موارد مصرف و عوارض جانبی زولپیدم

زولپیدم برای درمان مشکل بی خوابی در بزرگسالان استفاده می شود. اگر در به خواب رفتن مشکل دارید، این دارو به شما کمک می کند تا سریع تر به خواب بروید، بنابراین می توانید استراحت شبانه بهتری داشته باشید. زولپیدم...
پنجشنبه، 25 دی 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
موارد مصرف و عوارض جانبی زولپیدم
زولپیدم با نام تجاری آمبین (Ambien) دارویی ضد تشنج، ضد اضطراب و آرامبخش است. امروزه عده بسیاری از افراد دچار مشکل بی خوابی هستند و برای حل این مشکل به استفاده از قرص‌های خواب آور روی می‌آورند. یکی دیگر از مصارف درمانی زولپیدم، درمان بی‌خوابی است که در مدت زمانی کوتاه بین 2 تا 6 هفته اثربخشی آن مشخص می‌شود. البته با توجه به وابستگی‌های دارویی، می‌توانید از روش‌های غیر دارویی درمان بی خوابی نیز استفاده کنید. با مشاوره روانشناسی و آگاهی از علت زیر بنایی بی خوابی، تلاش در جهت رفع آن‌ها و سبک زندگی سالم، بدون مصرف داروها و متحمل شدن پیامدهای منفی احتمالی، می‌توانید ساعاتی از شب را بدون فکر و خیال در خوابی عمیق فرو روید. 


مقدار و نحوه مصرف داروی زولپیدم

زولپیدم یا آمبین دارویی ضد اضطراب، خواب آور، ضدتشنج و آرام بخش است که بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد و می‌توان از آن در درمان بی خوابی و آرام کردن افراد قبل از انجام عمل جراحی نیز استفاده کرد. البته مصرف این دارو در افراد افسرده می‌تواند باعث عمیق تر شدن دلسردی و ایجاد افکار خودکشی در آنها شود. این دارو برای دوره درمانی کوتاه و حداکثر 10 روز استفاده می شود. زولپیدم به سرعت عمل کرده و به همین دلیل لازم است که حتما حدود نیم ساعت قبل از خواب و در منزل از آن استفاده شود. 1


عوارض جانبی زولپیدم

زولپیدم ممکن است باعث یک واکنش آلرژیک شدید شود. در این صورت مصرف زولپیدم را متوقف کنید و اگر شما هر یک از این نشانه ای از واکنش های آلرژیک: کهیر، اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها ، زبان و یا گلو را داشتید، از اورژانس پزشکی کمک بگیرید.

هر گونه علائم جدید یا تشدید علائمی مانند: افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، اضطراب، سردرگمی، افکار غیر معمول، توهم، مشکلات حافظه، تغییر در شخصیت، رفتار پرخطر، کاهش کمرویی، نداشتن از خطر، و یا افکار خودکشی یا صدمه زدن به خودتان، را به دکتر خود اطلاع دهید.

از هر یک از موارد زیر استفاده از زولپیدم را متوقف کرده و با دکتر خود تماس بگیرید:

درد قفسه سینه، بی نظمی درضربان قلب، احساس تنگی نفس

مشکل در تنفس یا بلع

اگر شما حس می کنید که ممکن است بیهوش شوید.


عوارض جانبی شایع زولپیدم

خواب آلودگی در طول روز، سرگیجه، ضعف، احساس تخدیر و گیجی و حواس پرتی

احساس خستگی، از دست دادن هماهنگی

گرفتگی بینی، خشکی دهان، بینی یا گلو

تهوع، یبوست، اسهال، ناراحتی معده

سردرد، درد عضلانی


نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

در صورتی که شما علایمی نظیر تغییرات خلقی شدید، افسردگی غیر معقول، توهم، هذیان گویی، افکار خودکشی، کاهش حافظه، تغییر در بینایی و یا تغییر در ضربان قلب خود شدید بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز و یا پزشک خود مراجعه نمایید و از راهنمایی وی بهره مند گردید.

قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را از سایر بیماری‌های خود از قبیل سابقه تشنج، افکار خودکشی، مشکلات روانپزشکی نظیر افسردگی، بیماری کبدی و کلیوی و مشکلات ریوی باخبر سازید.

مصرف این دارو به کودکان و سالمندان توصیه نمی‌گردد چرا که این افراد بیش از سایر گروه‌های سنی به این دارو حساس می‌باشند و مستعد عوارض جانبی این دارو می‌باشند.

در صورت قصد شیردهی به فرزند خود با پزشک خود مشورت نمایید.

هرگونه داروی دیگری که مصرف می‌شود باید به  پزشک یا  دکترداروساز اطلاع داده شود. این داروها شامل هرگونه داروی بدون نسخه، داروهای گیاهی و مکمل‌ها است.

داروی زولپیدم خواب‌آور است. اگر بیمار در روز بعد هنوز حالت خواب‌آلودگی دارد نباید رانندگی کند همینطور بیمار نباید با ابزار وماشین‌آلاتی که نیاز به دقت دارند کار کند.

دارو باید در جای خشک و خنک و دور از حرارت و نور مستقیم ذخیره شود. 2


موارد مصرف و عوارض جانبی زولپیدم

علائم آلرژی به داروی زولپیدم 

برخی افراد که دارای حساسیت دارویی هستند ممکن است پس از مصرف این دارو دچار علائم آلرژیک شوند. از جمله مهم‌ترین علائمی که در پی حساسیت به زولپیدم بروز می‌یابند باید به بروز مشکلاتی در تنفس، حالت تهوع، استفراغ، احساس گیجی یا خواب آلودگی مفرط و ایجاد تغییراتی در سطح هوشیاری اشاره کرد. در این شرایط لازم است حتما به پزشک خود در جریان بگذارد و برای دریافت فوریت‌های پزشکی مورد نیاز به اورژانس مراجعه نمایید.


علائم اعتیاد به زولپیدم 

اعتیاد به زولپیدم زمانی که دوز مصرف هنوز بالا نرفته ممکن است تظاهرات رفتاری چندانی نداشته باشد و در نتیجه سخت بتوان آن را تشخیص داد. اما با توجه به اثر تحمل؛ یعنی نیاز افراد مبتلا به سوءمصرف زولپیدم به افزایش دوز؛ روز به روز علائم رفتاری بیشتری بروز پیدا می‌کنند که نشان می‌دهند اعتیاد در حال پیش روی است. برای مثال به مرور زمان ناهماهنگی‌هایی در حرکت پدید می‌آیند و مشکلات شناختی متعددی ظاهر می‌شوند. از جمله این مشکلات می‌توان به کاهش تمرکز، احساس گیجی و خواب آلودگی مفرط در طول روز اشاره کرد.

همچنین افرادی که درگیر اعتیاد به زولپیدم شده‌اند برای مصرف آن در خود احساس فشار می‌کنند و زمانی که دارو در دسترس آن‌ها قرار ندارد علائمی نظیر عصبی بودن، تحریک پذیری و بی قراری را نشان می‌دهند و ممکن است افکار خودکشی به سراغ فرد بیاید. در واقع آن‌ها زمانی که از مصرف دارو محروم می‌شوند علائم جسمانی و روانی ناخوشایندی را تجربه می‌کنند که همگی تحت عنوان سندروم ترک شناخته می‌شوند.


عوارض اعتیاد به زولپیدم در بلند مدت 

اعتیاد به زولپیدم در بلند مدت منجر به بروز علائم ناخوشایند بسیار متنوعی می شود که از جمله مهم ترین آن‌ها باید به احساس درد در قفسه سینه، بالا رفتن تپش قلب، تجربه کابوس‌های شبانه، مشکلات حافظه، یبوست، گلو درد، خشکی دهان و علائم شبه آنفولانزا اشاره کرد. همچنین سوء مصرف زولپیدم در دراز مدت برای بسیاری از افراد به افسردگی می‌انجامد. این مسئله هم می‌تواند به طور مستقیم از اثرات شیمیایی دارو بر مغز نشات بگیرد و هم ممکن است تحت تاثیر عوارض منفی که به خاطر اعتیاد در زندگی فرد ایجاد شده‌اند به وجود آید. به همین خاطر لازم است به متخصص روانشناسی جهت دریافت مشاوره افسردگی مراجعه کرد. 1


تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است اثر متقابل داروها و نحوه عملکرد داروها را تغییر دهند یا خطر ابتلا به عوارض جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی / بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه و آن را به پزشک و داروساز خود ارائه دهید. بدون تایید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید یا دوز دارو را تغییر ندهید.

محصولی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشد عبارتند از: سدیم اکسی بات.

سایر داروها می توانند حذف زولپیدم را از بدن شما تحت تاثیر قرار دهند، که ممکن است بر نحوه کارکرد زولپیدم تاثیرگذار باشد. نمونه چنین داروهایی ضد قارچ های آزول (مانند کتوکونازول)، ریفامپین، گل راعی و غیره هستند. 3


پی نوشت:
1.www.honarehzendegi.com
2.www.saednews.com
3.www.rastineh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما