکري انسان، بي‌ترديد مهم‌ترين اثر آن است. نوشيدن چاي، خاصيت ضداکسيداني در بدن شخص را تقريبا 5 درصد افزايش مي‌دهد. از ديگر خواص چاي، ازدياد توان سم‌زدايي کبد است. نوشيدن چاي به تسکين درد بعد از فعاليت‌هاي ورزشي نيز کمک مي‌کند. افرادي که روزانه يکي يا دو فنجان چاي مي‌نوشند، کمتر در معرض مرگ نابه‌هنگام قرار مي‌گيرند. مصرف چاي، دو ساعت بعد از يک غذاي گوشتي سرخ شده، تشکيل سلول‌هاي سرطاني ناشي از روش پخت را کاهش مي‌دهد. همچنين دم کرده چاي براي شستشوي چشم هم به‌کار مي‌رود.

اين لکه‌هاي روغني !

در ساختمان شيميايي چاي، موادشيميايي تانن و کافئين با اثر تحريک‌کنندگي قوي وجود دارد که شايد خاصيت‌ اين مواد، اصلي‌ترين دليل مصرف چاي باشد. زماني که چاي سرد مي‌شود و دماي آن به کمتر از 17 درجه سانتي‌گراد مي‌رسد، تانن و کافئين موجود در چاي با يکديگر واکنش داده و توليد‌ترکيبي‌ به نام کافئين و مقداري پلي فنل اکسيد نشده مي‌كند. تانات کافئين که نوعي رسوب است، به‌صورت ذرات معلق درآمده و رنگ چاي را کدر مي‌کند. پلي فنل‌هاي اکسيد نشده نيز که به حالت چربي‌ها‌ي حلقوي آزاد مي‌شوند، به‌صورت لکه‌هاي روغني مانند در سطح چاي و يا جداره ظرف محتوي چاي مشاهده مي‌شود.

طرز تهيه چاي

براي توليد چاي، برگ‌ها را در صبح مي‌چينند و فرآيند توليد هم مي‌تواند در همان روز شروع شود اما اگر فرآيند توليد کردن برگ‌هاي چاي تا دو ساعت بعد از برداشت آغاز شود، کيفيت نهايي آن بسيار بالا خواهد بود. در طول و بعد از چيدن بايد دقت کرد که برگ‌ها ضربه نديده و دور از نورخورشيد نگه داشته شود. سپس با عمل پلاس کردن، رطوبت برگ را کاهش مي‌دهند. به‌اين‌ترتيب، مرحله پلاس سبب تغييرات فيزيکي و شيميايي در برگ‌ها مي‌شود. برگ‌هايي که خوب پلاس شده باشند، در صورت فشردن به وسيله انگشتان دست، پس از رها کردن، هيچگونه خاصيت ارتجاعي ندارند. آنگاه در مرحله غلتک‌زني شيره برگ را خارج مي‌کنند. به اين منظور از غلتک‌زن‌هاي مکانيکي استفاده مي‌شود. سپس عمل تخمير يا اکسيداسيون انجام مي‌شود که برگ‌ها از حالت سبز به رنگ قهوه‌اي در آمده و اکسيداسيون آنزيمي‌ پلي فنل‌ها صورت مي‌گيرد. البته بايد توجه کرد که ‌اين مرحله در فرآيند کردن چاي سبز به‌صورت توقف تخمير از طريق حرارت دادن چاي صورت مي‌گيرد. سپس عمل خشک کردن به منظور کاهش آب داخل برگ‌ها صورت مي‌گيرد بنابراين در‌ اين مرحله درصد رطوبت برگ‌ها بسيار حائز اهميت است. البته لازم به ذکر است که طي خشک کردن در حرارت کم مي‌توان چاي را معطر کرد. آن‌گاه عمل درجه‌بندي چاي به منظور جداکردن چاي با درجه بالا از چاي با درجات پايين صورت مي‌گيرد. بهترين و عالي‌ترين برگ‌هاي چاي، انواعي با سايز متوسط هستند. به اين منظور بهتر است از دستگاه‌هاي مخصوص درجه‌بندي چاي استفاده کرد. در مرحله بعد، اگر قرار بر فروش سريع محصول است بايد بعد از درجه‌بندي، هر درجه از چاي به خشک‌کن برگردانده شده تا در اثر برشته کردن نهايي، طعم خوبي ‌در چاي‌ ايجاد شود. ولي اگر قرار است که محصول هم‌اکنون به فروش نرسد، نبايد ‌اين برشته کردن انجام شود. در نهايت عمل بسته‌بندي و برچسب‌زني انجام مي‌شود. پوشش مورد استفاده بايد دو لايه بوده و از نفوذ رطوبت به داخل بسته جلوگيري شود. به ‌اين ‌ترتيب چاي در انواع کيسه‌هاي نايلوني، مقوايي و... در اختيار مصرف‌کننده قرار مي‌گيرد.

دلپسندترين نوشيدني ايراني

خواص چاي سبز

بسياري از اثرهاي ضدسرطاني چاي سبز به‌دليل وجود‌ ترکيبي‌موسوم به ‌اي.جي.سي.جي در آن است که عمده‌ترين‌ ترکيب پلي فنلي چاي سبز به‌شمار مي‌رود و يک فنجان از ‌اين چاي حاوي 200 ميلي گرم از ‌اين نوع‌ترکيب ضدسرطاني است. نوشيدن چاي سبز، سرعت بهبود بيماران سرطاني را بعد از روش‌هاي متداول درمان مانند اشعه و يا شيمي‌درماني افزايش مي‌دهد. مرداني که در روز 7 فنجان و يا بيشتر چاي سبز مصرف کنند، احتمال ابتلاي آنها به سرطان معده 31 درصد کمتر از ساير افراد خواهد بود.
کاتشين موجود در چاي سبز از رشد سلول‌هاي پيش سرطاني در ريه جلوگيري مي‌کند. همچنين چاي سبز، اثر مواد شيميايي پيشگيري‌کننده از سرطان تخمدان را افزايش مي‌دهد. همچنين چاي سبز مي‌تواند در درمان سرطان خون نيز موثر باشد و نيز از بدن در برابر سرطان پروستات و پستان محافظت مي‌کند. خواص ضدسرطاني و ضد جهش زايي چاي سبز سبب شده تا امروزه بسياري از غذاها، نوشابه‌ها و لوازم آرايشي بهداشتي با عصاره‌ اين گياه غني شوند و اين عصاره به عنوان يک مکمل به آنها اضافه شود.
گفته مي‌شود افرادي که چاي سبز مي‌نوشند، طي روز بيشتر از 70 کالري مي‌سوزانند و اعتقاد بر ‌اين است که افزايش سوخت و ساز آنتي‌اکسيدان‌ها موجب‌ اين تفاوت‌ها مي‌شود که کافئين هم يکي از آنهاست. همچنين‌ترکيب کافئين واي.جي.سي.جي سرعت سوخت و ساز را به ميزان چهار درصد افزايش مي‌دهد. در يکي از داروهاي جديد که به تازگي به عنوان داروي کاهنده وزن مورد توجه قرار گرفته است، عصاره چاي سبز به عنوان يکي از 9‌ ترکيب مهم فرمولاسيون آن است.
همچنين چاي سبز موجب افزايش سطح هورمون نور آدرنالين نيز مي‌شود. نورآدرنالين، چربي‌ سفيدي که در اطراف ران‌ها، کمر و... وجود دارد را مي‌سوزاند و در واقع از‌ اين راه کالري بيشتري مصرف مي‌کند و مصرف‌کنندگان چاي سبز 35 تا 43 درصد انرژي بيشتري مي‌سوزانند.

طريقه نگهداري چاي

کالاي چاي را در مکاني خنک و به صورت خشک انبار کرده و از نفوذ اشعه آفتاب و روشنايي بايد جلوگيري کرد. به‌طور معمول چه به‌صورت چاي کيسه‌اي وچه فله‌اي، با نگهداري چاي به‌مدت دو سال تمام خواص خود راحفظ خواهد کرد.

قرص چاي

اگر شما وقت کافي براي نوشيدن چاي نداريد، مي‌توانيد قرص آن را مصرف کنيد. دانشمندان هندي، قرص چاي توليد کرده‌اند که حاوي کليه خاصيت‌ها و حتي مزه يک ليوان چاي معمولي است. مي‌توانيد ‌اين قرص را بجويد، زير زبانتان قرار دهيد و حتي آن را در يک ليوان آب حل کنيد. همچنين ‌اين دانشمندان نوشابه چاي را نيز توليد کرده‌اند. طعم آن مانند چاي طبيعي است که در دو نوع سبز و سياه عرضه مي‌شود.

چاي چه مدت بايد دم بکشد ؟

براي استفاده بهينه از خاصيت ضد اکسيداني چاي، بايد آن را سه دقيقه در آب داغ بجوشانيد که در‌اين مدت تمام کافئين چاي آزاد مي‌شود.

قوانين طلايي براي تهيه يک چاي خوب

•قوري را قبل از دم کردن چاي گرم کنيد (آب جوش را در قوري چرخانده و دور بريزيد).
• بعد از ‌اينکه چاي دم کشيد، تفاله‌هاي آن را جدا کنيد تا طعم چاي تند نشود.
• براي صاف کردن چاي از يک فيلتر کتاني استفاده کنيد.
• بهتر است به‌جاي استفاده از آب معدني، از آب تازه استفاده کنيد.
• برحسب نوع و عطر چاي، قوري خود را عوض کنيد. قوري شيشه‌اي، عطر چاي را زياد حفظ نمي‌کند. قوري چيني و سراميک براي چاي سياه بسيار مناسب است.

چاي در بازار

از جمله عوامل موثر در مصرف و خريد چاي، خوش طعم بودن، خوش‌رنگي و خوش عطر بودن چاي است. در همين راستا استقبال مردم از دريافت الگوي قبل از خريد (اشانتيون) مويد‌ اين امر است که مردم براي‌ اين نوشيدني گرم و هميشگي، اهميت زيادي قايل هستند. انواع بسته‌بندي چاي به‌صورت فلزي، پاکتي، جعبه‌اي و کيسه‌اي است.
منبع: http://salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط