دستور پخت کوفته ماهی

اگرچه پختن کوفته تبحر خاص خود را می طلبد اما باز هم افراد زیادی می خواهند توپک های این غذا را با دستان خودشان درست کنند. در مطلب زیر دستور پخت کوفته ماهی را براتان آورده ایم. این کوفته برای بدن بسیار مقوی میباشد. با ما همراه باشید.
دوشنبه، 31 خرداد 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سحر رنجبررفیع
موارد بیشتر برای شما
دستور پخت کوفته ماهی

مواد لازم برای کوفته ماهی

ماهی بدون تیغ 700 گرم 

تخم مرغ 1 عدد

جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری

نان تست 4 عدد

پیاز 3 عدد 

سیر 2 حبه

آرد سوخاری و نمک و فلفل مقدار لازم

یکی از متفاوت ترین انواع کوفته که میتوانید در منزل تهیه کنید کوفته ماهی است. در ضمن یکی از سالم ترین ها هم هست. این روش سرو ماهی برای بچه های بهانه گیر هم عالی است. در این دستور میتوانید از ماهی سالمون یا قزل یا دیگر انواع ماهی استفاده کنید.

نکته مهم این است که تمام تیغ های ماهی از قبل جدا و گوشت با سیر و پیاز چرخ شود. به این ترتیب بچه ها میتوانند به راحتی آنها را میل کنند.

اگر از طرفدارهای فیش اند چیپس هستید شک نکنید که از این نوع کوفته هم خوشتان می آید. کوفته چه با نان و چه با برنج یک وعده غذایی عالی برای همه است.
 
دستور پخت کوفته ماهی
 

طرز تهیه کوفته ماهی

1- پوست، تیغ و استخوان ماهی را جدا کنید. سپس فیله های ماهی را همراه با پیاز و سیر 2 بار چرخ کنید تا یکدست شود.
 
2- نان های تست را خرد کنید و در مقداری آب یا شیر 1 دقیقه خیس دهید تا نرم شوند. سپس با فشار دست رطوبت اضافی نان را بگیرید و همراه با ماهی چرخ شده، تخم مرغ، جعفری خرد شده و مقداری نمک و فلفل داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید. سپس کوفته هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
 
3- کوفته ها را داخل آرد سوخاری بزنید. بعد داخل ماهیتابه روغن بریزید و پس از اینکه داغ شد کوفته ها را به روغن داغ اضافه کنید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس همراه با برنج، نان، سس جعفری و … تزیین و سرو کنید.
 
نکته ها 
میتوانید به جای نان تست مقداری آرد سوخاری به مایه کوفته اضافه کنید تا حدی که بتوانید به کوفته شکل دهید. 1

دستور پخت کوفته ماهی


خواص خوردن ماهی

 
1. ماهی سرشار از مواد غذایی مهم است
همه‌ی انواع ماهی برای سلامت انسان مفید هستند. ماهی‌ها سرشار از مواد مغذی فراوانی هستند که بیشتر مردم به مقدار کافی از آنها استفاده نمی‌کنند.

مواد مغذی‌ ای همچون پروتئین با کیفیت بالا، یُد، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در ماهی وجود دارند.

با این حال، برخی از ماهی‌ها از بقیه بهتر هستند؛ انواع ماهی‌های چرب، به‌عنوان سالم‌ترین نوع ماهی مطرح شده‌اند.

به همین دلیل ماهی‌های چرب، مانند سالمون، قزل‌آلا، ساردین، تُن و خالی مخالی حاوی چربی فراوانی هستند.

ویتامین D محلول در چربی ماده‌ای مغذی است که بیشتر مردم در معرض کمبود آن هستند. این ویتامین مانند هورمون استروئیدی در بدن عمل می‌کند.

ماهی چرب مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ دارد. این اسیدهای چرب برای عملکرد مطلوب بدن و مغز بسیار حیاتی هستند و ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. برای تأمین امگا ۳، خوردن ماهی حداقل یک یا دو بار در هفته توصیه می‌شود.

خلاصه اینکه، ماهی حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم، از جمله پروتئین با کیفیت بالا، یُد، انواع ویتامین و مواد معدنی است.

انواع ماهی‌های چرب مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D دارند.
 
۲. ماهی خطر ابتلا به حمله‌ی‌ قلبی و سکته‌های مغزی را کاهش می‌دهد
حمله قلبی و سکته مغزی شایع‌ترین علت مرگ زودرس در دنیا هستند. اما نگران نباشید! یکی از بهترین غذاهایی که می‌توانید برای سلامت قلب بخورید، ماهی است.

جای تعجب نیست که مطالعات فراوانی نشان می‌دهند افرادی که به‌طور مرتب ماهی می‌خورند، کمتر در معرض خطر حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی هستند.

مطالعه‌ای درباره‌ی بیش از ۴۰ هزار نفر از مردان فعال در حوزه‌ی سلامت در ایالات متحده‌ی آمریکا نشان داد، احتمال ابتلا به بیماری قلبی میان کسانی که به‌طور مرتب یک بار یا بیشتر در هفته ماهی مصرف می‌کنند، تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.

محققان بر این باورند که انواع ماهی‌های چرب به‌دلیل میزان بالای اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب مفیدتر هستند.

خلاصه اینکه، خوردن حداقل یک بار ماهی در هفته خطر ابتلا به حمله‌‌های قلبی و سکته‌های مغزی، دو عامل بزرگ مرگ در دنیا را کاهش می‌دهد.

۳. ماهی حاوی مواد مغذی است که برای رشد بدن حیاتی است
اسیدهای چرب امگا ۳ برای رشد و نمو بدن بسیار ضروری هستند. اسید دوکوزاهگزائنوئیک (DHA) یکی از انواع اسید چرب امگا ۳ است که بسیار اهمیت دارد، چون در سلول‌های در حال رشد مغز و چشم جمع می‌شود. به همین دلیل، اغلب توصیه می‌شود مادران باردار و شیرده به مقدار کافی اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کنند.

اما در مورد بعضی ماهی‌هایی که مقدار زیادی جیوه دارند باید احتیاط شود، زیرا به‌طرز عجیبی با مشکلات رشد مغز در ارتباط هستند. برای همین به زنانی که در دوره‌ی بارداری هستند توصیه می‌شود ماهی‌های که کمتر در چرخه‌ی غذایی هستند، مثل سالمون، ساردین و قزل‌آلا را، آن هم تا ۳۴۰ گرم در هفته مصرف کنند.

زنان باردار نیز باید از ماهی‌های خام و نپخته مثل سوشی اجتناب کنند، زیرا ممکن است حاوی میکروارگانیسم‌هایی باشند که به جنین آسیب وارد کنند.

خلاصه اینکه، ماهی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای رشد مغز و چشم ضروری است. توصیه می‌شود مادران باردار و شیرده به مقدار کافی امگا ۳ مصرف کنند.
 
۴. ماهی می‌تواند ماده خاکستری در مغز را افزایش دهد و از زوال عقل در اثر کهولت سن جلوگیری کند
یکی از عواقب پیری، فرسوده شدن عملکرد مغز است که به‌صورت کاهش عقل در رابطه با سن معرفی شده است.

این موضوع در بسیاری موارد طبیعی است، اما پس از آن نیز بیماری‌های جدی عصبی مانند بیماری آلزایمر به وجود می‌آیند.

جالب توجه اینکه بسیاری از مطالعات حاکی از آن هستند، افرادی که بیشتر ماهی می‌خورند، میزان کمتری زوال عقل دارند.

این مکانیسم ممکن است با ماده‌ی خاکستری در مغز مرتبط باشد. ماده‌ی خاکستری بافت عملکردیِ مهم در مغز، شامل نورون‌هایی است که اطلاعات را پردازش، خاطرات را ذخیره و در کل انسان را تبدیل به این چیزی می‌کنند که هست!

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که هر هفته ماهی مصرف می‌کنند، ماده‌ی خاکستری بیشتری در مراکز مغزی دارند که احساسات و خاطرات را تنظیم می‌کنند.

خلاصه اینکه، مصرف ماهی با کاهش زوال عقل و عملکرد مغز در سالمندان در ارتباط است.

افرادی که به‌صورت منظم ماهی می‌خورند، ماده‌ی خاکستری بیشتری در مراکز مغز دارند. ماده‌ی خاکستری مسئول کنترل احساسات و حافظه است. 2
 
5. تقویت و سلامت چشم
اسیدهای چرب امگا3 سبب خنثی شدن رادیکال های آزاد در چشم و کاهش التهاب چشم می شود.

ماهی به دلیل وجود امگا3 خطر نوعی مشکل خاص چشمی که منجر به کوری می شود را کاهش می دهد.

این مشکل در افرادی که 2 بار در هفته ماهی می خورند 36 درصد کمتر از دیگران است. مصرف منظم ماهی سبب کاهش خطر 42% ابتلا به زوال قرنیه در زنان می شود.
 
6. کمک به درمان صرع و تشنج
تحقیقات نشان داده است امگا 3 موجود در ماهی سبب کاهش فرکانس تشنج بیماران مبتلا به صرع می شود.

بیماران مبتلا به صرع می توانند در حملات تشنج با مصرف روزانه دوز کم امگا 3 روغن ماهی عوارض بیماری را کاهش دهند.
 
7. درمان بیخوابی
محققان معتقدند کمبود ویتامینD سبب افزایش اختلالات خواب می شود.

مصرف ماهی که منبع خوبی از این ویتامین است موجب بهبود خواب و عملکرد روزانه می شود.

8. کاهش فشار خون
محققان آمریکایی دریافتند اسیدهای چرب امگا3 سبب کاهش خطر مرگ های ناگهانی و بی نظم، کاهش تصلب شرایین، کاهش سطح تری گلیسرید، کاهش تشکیل لخته خون در عروق و کاهش فشار خون می شود.
 
9. کاهش ابتلا به سرطان
پژوهشگران دانشگاه هاروارد به این نتیجه دست یافته اند اگر افراد هفته ای 2 مرتبه آن را در برنامه غذایی شان قرار دهند، شانس مرگ ومیر ناشی از ابتلا به سرطان یا بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتویید در آنها تاحدود 17 درصد کاهش می یابد.
 
10. درمان و پیشگیری از افسردگی
ماهی به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کند. در بخش سلامت روان در نمناک خواندید که افسردگی یک اختلال روانی جدی و شایع است که باعث ایجاد غم و اندوه، کاهش انرژی و از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیت ها می شود.

اسیدهای چرب امگا 3 در برابر افسردگی مفید هستند و باعث افزایش اثربخشی داروهای ضد افسردگی می شوند.

ماهی و اسیدهای چرب امگا3، به بهبود اختلالات روانی مانند اختلال دو قطبی کمک خواهند نمود. 3

پی نوشت:
1.www.irancook.ir
2.www.chetor.com
3.www.namnak.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط