اين خانه جاي ميکروب نيست

آلودگي‏ها‏ و گرد و غبارهاي بسيار ريزي که در هر خانه‌اي وجود دارند، معمولا به چشم نمي‌آيند. ‌اين آلودگي‏ها‏ مهمان‏ها‏ي ناخوانده‏اي هستند که به همه جاي خانه سرک مي‏کشند. محققان و متخصصان ميکروبيولوژي در دانشگاه آريزونا مي‏گويند: «براي داشتن خانه‌اي تميز و بهداشتي لازم است کارهاي ديگري در کنار تميز کردن و ضدعفوني کردن خانه انجام داد. با کمي ‏تغيير در عادات و روش‏ها‏ي نظافت و شناخت و توجه بيشتر به محل‏ها‏ي آلوده هر خانه، مي‏توان محيطي سالم و عاري از
يکشنبه، 2 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اين خانه جاي ميکروب نيست
اين خانه جاي ميکروب نيست
اين خانه جاي ميکروب نيست

نويسنده:فرزانه فولادبند و سميه مقصودعلي




20 قدم تا ضد عفوني کردن اساسي يک خانه

آلودگي‏ها‏ و گرد و غبارهاي بسيار ريزي که در هر خانه‌اي وجود دارند، معمولا به چشم نمي‌آيند. ‌اين آلودگي‏ها‏ مهمان‏ها‏ي ناخوانده‏اي هستند که به همه جاي خانه سرک مي‏کشند. محققان و متخصصان ميکروبيولوژي در دانشگاه آريزونا مي‏گويند: «براي داشتن خانه‌اي تميز و بهداشتي لازم است کارهاي ديگري در کنار تميز کردن و ضدعفوني کردن خانه انجام داد. با کمي ‏تغيير در عادات و روش‏ها‏ي نظافت و شناخت و توجه بيشتر به محل‏ها‏ي آلوده هر خانه، مي‏توان محيطي سالم و عاري از ميکروب ‌فراهم کرد.» اين هفته مي‏خواهيم براي تميز کردن و ضدعفوني کردن خانه و از‌بين‌بردن ميکروب‏ها، با هم به گوشه و کنار خانه‌مان نگاهي بيندازيم...

5 نکته مهم - اتاق خواب

روي پوست بدن ما قارچ‏ها‏يي زندگي مي‏کنند که از سلول‏ها‏ي مرده پوست تغذيه مي‏کنند. هنگام خواب اين نوع قارچ‏ها‏ روي ملحفه‏ها‏ و بالش‏ها‏ و يا ساير قسمت‏ها‏ي اتاق خواب پخش شده ‌و از طريق توليد ‏ها‏گ و فرستادن اسپور در هوا تکثير مي‏شوند. مهم‌ترين کار براي تميز کردن اتاق خواب شستن ملحفه‏ها‏، گردگيري و جارو کردن است. دقت داشته باشيد اين کارها علاوه بر اينکه موجب زيبايي بيشتر خانه مي‏شود، براي حفظ سلامت شما و خانواده تان ضروري است:
اتاق خواب را هر هفته گردگيري کنيد. سطوحي مانند ميزآرايش، کمدها، قفسه‏ها‏، مجسمه‏ها‏، قاب عکس‏ها‏ و هر چيزي که احتمال مي‏دهيد روي آن گرد و خاک نشسته پاک کنيد. براي اينکه هنگام تميز کردن گرد و خاگ در اتاق پخش نشود از دستمال مرطوب استفاده کنيد.
فرش محل مناسبي براي رشد قارچ‏ها‏ و ميکروب‏ها‏ست. سعي کنيد در اتاق خواب از فرش استفاده نکنيد و در عوض از موکت، قاليچه و گليم‏ها‏ي سبکي که راحت‌تر شسته مي‏شوند استفاده کنيد. هر هفته موکت‏ها‏، قاليچه‏ها‏ و کف اتاق را جارو کنيد.
هر روز پرده اتاق را کنار بزنيد تا نور خورشيد به اتاق بتابد. بهتر است روزي چند ساعت پنجره را باز بگذاريد تا هوا جريان پيدا کند و رطوبت محيط کمتر شود.
ملحفه‏ها‏ و روبالشي‏ها‏ را هر دو هفته يک بار با آب داغ بشوييد و زير نور شفابخش خورشيد خشک کنيد.
اگر خودتان يا يکي از افراد خانه آسم دارد يا دچار آلرژي است براي تميزتر شدن هواي اتاق از دستگاه‏ها‏ي تصفيه هواي مغناطيسي استفاده کنيد. اين دستگاه‏ها‏ بدون پخش کردن گرد و غبار به اطراف آنها را جذب مي‏کنند.

7 نکته مهم - آشپزخانه

شايد باورتان نشود ولي در بيشتر خانه‏ها‏ آشپرخانه آلوده‌ترين محل است. اگر تصور مي‏کنيد دستشويي، توالت يا حمام آلوده‏تر باشند بايد بگوييم اينطور نيست، خيلي‏ها‏ حمام و دستشويي را با مواد ضدغفوني کننده و شوينده تميز مي‏کنند اما در آشپزخانه به يک جارو بسنده مي‏کنند. وجود آلودگي‏ها‏ و ميکروب‏ها‏يي مانند استرپتوکوک و اي‏کولاي در آشپزخانه نشان مي‏دهد که براي داشتن يک خانه سالم و بدون ميکروب بايد آشپزخانه را بادقت بيشتري تميز کرد:
براي تميز کردن آشپزخانه حداقل کاري که مي‏توانيد انجام دهيد اين است که اسفنج ظرف‌شويي را تميز کنيد. حفره‏ها‏ي ريزو مرطوب اسفنج محل مورد علاقه باکتري‏ها‏ست. براي تميز کردن و از بين بردن ميکروب‏ها‏ي درون اسفنج بهترين راه اين است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقيقه در ماکروفر قرار دهيد.
براي تميز کردن سطوح آشپزخانه به جاي اسفنج از دستمال‏ها‏ي يک بار مصرف استفاده کنيد.
بعد از هربار غذا درست کردن و شستن سبزي، ميوه، ماهي، مرغ و گوشت سينک ظرف‌شويي را ضدعفوني کرده و تميز کنيد. سينک ظرف‌شويي هم براي شستن ظروف کثيف و هم براي شستشو و تميز کردن ميوه و سبزي و گوشت استفاده مي‏شود و باقي ماندن آلودگي روي سطح آن مي‏تواند باعث انتقال آلودگي و ايجاد مسموميت‏ها‏ي غذايي شود. پس از هر بار شستن ظروف، شستن ميوه و سبزي و بعد از شستن و تميز کردن گوشت، مرغ و ماهي در سينک آن را به دقت با آب گرم و مايع ظرف‌شويي بشوييد و هرچند وقت يک بار سينک را با محلول سفيدکننده کلره و آب ضدعفوني کنيد و با حوله‌اي يا دستمال تميزي آن را خشک کنيد. خشک و تميز نگه‌داشتن سينک درحفظ بهداشت خانواده و کاهش مسموميت‏ها‏ي غذايي موثر است.
ظرف‏ها‏ي کثيف و آلوده محل مناسبي براي رشد قارچ‏ها‏ست. هر شب ظرف‏ها‏ را بشوييد. بعد از شستن ظروف سينک ظرف‌شويي را به دقت با مواد پاک کننده بشوييد و خشک کنيد.
خرده‏ها‏ي نان را سريعا جارو کرده و غذاهايي که روي زمين مي‏ريزد فورا پاک کنيد.
هر هفته کف آشپزخانه را با آب گرم و مواد شوينده بشوييد.
براي جلوگيري از انتقال آلودگي دستگيره يخچال و گوشي تلفن را با محلول ضدباکتري تميز کنيد. اگر بعد از دست زدن به گوشت خام در يخچال را باز کنيد باکتري‏ها‏ي موجود در گوشت به نفر بعد که در يخچال را باز مي‏کند منتقل مي‏شود.

4 نکته مهم - اتاق پذيرايي

خيلي نگران نباشيد چون اتاق پذيرايي محل مورد علاقه ميکروب‏ها‏ نيست. تنها چيزي که نياز به رسيدگي و توجه بيشتري دارد، کنترل تلويزيون و کامپيوتر است. اين وسايل کوچک و شيک شايد ظاهرا تميز به نظر بيايند اما چون مدام با دست در تماس هستند پر از ميکروب و آلودگي‌اند و بايد به طور مرتب تميز شوند:
هر هقته کنترل تلويزيون، موس و صفحه کليد کامپيوتر را با مواد ضدعفوني کننده تميز کنيد. اگر يکي از اعضاي خانواده سرماخورده باشد لازم است اين کار را چند بار در هفته انجام دهيد.
هر هفته فرش‏ها‏، موکت‏ها‏ و مبلمان را جارو کنيد. هر شش ماه يک بار فرش‏ها‏ را شامپو زده و هر يک تا دو سال آنها را شسته و زير نور آفتاب پهن کنيد.
در صورت ريختن مواد غذايي و نوشيدني روي فرش يا مبلمان فورا ماده غذايي را برداشته و نقطه آلوده را با مواد شوينده و اسفنج کاملا تميز کنيد.
حداقل هر شش ماه يک بار پرده‏ها‏ را شسته و شيشه پنجره را از بيرون و داخل با مواد شوينده و ضدعفوني کننده تميز کنيد.

4 نکته مهم - سرويس بهداشتي

بعد از آشپزخانه؛ حمام، ‌دستشويي و توالت آلوده‌ترين محل در خانه هستند. بر اساس نتايج بررسي محققان بهداشت دانشگاه آريزونا، چاه، وان حمام ‌و کف توالت و دوش حمام همگي محل تجمع باکتري‏اند و مي‏توانند باعث ايجاد بيماري‏ها‏ي عفوني و اسهال در ساکنان خانه شوند. به علاوه بر طبق يافته‏ها‏ي اين محققان ويروس سرماخودگي هم در اين مناطق ديده شده است:
براي تميز کردن حمام حداقل کاري که مي‏توان انجام داد، اين است که هفته‌اي يک بار توالت، حمام و شيرها و دستگيره در را با محلول ضدباکتري تميز کنيد.
هر دو هفته يک بارکابينت‏ها‏ و قفسه‏ها‏ي داخل حمام و دستشويي را با آب گرم و محلول ضدعفوني کننده بشوييد.
ليف‏ها‏ي حمام را از جنس الياف مصنوعي تهيه کنيد تا زودتر خشک شوند و ميکروب در آنها رشد نکند. بعد از هر بار استحمام ليف‏ها‏ را بشوييد و طوري آويزان کنيد تا کاملا خشک شوند. براي پيشگيري از بيماري‏ها‏ي قارچي بهتر است هر ماه ليف‏ها‏ را تعويض کنيد.
بعد از هر بار استحمام پرده حمام را بشوييد و هر شش ماه قبل از اينکه پر از قارچ و انگل شود آن را تعويض کنيد.
منبع:www.salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط