اصول مراقبت از ناخن ها

جنس و ظاهر ناخن‌ها می‌تواند نشان دهنده‌ی سلامت یا بیماری باشد. باید بدانیم استفاده‌ی بیش از حد از محصولات خاص، تغذیه‌ی نامناسب و سبک نادرست زندگی به طور مستقیم بر سلامت و تقویت ناخن تأثیر گذار است.
يکشنبه، 30 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
اصول مراقبت از ناخن ها

مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت ناخن

به طور کلی مواد غذایی مفید برای ناخن مربوط به مواد غذایی حاوی پروتئین – ویتامین های گروه B – زینک و اهن هستند و برخی از این مواد غذایی شامل  غذاهای خوب و مغذی مانند برنج قهوه ای، آجیل،غلات کامل، سویا ، شیر بدون چربی، تن ماهی، میوه و سبزیجات تازه  که برای ناخن بسیار خوب هستند.
 
 1- پروتئین
ناخن ها عمدتاً از پروتئینی به نام کراتین ساخته می شوند و اگر در رژیم غذایی روزانه افراد پروتئین کم باشد، ناخن ها شکننده و نازک شده و سرعت رشد ناخن ها کم می شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب  سبب بروز خطوط سفید رنگی روی ناخن می شود.
 
 2- ویتامین های C و B:
وجود ویتامین C در بدن موجب افزایش جذب آهن از مواد غذایی می شود. به منظور افزایش دادن اثرات مفید ویتامین C در بدن، می توانید مواد غذایی حاوی ویتامین C را با مواد غذایی حاوی ویتامین E مصرف کنید، زیرا ویتامین E نیز یکی دیگر از ویتامین هایی است که در سالم بودن و رشد ناخن ها موثر است. ویتامین E سبب بهتر شدن جریان خون شده و در نتیجه عمل اکسیژن رسانی به ناخن بهتر انجام می شود و ناخن ها مستحکم تر باشند.

ویتامین های گروه B مانند ویتامین B12 نیز در سلامت و رشد ناخن ها موثر است و کمبود ویتامین B12 می تواند سبب تغییر شکل آنها شود. از طرفی تغییر شکل نوک ناخن ها می تواند در اثر کمبود یک یا گروهی از ویتامین های B باشد.
 
 3- مواد غذایی حاوی زینک
روی یکی از عناصر مهم در تشکیل ناخن و سلامت آن می باشد. عنصر روی نقش مهمی در سنتز پروتئین داشته و وجود آن در رشد و سلامت بافت های بدن ضروری است.بنابراین کمبود روی در بدن بر رشد و سلامت ناخن ها تأثیر می گذارد. عنصر روی که برای جذب بهتر به ویتامین B6 نیاز دارد در مواد غذایی مختلفی وجود دارد؛ بهترین منابع حاوی روی شامل گوشت قرمز و گوشت سفید (مرغ و ماهی و سایر پرندگان) می باشد.

اصول مراقبت از ناخن ها
 
4- مواد غذایی حاوی آهن
کمبود آهن در بدن می تواند سبب خشکی و شکننده شدن ناخن و همچنین تغییر شکل و بد فُرم شدن آن گردد.   برای جلوگیری از کمبود آهن می توان غذاهای سرشار از آهن مانند:انواع میوه های خشک شده، زرده تخم مرغ، جگر، گوشت قرمز کم چربی، گوشت مرغ، ماهی و سایر پرندگان، ماهی سالمون، ماهی تُن و انواع دانه ها را مصرف نمود.1
 

راههای مراقبت از ناخن

ناخن نیز مثل دیگر قسمت های بدن، نیاز به مراقبت و محافظت دارد و سالم بودن آنها نشانه سلامتی شما هستند. آنها به دلایل مختلفی شکننده می شوند. زمانیکه ناخن ها شکننده می شوند و شکستگی هایی در لبه، اطراف و کناره های ناخن به وجود می آید، باعث درد و مزاحمت می شود.
 
شکنندگی ناخن گاهی به علت بیماری های داخلی و بیماری های پوستی است.کم خونی و بیماری های تیروئید ممکن است روی قوام و خصوصیت ظاهری ناخن تأثیر داشته باشد. بیماری های ناخن نظیر پسوریازیس، لیکن پلان، آلوپسی آرئاتا و قارچ ناخن ها نیز باعث شکستگی ناخن ها می شوند ولی اکثر وقت ها ناخن ها در اثر تماس با مواد شوینده،
 
پاک کننده های اسیدی و قلیایی و سایر مواد شیمیایی دچار شکنندگی می شوند.ناخن ایده آل، ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینکه بشکند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد اما ما در اینجا به شما مراقبت های ساده مى پردازیم.
 
ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید
برای اینکه ناخن هایی سالم داشته باشید نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید و همیشه کرم مرطوب کننده همراهتان باشد. به طور کلی بهتر است با استفاده از کرم های مرطوب کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخن ها را مرطوب کنید.
 
اصول مراقبت از ناخن ها
 
لاک ممنوع
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخن ها می شود. لاک موجب می شود که سوراخ های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود؛ بنابراین استفاده نکردن از لاک در طولانی مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده می تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود؛ پس تنها در شرایط خاص لاک بزنید.
 
دستکش ، دوست ناخن های شما
در صورتی که دستان تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن، و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن وشست و شوی منزل، استفاده از دستکش ضروری است.
 
میزان آهن خون
اگر آهن کافی دریافت نکنید ناخن هایتان آن را نشان می دهد. کمبود آهن که در خانم ها رایج است سبب شکنندگی ناخن ها می شود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند که بهترین منبع دریافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگی است. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است.
 
با مصرف ویتامین C می توانید به جذب آهن حیوانی به بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، زینک، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن هایتان می شوند.
 
وقت مناسب ناخن گیری
همیشه بعد از حمام ناخن های خود را بگیرید چون آسیب کمتری به آن می رسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد که به سطح ناخن آسیب می رساند ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و شکننده نیست.
 
آب بنوشید
یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی گردد. اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی اش باز نگردد یعنی بستر ناخن دچار کمبود آبی است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.
 
پروتئین فراموش نشود
کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفید در عرض ناخن نشان می دهد. ناخن ها بیشتر از پروتئین ساخته شده اند؛ بنابراین برای اینکه ناخن هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکمل های سیستئین نیاز دارید.
 
خوردن منابع پروتئینی متنوع می تواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخن هایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کرده اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.
 
از مصرف استون خودداری کنید
استون به سبب ساختار مولکولی اش، باعث خشکی ناخن ها و پوست اطرافشان می شود. بهتر است که از محلولهایی که بر پایه استاتیت هستند برای پاک کردن لاک ناخن استفاده کنید.2

اصول مراقبت از ناخن ها

مواد طبیعی و درمان های خانگی برای رشد و محکم شدن ناخن ها

با این وجود با برخی مواد طبیعی و درمان های خانگی می توان به رشد و محکم شدن ناخن ها کمک کرد. در ادامه با یکی از این روش های طبیعی آشنا می شوید.
 
مواد لازم
پیاله

روغن زیتون

سیر

گوش پاک کن
 
روش تهیه و استفاده 
ابتدا چند حبه سیر را کمی بکوبید. روغن زیتون را درون پیاله ریخته و سیر را به آن اضافه می کنیم و سه ساعت صبر می کنیم.
 
با گوش پاک کن محلول را بر روی ناخن های خود مالیده و بعد پانزده دقیقه می شوییم.برای جلوگیری از بوی بد سیر می توانید از صابون و یا کرم استفاده کنید.
 
این کار را به مدت پانزده روز تکرار کنید و تاثیر آن را در محکم شدن و رشد سریع ناخن ها مشاهده نمایید.3

پینوشتها
1.www.naznakhon.ir
2.www.parsnaz.com
3.www.beytoote.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.