علل و درمان بیماری میلیا

بیماری پوستی میلیا دانه ها و برجستگی های سفید مایل به زرد بر روی پوست است که به دلایل مختلف ایجاد شده و علائم خاص خود را دارد.
پنجشنبه، 9 بهمن 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
علل و درمان بیماری میلیا
میلیا شامل دانه های ریزی می‌شود که معمولاً بر روی بینی و گونه ها به وجود می آیند. این دانه ها معمولاً به صورت دسته ای شکل می گیرند.

میلیا زمانی رخ می دهد که کراتین موجود در پوست، پشت سطح پوست گرفتار شوند. کراتین، پروتئین قدرتمندی است که معمولاً در بافت های مو، پوست و سلول های ناخن یافت می شود.

این عارضه اگرچه می تواند برای هر قومیت و سنی رخ دهد، اما بیشتر در میان نوزادان تازه متولد شده رایج است.


میلیا چه علائمی دارد؟

میلیا، عبارتست از دانه های ریز و گردی که معمولاً سفید و زرد هستند. این دانه ها معمولاً با خارش و یا درد همراه نخواهند بود اما ممکن است باعث آزردگی برخی افراد نیز شوند. لباس های زبر و خشن می تواند دانه‌های میلیا را با درد و قرمزی همراه کند.

این دانه ها معمولا بر روی صورت، لب، پلک و گونه یافت می شوند اما در برخی موارد ممکن است بر روی سایر نقاط بدن همچون بالاتنه یا اندام تناسلی نیز شکل بگیرند.

این دانه ها اغلب با عارضه ای به نام مروارید اپستین اشتباه گرفته می شوند. مروارید اپستین شامل کیست‌های کوچک و زرد و سفیدی بر روی لثه و دهان نوزاد تازه متولد شده می شود. میلیا همچنین به شکل نادرستی به “آکنه کودکان” ربط داده می شود.


چه عواملی منجر به بروز میلیا می شود؟

عواملی که منجر به بروز میلیا در نوزادان می شود، با عوامل شکل دهنده در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

نوزادان
دلیل بروز میلیا در نوزادان نامشخص است. این عارضه در نوزادان اغلب با آکنه اشتباه گرفته می شود که به واسطه هورمون های دریافتی از مادر، شکل گرفته است.

بر خلاف آکنه در نوزادان، میلیا به هیچ عنوان منجر به التهاب یا ورم‌کردگی نمی شود. وجود میلیا در نوزادان معمولاً مادرزادی است، این در حالی است که آکنه از ۲ تا ۴ هفته پس از تولد، در نوزاد رخ نشان نمی دهد.

کودکان و بزرگسالان
میلیا در کودکان و بزرگسالان معمولاً به نوعی آسیب دیدگی در پوست مرتبط می شود. این آسیب دیدگی ها شامل موارد زیر می‌شوند:

هرگونه تاول ناشی از عارضه هایی پوستی همچون اپیدرمولیز بلوزا، پمفیگوئید و یا پورفیریا کوتانئاتاردا

تاول ناشی از آسیب دیدگی هایی همچون سرم آی وی

سوختگی

آسیب طولانی مدت ناشی از نور خورشید

استفاده طولانی مدت از کرم های استروئید

اقدام به عمل های مختلف جوانسازی پوست همچون درم ابریژن یا لیزر صورت

میلیا همچنین در صورت از دست رفتن توانایی ذاتی فرد مبنی بر پوست انداختن نیز می تواند بروز پیدا کند. چنین رخدادی می تواند به واسطه افزایش سن به وقوع بپیوندند. 1


انواع میلیا

پنج نوع میلیا اصلی وجود دارد:

۱- میلیا نوزادی یا نقاط شیری
که در نوزادان تازه متولد شده یافت می‌شود. احتمال داده می‌شود که علت به وجود آمدن این نوع میلیا توسعه نیافتن کامل غدد عروق است که به آسانی مسدود شده‌اند.

۲- میلیا اولیه
می‌تواند در کودکان و بزرگسالان رخ دهد. این نوع میلیا ممکن است بدون درمان از بین برود اما در بزرگسالان دوام بیشتری داشته و ممکن است اغلب دائمی باشند.

۳- میلیا ثانویه
این میلیا پس از جراحت و آسیب‌دیدگی رخ می‌دهد. برخی می‌گویند که علت آن آسیبی است که در ناحیه مورد نظر به غدد عروق وارد می‌شود. استفاده از برخی انواع کرم‌ها نیز می‌تواند علت به وجود آمدن آن باشد.

۴- میلیا پلاک
این نوعی نادر از میلیا است که در قسمت متورم و برجسته پوست رشد می‌کند که به آن "پلاک" می‌گویند.

۵- میلیا فورانی چندگانه
نوع نادر دیگری از میلیا است که دسته‌های آن در عرض چند هفته یا ماه پدیدار می‌شوند. این نوع میلیا معمولاً بر روی صورت، بازوی فوقانی و نیمه بالایی لگن ظاهر می‌شود. 2


چگونه می‌توان میلیا را تشخیص داد؟

پزشک شما بر اساس ظاهر دانه های شما و بررسی پوستتان، به تشخیص اینکه آیا به میلیا مبتلا هستید یا نه، دست می زند. تنها در موارد خاص به لوسیون جهت بررسی نیاز خواهد بود. 1


علل و درمان بیماری میلیا

چگونه بیماری پوستی میلیا را درمان کنیم؟

بیماری پوستی میلیا حس ناخوشایندی را در فرد به وجود می آورد. همانطور که تا بدین جا بدان اشاره کردیم راهکارهایی که برای درمان جوش های معمولی استفاده می شوند در این بیماری کارساز نیستند.

به همین منظور باید از راهکارهای دیگری برای درمان بیماری پوستی میلیا استفاده کنید.


راهکارهایی برای درمان بیماری پوستی میلیا


لایه برداری آهسته پوست
لایه برداری پوست مزایای بیشماری دارد:

تولید بیش از اندازه رنگدانه های پوست را به حداقل می رساند (و بیماری های زیادی را درمان می کند).

از قرمزی پوستجلوگیری به عمل می آورد و جای زخم و آکنه را از بین می برد (و بیماری های زیادی را درمان می کند).

بیماری پوستی میلیا در اثر گیر افتادن سلولهای مرده پوست به وجود می آید، با لایه برداری اصولی سلولهای مرده از پوست از بین می روند.

لایه برداری سبک پوست سبب می شود سلولهای مرده پوست از بین بروند و سلولهای جدید تولید شوند. همچنین با لایه برداری رطوبت به عمق پوست نفوذ می کند.

در نتیجه مواد زیادی به عمق پوست می رسند و پوست درخشان می شود و بیماری های آن از بین می روند!

استفاده از لایه بردارهای شیمیایی برای پوست
لایه بردارهایی که شامل AHA و BAH هستند، باید تنها بر روی پوست مالیده شوند و دیگر نیازی به مالش آن نیست. این مواد بدون مالش لایه بالایی پوست را لایه برداری می کنند و اطمینان حاصل می کنند که آن قسمت از بدن که کرم به آن مالیده شده است،  تمیز و تازه شده است.

استفاده از کرم های سبک برای دور چشم
اگر بیماری پوستی میلیا در اطراف چشم به وجود آمد؛ دلیل آن می تواند استفاده از محصولات سنگین آرایشی در این بافت نرم از صورت باشد. کرم های دور چشم اگر مناسب نباشند  آسیبهای زیادی را به پوست چشم وارد می کنند.

استفاده از کرم های ضخیم بر روی در این قسمت از صورت سبب می شود منافذ پوست بسته شوند و در نتیجه سلولهای مرده پوست به دام می افتند و بیماری پوستی میلیا به وجود می آید.

بنابراین برای اطراف چشم هرگز از کرم های سنگین استفاده نکنید.  استفاده از لایه سبکی از سرم دور چشم سبب می شود خطوط و پف در اطراف چشم از بین برود و از بروز کیستهای سفید جلوگیری می کند!

استفاده روزانه از ویتامین A و مشتقات آن
استفاده از رتینولها، ویتامین A و مشتقات آن سبب می شود سلولهای مرده پوست به سرعت دفع شوند، در نتیجه پوست صاف و درخشان می شود.

استفاده از سوزن استریل
همانطور که تا اینجا بدان اشاره کردیم، درمانهای زیادی برای از بین بردن بیماری پوستی میلیا وجود دارد. یکی از رایج ترین روشها برای درمان این بیماری،استفاده از سوزن استریل برای ایجاد برش بر روی پوست و خروج سلولهای مرده است.

اما اینکار اگر به صورت غیر حرفه ای و در خانه انجام شود می تواند منجر به ایجاد خراش و عفونت در پوست می شود. بهتر است این کار توسط یک متخصص پوست انجام شود. 3


 پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.drasgariclinic.com
3.www.darookhaneonline.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط