مواد مغذی موجود قهوه
در هر ۱۰۰ گرم از دانه قهوه شما شاهد مواد مغذی به شرح زیر هستید که بر اساس نوع دم کردن میتوانید مقداری از این مواد مغذی را در لیوان قهوه خودتان تجربه کنید:انرژی
۰٫۴۸ کیلوکالریکربوهیدرات
۰ گرمقند
۰ گرمفیبر
۰ گرمچربی
۰٫۰۲ گرمپروتئین
۰٫۱۲ گرمآب
۹۹٫۳۹ گرمکافئین
۴۰ میلیگرمویتامین B1 یا تیامین
۰٫۰۱۴ میلیگرم (۱ درصد نیاز روزانه)ویتامین B2 یا ریبوفلاوین
۰٫۰۷۶ میلیگرم (۵ درصد نیاز روزانه)ویتامین B3 یا نیاسین
۰٫۱۹۱ میلیگرم (۱ درصد نیاز روزانه)ویتامین B6
0.001 میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)اسیدفولیک یا ویتامین B9
2 میکروگرم (۱ درصد نیاز روزانه)ویتامین C
۰میلیگرم درصد نیاز روزانهویتامین E
0.01 میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)ویتامین K
0.1 میکروگرم (۰ درصد نیاز روزانه)کلسیم
۲ میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)آهن
۰٫۰۱ میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)منیزیم
۳ میلیگرم (۱ درصد نیاز روزانه)فسفر
۳ میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)پتاسیم
۴۹ میلیگرم (۱ درصد نیاز روزانه)سدیم
۲ میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)روی
۰٫۰۲ میلیگرم (۰ درصد نیاز روزانه)فوائد مصرف قهوه
مهمترین فوائد مصرف قهوه عبارتند از:کاهش خطر ابتلا به دیابت
دیابت نوع 2 یک مشکل عمده سلامتی است که در حال حاضر میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.این بیماری با افزایش سطح قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا کاهش توانایی ترشح انسولین مشخص می شود. قهوه می تواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 و برخی بیماری های دیگر کمک کند.
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در کسانی که بیش از 4 سال حداقل یک فنجان قهوه در روز می نوشند، 11٪ کمتر از کسانی است که هیچ قهوه ای در طول روز مصرف نمی کنند.
بررسی ها نشان می دهد افرادی که هر روز چهار تا شش فنجان قهوه کافئین دار می نوشند، در معرض خطر کمتری از سندرم متابولیک، از جمله دیابت نوع 2 دارند.
پیشگیری از پارکینسون
بیماری پارکینسون درست پس از آلزایمر دومین بیماری شایع نورودژنراتیو در جهان است.این بیماری به دلیل مرگ نورون های مولد دوپامین در مغز رخ می دهد. پارکینسون نیز مانند آلزایمر، هیچ درمان شناخته شده ای ندارد، به همین علت تمرکز بر پیشگیری در این بیماری ها اهمیت بسیار زیادی دارد.
کافئین، که در قهوه و بسیاری دیگر از نوشیدنی ها وجود دارد، می تواند به محافظت در برابر بیماری پارکینسون کمک کند.
خطر ابتلا به پارکینسون در مردانی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز می نوشند پنج برابر کمتر از کسانی است که این نوشیدنی را مصرف نمی کنند.
کافئین موجود در قهوه می تواند به کنترل حرکت در افراد مبتلا به پارکینسون کمک کند.
بررسی ها نشان دهنده وجود ارتباط میان مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، حتی در میان افراد سیگاری است.
همچنین افرادی که قهوه می نوشند کمتر دچار افسردگی و شرایط شناختی مانند آلزایمر می شوند.
افزایش متابولیسم بدن
کافئین تقریبا در هر مکمل تجاری چربی سوز یافت می شود. در واقع کافئین یکی از معدود مواد طبیعی می باشد که خواص آن برای کمک به چربی سوزی اثبات شده است. مصرف مواد غذایی حاوی کافئین مانند قهوه می تواند میزان متابولیسم شما را به میزان 10 تا 30 درصد افزایش دهد.به طور دقیق میزان این چربی سوزی در افراد چاق 10٪ و در افراد لاغر 29٪ است. افزایش متابولیسم بدن باعث می شود کالری بیشتری در بدن سوزانده شود.
در نتیجه روند لاغری برای شما آسان تر می شود.
کاهش سرطان کبد
سرطان یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است. این بیماری با رشد کنترل نشده سلول ها در بدن مشخص می شود.سرطان کبد سومین علت اصلی مرگ و میر در جهان است. مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را حدود 40٪ کاهش می دهد.
افرادی که روزانه سه فنجان قهوه می نوشند 50٪ کمتر از کسانی که این نوشیدنی را مصرف نمی کنند به سرطان کبد مبتلا می شوند.
به طور کلی مصرف قهوه خطر مرگ زودرس را کاهش داده و باعث می شود عمر طولانی تری داشته باشید.
پیشگیری از بیماری های کبدی
کبد عضو بسیار مهمی از بدن است که صدها عملکرد مهم را انجام می دهد. ابتلا به کبد چرب و سایر بیماری های کبدی بسیار خطرناک است زیرا نارسایی کبد باعث پر شدن بدن از سموم و مواد زائد می شود. کبد چرب زمانی رخ می دهد که سلول های چربی زیاد در کبد ذخیره شوند.یکی از بهترین روش ها برای پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری های کبدی نوشیدن قهوه است.
مصرف روزانه 2 الی 4 فنجان قهوه خطر می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب و سیروز را کاهش دهد.
بررسی ها نشان دهنده وجود ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش خطر مرگ و میر ناشی از سیروز کبدی غیر ویروسی است.
نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه در هر روز ممکن است میزان این خطر را تا 66٪ کاهش دهد.
تقویت سلامت قلب
کافئین می تواند فشار خون شما را افزایش دهد. اما این افزایش فشار فقط در حدود 3 الی 4 میلی متر در جیوه است که تاثیر آن در بدن بسیار ناچیز بوده و در صورت نوشیدن منظم قهوه معمولاً از بین می رود.نوشیدن قهوه در حد متوسط ، یا مصرف حدود دو فنجان قهوه در روز، می تواند از ابتلا به نارسایی قلبی پیشگیری کند.
بررسی ها نشان می دهد خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که هر روز مقادیر متوسط قهوه می نوشند 11٪ کمتر از کسانی است که این نوشیدنی را مصرف نمی کنند.
کاهش افسردگی
افسردگی یک اختلال روانی جدی است که باعث کاهش قابل توجه کیفیت زندگی می شود. در حدود 4 درصد از جمعیت جهان به افسردگی مبتلا هستند.مصرف قهوه به طور غیر مستقیم باعث افزایش دوپامین مغز می شود. دوپامین هورمونی است که به شما انگیزه، انرژی و احساس نشاط می بخشد.
افزایش سطح دوپامین باعث می شود در طول روز سرحال و پرانرژی باشید. بررسی ها نشان می دهد زنانی که در روز 4 فنجان یا بیشتر قهوه می نوشند، در مقایسه با زنانی که قهوه مصرف نمی کنند 20٪ کمتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. 2
مضرات قهوه
۱. برخی قهوه ها بیکیفیت، یا تاریخ مصرف گذشته و یا قهوههایی که در شرایط بد نگهداری شدهاند، ممکن است سمی شوند و موجب ایجاد برخی بیماریها همچون سردرد و احساس بد شود.۲. چنانچه در طول روز بیش از ۸۰ الی ۱۰۰ فنجان قهوه بخورید، میتواند شما را بکشد زیرا این دوز کاملا مرگآور است و به بدن ۱۰ الی ۱۳ گرم کافئین وارد میکند. توصیه میشود پیش از آنکه خطر مرگ شما جدی شود، سعی کنید بالا بیاورید.
۳. قهوه میتواند بیخوابی و بیقراری با خود به همراه آورد، بیشترین مقدار قهوه و کافئین مصرفی برای شما ۴۰۰ میلیگرم است و این مقدار تقریبا برابر با ۴ فنجان است. همیشه در خوردن قهوه سعی کنید اطلاعات کافی در رابطه مقدار و ساعت مناسب خوردن آن به دست آورید.
در واقع میتوان گفت مقدار کافئین مناسب و بی خطر برای مصرف افراد در DNA نوشته شده است.
۴. افراد باردار در طول روز بیشتر از یک فنجان قهوه ننوشند، مطالعات اخیر نشان میدهد که قهوه بر روی جنین تأثیر میگذارد.
اما این هنوز در حد یک نظریه است و هنوز به اثبات نرسیده است اما همچنان توصیه میکنند افراد باردار مراقب میزان قهوه مصرفی خود باشند.
در صورتی که شما دارای اضافه وزن هستید و در زمان بارداری نمیتوانید از خوردن قهوه دست بکشید.
بهتر است برای سلامت جنین خود بیشتر از یک فنجان در روز ننوشید.
۵. افرادی که میزان کلسترول آنها بسیار زیاد است، بهتر است از قهوه فیلتر شده استفاده کنند، زیرا دانههای قهوه حاوی کافستول و کهول هستند و این دو ماده آنگونه که مشخص شده است، موجب افزایش سطح کلسترول LDL میشوند.
فیلتر قهوه بیشتر LDL را به دام میاندازد، اما cafestol و kahweol بیشتر در اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فرانسه و “قهوه دمی” به سبک اسکاندیناوی یافت میشوند. مصرف LDL از یک فنجان قهوه اسپرسو به مقداری پایین است که برای افرادی که سطح کلسترول استاندارد دارند، خطرساز نخواهد بود.
۶. امکان دارد مصرف قهوه در بچهها موجب ایجاد شب ادراری شود و این یک نظریه است که بر اساس آن تعیین شده است که مصرف کافئین برای کودکان ۵ الی ۷ ساله احتمال شب ادراری را افزایش میدهد. 3
پی نوشت:
1.www.cafeyab.com
2.www.pezeshket.com
3.www.bonmano.com