مقابله با خطر آنفلوآنزا در مدارس

آنفلوآنزا يک بيماري ويروسي بسيار مسري است که به سرعت از شخصي به شخص ديگر ابتدا از طريق سرفه و عطسه منتقل مي‌شود. آنفلوآنزا مي‌تواند به سرعت در کلاس درس، مدارس شبانه‌روزي، افراد خانواده و در محيط‌هايي که افراد ارتباط نسبتا نزديکي با هم دارند، انتشار ‌يابد... طيف علايم و نشانه‌هاي آنفلوآنزا بسيار گسترده است و از يک عفونت بدون علامت تا يک بيماري شديد و حتي مرگ متغير است. مشخصه بيماري آنفلوآنزا تب ناگهاني،
چهارشنبه، 7 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مقابله با خطر آنفلوآنزا در مدارس
مقابله با خطر آنفلوآنزا در مدارس
مقابله با خطر آنفلوآنزا در مدارس

نويسنده: دکتر حميد حسيني




آنفلوآنزا يک بيماري ويروسي بسيار مسري است که به سرعت از شخصي به شخص ديگر ابتدا از طريق سرفه و عطسه منتقل مي‌شود. آنفلوآنزا مي‌تواند به سرعت در کلاس درس، مدارس شبانه‌روزي، افراد خانواده و در محيط‌هايي که افراد ارتباط نسبتا نزديکي با هم دارند، انتشار ‌يابد...
طيف علايم و نشانه‌هاي آنفلوآنزا بسيار گسترده است و از يک عفونت بدون علامت تا يک بيماري شديد و حتي مرگ متغير است. مشخصه بيماري آنفلوآنزا تب ناگهاني، لرز، درد ماهيچه، سردرد، بي‌اشتهايي، سرگيجه، احساس خستگي، سرفه، گلودرد و آب‌ريزش بيني است.

مقابله با خطر آنفلوآنزا در مدارس

در هر فصل ويروس آنفلوآنزا، 23 تا 48 درصد از دانش‌آموزان را درگير مي‌کند. اين بيماري بسيار مسري است و تا 50 درصد باعث غيبت از مدرسه دانش‌آموزان مي‌شود. شيوع آنفلوآنزا در مدرسه باعث وحشت خانواده‌ها و عقب ماندن دانش‌آموزان از کلاس درس مي‌شود. غيبت از مدرسه نه تنها روي دانش‌آموز تاثير منفي دارد بلکه باعث غيبت والدين دانش‌آموز از محيط کار به طور ميانگين تا حدود 3 روز کاري به علت پرستاري از فرزند بيمارشان در خانه مي‌شود. بر اساس مطالعه اخير، بيماري آنفلوآنزا در هر 100 دانش‌آموز باعث 63 روز غيبت از مدرسه مي‌شود. همچنين، آنفلوآنزا باعث حدود20 روز غيبت از کار براي والدين دانش‌آموز و به بار آوردن بيماري‌هاي ثانويه مي‌شود. هر کودکي مستعد عفونت ويروسي آنفلوآنزا است و بنابراين نياز است که اين پيام براي جامعه مشخص شود که: واکسن آنفلوآنزا امن و موثر است و بايد براي همه افراد از سن 6 ماه به بالا که مي‌خواهند خطر ابتلا به بيماري آنفلوآنزا يا مشکلات بعدي آن را کاهش دهند تزريق شود. هيات مشاوراني که روي واکسيناسيون و ايمن‌سازي در سازمان بهداشت آمريکا فعاليت مي‌کنند قبلا بر تزريق واکسن ساليانه کودکان 6 ماهه تا 59 ماهه تاکيد داشتند ولي از سال گذشته اين کميته سن تزريق واکسن آنفلوآنزا در کودکان را از 6 ماه تا 18 سال افزايش داد. واکسيناسيون کودکان در مقابل آنفلوآنزا ممکن است يک روش موثر براي حفاظت بقيه افراد جامعه باشد. اگر تمام افراد زير 16 سال در مقابل آنفلوآنزا واکسينه شوند، اين بيماري تا حد زيادي کنترل مي‌شود و از طرف ديگر واکسيناسيون کودکان زير 5 سال ميزان عفونت به ويروس آنفلوآنزا را تا 70 درصد کاهش مي‌دهد. کودکان به دليل اينکه قبلا در مواجهه با تعداد کمتري از ويروس‌هاي آنفلوآنزا قرار گرفته‌اند، نسبت به بزرگ‌ترها در معرض ابتلا به عفونت‌هاي آنفلوآنزايي بيشتري قرار دارند.
عفونت ثانويه يک سويه از ويروس آنفلوآنزا به علت تغييرات تدريجي در همان ويروس (موتاسيون) مي‌تواند در افراد اتفاق بيفتد. محققان به اين نتيجه رسيده‌اند که با واکسيناسيون کودکان پيش دبستاني منافع زيادي متوجه خود کودکان وهمچنين طيف وسيعي از جامعه خواهد شد. از آنجا که سويه‌هاي مختلفي از ويروس آنفلوآنزا در طول فصول مختلف وجود دارد، بنابراين واکسن آنفلوآنزاي جديد قبل از شروع فصل آنفلوآنزا ساخته مي‌شود تا در مقابل سويه‌هاي احتمالي ايمني ايجاد کند. يک بار تزريق واکسن آنفلوآنزا در هر فصل مي‌تواند کودک را در تمام فصل ايمن کند. مصونيت دو هفته بعد از تزريق واکسن ايجاد مي‌شود و تا 6 ماه اين ايمني ادامه دارد. اين واکسن باعث 70 تا 90 درصد ايمني در افراد سالم مي‌شود. نسل جديد واکسن‌ها که شامل قسمت‌هايي از ويروس کشته شده هستند (در مقابل واکسن‌هايي که شامل کل ويروس هستند) مي‌توانند باعث فعال شدن سيستم ايمني بدن با کمترين عوارض جانبي شوند. اين نسل از واکسن‌ها، Sub-Unit ناميده مي‌شوند که تحت نام تجاري اينفلووک (Influvac) ساخت کشور هلند به وسيله شرکت دارويي سالوي (Solvay) به بازار دارويي ارايه مي‌شوند. سوزن اين واکسن طوري طراحي شده است که درد تزريق را کاهش مي‌دهد.
منبع: http://www.salamat.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.