دلایل بدبو شدن ادرار
1. کم آبی بدن
رایج ترین علت ادرار بدبو کم آبی می باشد. زمانی که آب کافی نمی نوشید،ادرار شما بویی شبیه به آمونیاک پیدا می کند.بوی آمونیاک شبیه به بوی تخم مرغ فاسد می باشد. زمانی که بدن شما با کم آبی مواجه باشد، مواد زائد موجود در آن افزایش پیدا می کند و در این حالت ادرار فرد تیره تر و بدبوتر می شود.
2. عفونت ادراری
عفونت ادراری یکی از علت های ادرار بد بو است. عفونت ادراری در هر حالتی ادرار را بد رنگ و بد بو می کند که در خانم ها شایع تر است.3. مصرف بیش از حد قهوه
بعضی از افراد بعد از نوشیدن قهوه دچار بدبویی در ادرار می شوند.این بوی بد به دلیل متابولیسم بعد از خوردن قهوه می باشد و همچنین فرآیندهای تولید مواد غذایی مثل قهوه در این امر بی تاثیر نیستند.
قهوه همچنین باعث کم آبی بدن می شود.
4. مصرف بیش از حد سیر و پیاز
سیر و پیاز تنفس شما را بدبو می کند اما این تنها کاری نیست که آن ها انجام می دهند.سیر و پیاز ماده ای به نام آلین تولید می کنند که در صورت شکسته شدن در بدن، با بوی بد همراه هستند.
5. مصرف مارچوبه
یکی از مواد غذایی که باعث شدید تر شدن بوی بد ادرار می شود، مارچوبه است که دلیل این امر وجود ترکیبات طبیعی و گوگردی موجود در آن است.اگرچه این ترکیب اسیدی به هیچ وجه به بدن آسیب نمی رساند اما با این حال باعث قوی تر شدن بوی بد ادرار می شود.
مارچوبه بعد از هضم شدن در بدن ماده ای به نام سولفور تولید می کند که یک آنزیم مهم در بدن است اما ادرار را با بد بویی همراه می کند.
البته لازم به ذکر است که مصرف مارچوبه در برخی افراد بوی ادرار را تشدید نمی کند که علت این امر مرتبط با ویژگی های ژنتیکی است اما با این حال در صورت شدید بودن این مسئله به پزشک مراجعه کنید.
6. دیابت
افراد مبتلا به دیابت، قند خون بالایی دارند. مقادیر بالای قند خون باعث ایجاد بویی نامطبوع و شیرین در ادرار می شود، بسیاری از پزشکان برای تشخیص فرد مبتلا به دیابت، ادرار او را مورد بررسی قرار می دهند که یکی از نشانه های آن بدبویی می باشد و علت آن هم قند بالای درون کلیه ها است.در صورت دارای بودن ادراری با بوی شیرین در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید زیرا دیابت بیماری بسیار خطرناک و تهدید کننده زندگی است. 1
7. سنگ کلیه
زمانی که برخی مواد شیمیایی موجود در ادرار، سخت شده و به کریستال تبدیل میشود، در کلیه سنگ به وجود میآید.بوی بد ادرار ممکن است نتیجهٔ شکلگیری سنگ در کلیهها باشد. گاهی اوقات، سنگ کلیه موجب عفونتهای مجاری ادراری هم می شود.
اگر ادرارتان بویی نامطبوع می دهد و کف آلود است یا در ناحیهٔ کمر و پشت احساس درد دارید، برای خارج کردن سنگکلیه سریعا به پزشک مراجعه کنید.
8. مشکلات کبدی
وقتی که کبد تخریب یا دچار مشکل می شود و وظایف خود را بهدرستی انجام نمی دهد، بدن در تصفیهٔ سموم دچار مشکل می شود.یکی از پیامدهای این موضوع، بوی بد ادرار است. چنانچه کبد دچار مشکل باشد، یکی از نشانه های زیر در بدن پدیدار خواهد شد:
تیرهشدن رنگ ادرار نسبت به حالت عادی؛
حالت تهوع و استفراغ؛
تورم نواحی مختلف پا؛
زردشدن پوست؛
درد در ناحیهٔ شکم.
هرکسی که به این علائم دچار است، باید حتما به پزشک مراجعه کند.
درمان این مشکل وابسته به علت و ریشهٔ بهوجودآمدنِ آن است؛ اما بهطور کلی، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، رژیم غذایی و داروهای مصرفی میتواند باعث بهبود مشکلات و بیماری های کبد و رفع بوی بد ادرار شود.
9. التهاب مثانه (سیستیت)
التهاب مثانه یا سیستیت در نتیجهٔ تجمع میکروبها بروز می کند. علت این التهاب یا عفونت های ادراری است یا ناتراز شدن هم زیستی.این مشکلات ناشی از افزایش شمار باکتری های خطرناک در مثانه و گرفتن جای باکتری های مساعد و مطلوب است.
باکتری های نامطلوبی که در ادرار قرار می گیرند، شکل و بوی آن را تغییر می دهند و بویی شبیه تخم مرغ گندیده (سولفور) ایجاد می کنند.
التهاب مثانه را باید سریعا پیگیری و درمان کنید. برای از بین بردن باکتری ها از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.
مصرف مقدار زیادی آب و مایعات مانند آب کرن بری یا چای گیاهی هم به رقیق شدن و کاهش بوی بد ادرار کمک می کند.
10. التهاب در غده پروستات (پروستاتیت)
التهاب غدهٔ پروستات یا پروستاتیت هم به بوی بد ادرار منجر می شود (بویی شبیه اسیدسولفوریک). 211. شاید مشکل از فیستول باشد
این اتفاق واقعا نادر است، اما وجود نوعی اتصال غیر عادی بین روده و مثانه به نام فیستول (fistula) می تواند بوی بدی به ادرار بدهد و حتی باعث ابتلا به عفونت های ادراری مکرر شود. البته بررسی این مساله را هم باید به دست پزشک سپرد.چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
بوی بد ادرار معمولا پس از چند بار مراجعه به سرویس بهداشتی از بین می رود و مشکلی موقتی است؛ اما چنانچه این مشکل موقتی نباشد یا علائم زیر در فرد دیده شود، باید پیگیری جدی انجام شود:خون در ادرار؛
ادرار کف آلود؛
وجود رگه هایی شیری رنگ در ادرار؛
درد و دشواری در هنگام دفع ادرار؛
درد در ناحیهٔ کمر، شکم یا لگن.
این علائم نشان از عفونت یا مشکلات داخلی جدی دیگری دارند که برای جلوگیری از مشکلات و پیامدهای دیگر باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. 3
راه های خانگی درمان ادرار بد بو
1. هیدراته کردن بدن
مصرف بالای آب باعث می شود که زودتر به دستشویی بروید و در نتیجه سموم بیشتری از بدن خارج می شود و بوی بد را کاهش می دهد.2. اضافه کردن جوش شیرین به آب
برای این مورد از درمان بهتر است که کمی آب را با جوش شیرین مخلوط کنید و بنوشید.جوش شیرین حاوی آلکالین است که به خنثی کردن اسید ادرار کمک می کند و همچنین التهابات را تسکین می دهد و علائم عفونت را از بین می برد.
3. بلوبری
بلوبری به شدت با عفونت های ادراری مبارزه می کند. بلوبری حاوی آنتی اکسیدان هاست که باعث تولید باکتری می شوند.4. آناناس
آناناس ها حاوی انزیم های فعال به نام بروملاین هستند و همچنین عفونت ادراری را از بین می برد.این میوه دارای خواص ضد التهابی است که به از بین بردن عفونت ها کمک می کند.
5. قره قروت
قره قروت نیز برای جلوگیری از عفونت های ادراری بسیار مفید است و بوی بد آن را کنترل می کند.6. جعفری
جعفری باعث افزایش ادرار می شود و در نتیجه شستشوی آلت تناسلی بیشتر اتفاق می افتد.جعفری همچنین دارای خواص ضد التهابی است و به فرآیند ریکاوری بعد از بیماری های ادراری نیز کمک می کند.
7. کرفس
کرفس حاوی ویتامین آ، ای و آهن است و همچنین خواص ضد التهابی دارد که عفونت های ادراری را حذف می کند.8. زنجبیل
زنجبیل را می توانید در نوشیدنی ها و ومیان وعده ها استفاده کنید و همچنین از عفونت ادراری جلوگیری می کند و آن را درمان می نماید.زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و برای روده نیز ضد میکروب می باشد.
9. ویتامین ث
این ویتامین حاوی مواد آنتی اکسیدانی است و میزان اسیدی بودن ادرار را کاهش می دهد و از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و در نتیجه آن را از عفونت مصون نگه می دارد.10. کاهش پروتئین ورودی
پروتئین زیاد می تواند باعث تولید اوره شود. مصرف کم تر پروتئین اوره را نیز کاهش می دهد و از بوی بد ادرار جلوگیری می کند.11. تمیز کردن خود به طور کامل
بهداشت یکی از عوامل مهم و حیاتی در این مورد است.با شستشوی کامل واژن از بیرون باعث از بین بردن باکتری ها می شود و بوی بد آن ها را از بین می برد. 3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.chetor.com
3.www.seemorgh.com