مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند:
مردم اعتماد می کنند؛ نباید این اعتماد آنان به هیچ کیفیتی خدشه دار شود؛ چه در تبلیغات گوناگونی که مربوط به این مجلس است - که حالا اینطور چیزها را در پیش خواهیم داشت. و چه در اظهارات گوناگون با انگیزه های سیاسی یا غیرسیاسی. چیزی که مردم را نسبت به این مجلس مهم و مؤثر و اجتناب ناپذیر مردد کند و اعتماد آنها را کم کند، نبایستی از افراد صادر شود. این یکی از الزامات است که نبایستی بگذاریم با اظهارات نسنجیده، اعتمادی که مردم دارند و اظهار کرده اند و چند دوره این اظهار اعتماد تکرار شده است، متزلزل بشود.کار دیگری که باید انجام بگیرد، این است که این مجلس باید از وزانت برخوردار باشد؛ یعنی کسانی در این مجلس شرکت بکنند که بعد از آن که مورد انتخاب قرار گرفتند و اینجا آمدند، آن وزانت و موقعیت لازم را از لحاظ علمی، سیاسی، وجهه اجتماعی و دیانت داشته باشند که در آن روزی که آنها بناست یک انتخابی انجام بدهند، این انتخاب آنها مردم را خاطرجمع کند. پس وزانت این مجلس هم یکی از مسائل بسیار مهم است.
صاحبان صلاحیت هم بایستی سعی کنند که خود را در معرض این کار قرار بدهند؛ یعنی واقعا هر کسی که احساس می کند می تواند و صلاحیت این کار را دارد که در یک چنین مجلسی برای تکلیف و برای خاطر خدا عضو باشد و وظیفه ای را که در موعدی که خدای متعال از آن خبر دارد و ما خبر نداریم، بر عهدهی آنها خواهد گذاشت، آن را آزادانه، مستقل و با توجه به تکلیف شرعی انجام بدهد، کسی که یک چنین خاطرجمعی ای را از خود دارد، به نظر من وظیفه ی شرعی اوست که خودش را در معرض این معنا قرار بدهد و به میدان بیاید. ما در مورد انتخابات های دیگر هم بارها گفته ایم، کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس و امثال اینها در خود صلاحیت می بینند که به داخل میدان بیایند؛ اما در اینجا این مسئله از آن انتخابات ها مؤکدتر است. آن کسانی که واقعا احساس می کنند این صلاحیت و توانایی را دارند، بیایند، وارد این میدان بشوند و خودشان را در معرض انتخاب مردم و حضور در این مجلس مهم و محترم قرار بدهند. آحاد مردم هم باید وظیفه بدانند.
این مجلس جای مسائل خطی و جناحی و دسته بازی و گروه بازی نیست؛ هدف این مجلس و آن مقصود و غرضی که برای آن به وجود آمده، یک مسئله کاملا عمومی و ملی است. مسئله ای نیست که انگیزه های جناحی و خطی و مخالفت های سلیقه ای و اینها حق داشته باشند که در کار این مجلس دخالت کنند. این مجلس بالاتر از این حرف هاست. بنابراین صاحبان عقاید و سلایق سیاسی می توانند در همه جا، از جمله در این مجلس حضور داشته باشند؛ لیکن جای اعمال این اغراض و این جناح و خطگرایی ها اینجا نیست. باید از این انگیزه های جناحی جدا پرهیز کرد.(1)
پینوشت:
1- بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری در دوره جدید 1385/6/9
منبع: انتخابات؛ لیلة القدر نظام اسلامی (آراء و نظرات مقام معظم رهبری درباره انتخابات)، بکوشش: سعید شیرازی، ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی، تهران، 1390ش، صص141-140