دمنوش اسیاک ، بهترین داروی ضد سرطان

چای اسیاک یک چای گیاهی محبوبی است که از ترکیب ریشه گیاه بابا آدم، ریواس چینی، ترشک میشی و نارون قرمز تهیه شده و در سال های اخیر به دلیل خواص آن برای درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا با اجزا تشکیل دهنده این نوشیدنی و فواید و خصوصیات آن آشنا شویم.
چهارشنبه، 21 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
دمنوش اسیاک ، بهترین داروی ضد سرطان
بر سر مؤثر بودن یا نبودن دم‌نوش اسیاک در درمان سرطان مناقشه‌ای هیجان‌انگیز در جریان بوده است. مواد تشکیل‌دهنده‌ی این دم‌نوش به خاصیت‌هایی مثل تحریک دستگاه ایمنی بدن، کاهش فعالیت رادیکال‌های آزاد، حذف التهابات، جلوگیری از رشد تومور، کاهش جهش سلولی، سم‌زدایی از بدن و کاهش مشکلات ریوی، معروف هستند. در مقابل عوارض جانبی هم برای این دم‌نوش ذکرشده که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به حالت تهوع، استفراغ، سردرد، تکرر ادرار، اگزمای پوستی، درد‌های عضلانی، ضعف و سایر واکنش‌های آلرژیک اشاره کرد؛ بنابراین قبل از مصرف دم‌نوش اسیاک حتماً مطمئن شوید که به هیچ‌کدام از چهار ماده‌ی اصلی تشکیل‌دهنده‌ی این دم‌نوش حساسیت ندارید.

منشأ به وجود آمدن این دم‌نوش به هزاران سال پیش و نزد بومیان کانادا برمی‌گردد، اما اولین بار در دهه‌ی 20 میلادی پرستاری به نام رنِ کایسی از آن برای درمان بیماران سرطانی خود استفاده کرد و مدعی شد که نتایج امیدوارکننده‌ای از آن گرفته است. پس‌ازآن که وی سعی کرد این دم‌نوش را به پزشکی رایج معرفی کند مخالفت‌های زیادی با اسیاک از سوی تشکیلات پزشکی شد و تا امروز هم علیرغم صد‌ها گزارش موردی مثبتی که در مورد اثربخشی این دم‌نوش وجود دارد، جزو درمان‌های غیررسمی باقی‌مانده است. اسیاک از گیاه ترشک میشی یا میش ترشک، ریشه‌ی باباآدم یا آراقیطون، دارمرا و پوست داخلی نارون قرمز تشکیل‌شده است. هرکدام از این گیاهان خواص متفاوت و مواد مؤثره‌ی خاص خودشان را دارند مانند فلاونول‌ها، تانن، ترکیبات ارگانیک آروماتیک و همچنین پلی ساکارید‌ها که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.


دمنوش اسیاک و درمان سرطان

در پیشگیری و درمان سرطان، اگر سرطان زود تشخیص داده شود بسیار مؤثرتر خواهد بود اگرچه در سرطان‌های پیشرفته هم می‌تواند به‌عنوان درمانی حمایتی مورداستفاده قرار گیرد. هرکدام از مواد تشکیل‌دهنده خواص و فواید مختلفی دارند که در ترکیب باهم اثراتشان زیادتر می‌شود و به سلول‌های سرطانی حمله و دستگاه دفاعی بدن را تقویت می‌کنند. پزشکی مدرن در اینکه اسیاک را به‌عنوان درمان سرطان بپذیرد مردد است، اما این دارو اثرات مثبت خود را بر توقف رشد تومور، بازتولید سلول‌های سرطانی، استرس اکسیداتیو و التهابات بافت‌ها نشان داده است؛ ضمن اینکه برخی علائم ثانویه سرطان که موجب تسریع و تشدید وضعیت بحرانی بیمار می‌شوند هم با اسیاک قابل التیام هستند. برای اینکه بدانیم دم‌نوش اسیاک چگونه بر سرطان اثر می‌گذارد، بررسی جزءبه‌جزء مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن ضروری است.1


ترشک میشی

نام علمی این گیاه Rumex acetosella است و منبع غنی بتاکاراتن، ویتامین A، ویتامین C. و سایر کاروتنید ها است و به عنوان یکی از گیاهانی که بیشترین میزان آنتی اکسیدان را در خود متراکم کرده شناخته می شود. مطالعاتی که برای ترشک میشی انجام شده نشان می دهد که این گیاه اثرات ضد تکثیری بر سلول های سرطانی دارد به عبارت دیگر ترشک میشی می تواند از تکثیر و متاستاز سلول های سرطانی جلوگیری کند. علاوه بر این، این گیاه یک تصفیه کننده ی خون عالی است و می تواند نواحی آلوده شده را پاک سازی کند. رنِ کایسی مدعی بود که این ماده ی تشکیل دهنده ی اسیاک قوی ترین عنصر ضد سرطانی اش است.


ریشه ی باباآدم یا آراقیطون

این ماده ی تشکیل دهنده ی اسیاک حاوی آنتراکینون است، ماده ای شیمیایی که به خاطر اثرش بر کاهش رشد تومور و جلوگیری از جهش سلولی که نهایتاً به سرطان تبدیل می شود، معروف است. درواقع آنتراکینون در بسیاری از دارو های رایج ضد سرطانی هم به خطر اثر قوی ضد جهش زایی اش به کار می رود. مطالعات دیگری نشان داده اند که گیاه باباآدم موجب خودکشی سلول های سرطانی می شود بدون اینکه به سلول های سالم اطراف آن آسیبی بزند.


دارمرا

اگرچه اثرات ضد سرطانی این یکی به اندازه ی دو ماده ی تشکیل دهنده ی قبلی نیست، اما این گیاه آثار ضدالتهابی ای دارد که می تواند از عملکرد ریه ها محافظت کند به خصوص در افرادی که از سرطان ریه رنج می برند یا در معرض آن هستند، همچنین افرادی که تحت پرتودرمانی به خاطر سایر انواع سرطان هستند.

دمنوش اسیاک ، بهترین داروی ضد سرطان


نارون قرمز

این ماده ی گیاهی حاوی استرول های گیاهی یا فیتواسترول، تانن و اسید های چرب ضروری است که می توانند موجب کاهش التهاب شود؛ همچنین به دلیل داشتن لعاب های گیاهی و کلسیم اگزالات می تواند به سم زدایی از بدن کمک کند. پوست نارون قرمز در ترکیب با دیگر مواد تشکیل دهنده ی دم نوش اسیاک می تواند از سلامت قسمت های مختلف بدن در برابر درمان های رایج سرطان محافظت کند و هم زمان به دستگاه ایمنی بدن کمک کند.2


سایر فواید اسیاک

در مورد دم‌نوش اسیاک بیشتر به نقش ضد سرطانی‌اش توجه شده، اما این دم‌نوش در درمان التهاب، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان مشکلات تنفسی، تحریک سوخت‌وساز بدن، بهبود گوارش و حل مشکلات پوستی هم می‌تواند مؤثر باشد.


التهاب

ترکیبات آنتی‌اکسیدان موجود در ترشک میشی و ریشه‌ی باباآدم خواص ضدالتهابی دارند که می‌تواند به افراد مبتلا به آرتروز، سردرد، نقرس، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مفاصل، درد‌های عضلانی، هموروئید و طیفی از سایر بیماری‌های التهابی رایج کمک کنند.


گوارش

لعابی که در نارون قرمز وجود دارد می‌تواند کیفیت گوارش غذا را ارتقا دهد و علائم یبوست و نفخ را از بین ببرد. ترشک میشی هم یک ملین است که می‌تواند سرعت فرآیند‌های گوارشی را بالابرده و جهاز هاضمه را پاک‌سازی کند و درنتیجه باکتری‌های مضری که در روده‌ها ماندگار شده‌اند را خارج کند.


متابولیسم

این ترکیب منحصربه‌فرد از گیاهان اثر محرک بر بدن دارد که منجر به عملکرد بهتر سوخت‌وساز بدن و حتی چربی سوزی می‌شود. این دم‌نوش هم برای تولید انواع هورمون و آنزیم خوب است و هم برای کاهش وزن.


سیستم ایمنی

مطالعات نشان داده‌اند مواد آنتی‌اکسیدان موجود در گیاهان دم‌نوش اسیاک از آنتی‌اکسیدان‌های چای سبز هم بیشتر است که به معنی این است که این دم‌نوش می‌تواند موجب تقویت اساسی دستگاه ایمنی بدن شود. غیر از خاصیت پیشگیری از سرطان، این دم‌نوش تولید گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد درنتیجه بدن در مقابل عفونت‌های باکتریایی و ویروسی مقاوم‌تر می‌شود.


مشکلات تنفسی

نارون قرمز و ریشه‌ی دارمرا به‌خصوص، به خاطر تسکین عفونت‌های ریوی و کاهش خلط‌های مضر دستگاه تنفسی معروف هستند. این خواص ضد سرفه می‌تواند درمان التهابات دستگاه تنفسی را تسریع کند.


عوارض جانبی دم‌نوش اسیاک

برخی از عوارض جانبی دم‌نوش اسیاک شامل حال تهوع، استفراغ، حساسیت‌های پوستی، کم شدن آب بدن، تکرر ادرار و مدفوع و علائمی شبیه آنفلوانزا. این عوارض جانبی منفی عمدتاً به خاطر مواد مؤثره‌ی موجود در ریشه‌ی باباآدم و ترشک میشی است یا به خاطر حساسیتی که فرد ممکن است به ترکیبات گیاهی داشته باشد.3


پی نوشت:
1.www.tasnimnews.com
2.www.saednews.com
3.www.yjc.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط