دستور پخت کتلت قارچ و اسفناج

یکی از ویژگی‌های اساسی در رژیم بیماران دیابتی، مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده است که در مقابل کربوهیدرات‌های ساده قرار دارند. کربوهیدرات‌های پیچیده به سرعت قند خون را افزایش نمی‌دهند. در حالی که قند‌های ساده خیلی سریع جذب خون می‌شوند و قند خون را افزایش می‌دهند. این ویژگی مهم در کتلت قارچ و اسفناج به همراه برخی نکات دیگر آن را برای بیماران دیابتی مناسب می‌سازد.
دوشنبه، 7 تير 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
دستور پخت کتلت قارچ و اسفناج

مواد لازم برای تهیه کتلت قارچ و اسفناج

اسفناج 200 گرم

تره‌فرنگی 2 شاخه

قارچ 100 گرم

سیر تازه 3 حبه

پیاز  یک عدد کوچک

مغز گردو  50 گرم

زرشک خشک  2 قاشق غذاخوری

نمک و زرد چوبه به میزان لازم

تخم‌مرغ   2 عدد

روغن زیتون  2 تا 3 قاشق غذاخوری

دستور پخت کتلت قارچ و اسفناج
 

طرز تهیه

اسفناج را پس از پاک کردن و شستن، خرد کنید و بگذارید با حدود یک ‌سوم پیمانه آب و با شعله کم حدود 15 دقیقه بپزد تا آب آن کشیده شود، سپس آن را کنار بگذارید تا سرد شود.

قارچ‌ها را ورقه ورقه کنید. تره‌فرنگی را نیز ریز کرده و با هم مخلوط کنید و پیاز را نیز در آن رنده کنید. سیر را هم له کنید و به آن بیفزایید.

اسفناج سرد‌شده را نیز به همراه نمک و زردچوبه به مخلوط اضافه کنید.

تخم‌مرغ‌ها را هم در آن بشکنید و خوب به هم بزنید و در آخر هم مغز گردو و زرشک را در آن بریزید.

یک ظرف تفلون مناسب انتخاب کنید و روغن زیتون را در آن بریزید، به نحوی که همه کف و دیواره آن چرب شود.

مخلوط کوکو را در آن بریزید و در فری که از قبل در درجه حرارت 140 درجه گرم شده به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط بگذارید.

سپس در آخر 10 دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید تا روی کوکو هم برشته شود. این غذا را با نان سبوس دار سرو کنید. 1
 

نحوه صحیح شستن قارچ ها

یکی از مهم‌ترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچ‌ها شست‌ و شوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچ‌ها را ندارید، آنها را نشویید.

هنگام شست‌ و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچ‌ها آب را جذب می‌کنند و هنگام پخت و پز آب غذای‌تان بیشتر می‌شود.

هنگام شست و شو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید.

حتی می‌توانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حوله‌ای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و در نهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید.

پوست گرفتن قارچ هنگام شست‌وشو هم توصیه نمی‌شود. 2

دستور پخت کتلت قارچ و اسفناج
 

خواص قارچ برای سلامتی

 
۱. قارچ‌ها خواص ضد سرطانی دارند

تحقیقاتی در سال ۲۰۱۰ بر روی ۵ نوع قارچ با نام‌های (maitake، crimini، portabella، oyster و دکمه سفید) که در مجله Experimental Biology منتشر شد نشان می‌داد، این نوع قارچ‌ها به طور قابل توجه‌ای از رشد و پیشرفت سلول‌های سرطان پستان جلوگیری می‌کنند.

شاید در آینده نزدیک استفاده از قارچ‌ها برای درمان سرطان جانشین شیمی درمانی شود اما هنوز دانشمندان مطالعات خود را در این زمینه تکمیل نکرده‌اند.

به گفته مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering، قارچ‌های شیتاکه (Shiitake) حاوی لنتینان(Lentinan)، نوعی از مولکول قندی هستند که از قارچ شیتاکه به دست می‌آید، وجود لنتینان در هنگام شیمی درمانی می‌تواند اثرات درمانی را افزایش دهد.

در واقع در سال ۱۹۸۵ در ژاپن از این ماده به عنوان یک کمکی برای درمان سرطان معده مورد استفاده قرار می‌گرفت، زیرا این ماده خاصیت ضد توموری نیز دارد.

لنتینان، نمی‌تواند به صورت مستقیم سلول‌های سرطانی را نابود کند، در عوض با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند به کاهش رشد تومورها در بدن کمک کند.

در آزمایشگاه‌ها ثابت شده است که لنتینان (Lentinan) به طور مستقیم می‌تواند باعث کشته شدن ویروس‎ها و میکروب‌ها شود.
 

۲. مصرف قارچ راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

اکنون می‌دانیم که لنتینان موجود درقارچ‎ شیتاکه می‌تواند سیستم ایمنی بدن ما را تقویت کنند، اما مصرف قارچ فواید دیگری نیز برای بدن دارد، اما وجود ماده‌ای به نام بتا گلوکان در انوع قارچ‌ها که خود یک نوع قند است و در دیواره سلول‌های قارچی و دیگر گیاهان یافت می‌شود، می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

لنتینان از قارچ شیتاکه استخراج می‌شود اما بتا گلوکان در بسیاری از گونه‌های قارچی از جمله قارچ دکمه‌ای یافت می‌شود.

به یاد داشته باشید که قارچ‌ها منبع خوبی از این مواد تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند.

شما با مصرف قارچ به صورت روزانه می‌توانید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید.
 

۳. مصرف قارچ خوراکی راهی برای کاهش کلسترول بد بدن

به طور کلی قارچ‌ها تهی از گلسترول هستند، اما آنها منبع خوبی از کیتین و بتا گلوکان هستند که می‌توانند سطح کلسترول خون را کاهش دهند.

مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ در مجله قارچ‌های داروی منتشر شد، نشان داد؛ قارچ‌های صورتی صدف دار سبب کاهش کلسترول بدن همان LDL می‌شوند.

این مورد روی موش‌ها هیپوکلسترولمی می‌شود. دکتر اندرو ویل، بنیانگذار و مدیر مرکز پزشکی انتگرال آریزونا در دانشگاه علوم پزشکی آریزونا می‌گوید:«قارچ‌های شیتاکه حاوی ترکیبیاتی هستند که به کبد کمک می‌کنند تا پروسه حذف گلسترول از خون را بهتر و راحتر انجام دهد. مصرف قارچ‌ها همچنین می‌تواند روی فشار خون ثابت در بدن اثر مثبت داشته باشند.»
 

۴. قارچ‌ها سرشار از ویتامین B و D هستند

قارچ‌ها یکی از منابع غنی از ویتامین‌های B و D هستند. البته بدن ما می‌تواند با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، به مقدار قابل توجه‎ای ویتامین D جذب کند.

گزارشات درباره قارچ‌های دکمه‌ای نشان می‌دهد که این نوع قارچ سرشار از ویتامین D هست. در ضمن قارچ دکمه‌ای یکی دیگر از ویتامین‌های مهم به نامB۱۲ را به اندازه کافی در بافت‌های خود دارد.

این ویتامین به ویژه برای گیاهخواران بسیار لازم و ضروری است، اما این در حالی است که ویتامین B۱۲ بیشتر در محصولات حیوانی یافت می‌شود.

وجود ویتامین B در بدن بسیار ضروری است، چرا که آن‌ها در بدن مواد غذایی را به انرژی تبدیل می‌کنند.

وجود ویتامین D نیز در بدن بسیار ضروری است، چرا که با وجود این ویتامین بدن قادر است، کلسیم مورد نیاز برای استخوان سازی را جذب کند و نبود این گونه مواد می‌تواند صدمات جبران ناپذیری بر بدن وارد کند.


۵. مصرف قارچ باعث کاهش التهابات در بدن می‌شود

تکس در این باره می‌گوید:«قارچ‌ها حاوی آنتی اکسیدان قوی‌ای به نام ergothioneone هستند، که باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند.» ویل در مورد قارچ‌های Reishi که به طور خاص در آسیا هزاران سال است که مصرف پزشکی دارد می‌گوید:«این قارچ دارای اثرات ضد التهابی قابل توجه‌ای است.»

طی چند سال اخیر مطالعات زیادی روی قارچ Reishi صورت گرفته است که نشان می‌دهد، آنها مزایای سلامتی فراوانی از جمله؛ سرکوب موارد آلرژی زا در بدن، کاهش التهابات داخلی بدن، کاهش رشد تومورهای داخلی و دیگر مزایای بهداشتی را برای بدن دارند.
 

۶. قارچ Magic ممکن است به درمان بیماران سرطانی کمک کند

قارچ‌های خانواده Magic خاصیت روانگردانی دارند، به همین منظور محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و مرکز پزشکی لانگون، بر روی ۸۰ بیماری که سرطان داشتند و درصد امید به زندگی در آن‌ها کم شده بود و دارای اصطراب شدیدی بودند ماده‌‍ای به نام psilocybin که در ۲۰۰ نوع قارچ یافت می‌شود را آزمایش کردند و دریافتند که حدود ۸۰ درصد از این بیماران خوش بین‌تر، کم اصطراب‌تر و حتی امید به زندگی در آن‌ها به نحو چشمگیری افزایش یافت.

همین امر باعث شده بود آن ارتباط بیشتری با مردم پیدا کنند و این در حالی بود که این گونه اشخاص به خاطر مبتلا شدن به سرطان منزوی شده بودند.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ماده psilocybin می‌تواند برای افراد مبتلا به افسردگی و یا استرس زیاد موثر واقع شود.
 

۷. مصرف قارچ راهی برای مبارزه با پیری زودرس

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۷ دریافتند که قارچ‌های دارای دو اکسیدان به نام‌های ergothioneone و گلوتاتیون است که هر دوی این آنتی اکسیدان‌ها خاصیت ضد پیری دارند. رابرت بیلمن استاد علوم غذایی می‌گوید:«آنچه که ما دریافت کرده‌ایم، این است که بدون شک قارچ‌ها منبع غنی و سرشاری از این دو نوع اکسیدان ضد پیری هستند.» وی همچنین می‌گوید:«برخی از گونه قارچ‌ها هر دو این آنتی اکسیدان‌ها را در بافت خود دارند.» 3

دستور پخت کتلت قارچ و اسفناج
 

خواص اسفناج خام و پخته

 
1. خواص و فواید اسفناج خام و پخته برای لاغری

خواص اسفناج برای لاغری، می‌تواند یکی دیگر از دلایل محکم شما برای استفاده بیشتر این ماده غذایی باشد.

این سبزی به دفع توکسین‌ها از بدن کمک می‌کند و با فعال‌سازی متابولیسم، به چربی‌سوزی بدن نیز کمک می‌کند.

برای بهره‌بردن از خواص اسفناج برای لاغری، می‌توانید آن را با آناناس و انبه مخلوط کنید و بنوشید.
 

2. خواص و فواید اسفناج خام و پخته برای قلب

یکی دیگر از دلایل اینکه به شما توصیه می‌کنیم اسفناج را بیشتر و بیشتر بخورید، خواص اسفناج برای قلب است.

ویتامین C موجود در اسفناج، به‌عنوان توانایی جلوگیری از چین‌و‌چروک و محافظت از ما در برابر بیماری‌های بینایی، مشکلات سلامتی قبل از زایمان و بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته شده است.

مواد مغذی موجود در اسفناج از ضخیم‌شدن دیواره رگ‌ها جلوگیری می‌کند؛ بنابراین خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، اسفناج حاوی نیتریت (nitrite) است که نه تنها به جلوگیری از وقوع حمله قلبی کمک می‌کند؛ بلکه بیماری‌های قلبی مرتبط با رسوی چربی را نیز درمان می‌کند.
 

3. خواص اسفناج برای استخوان‌ها

اسفناج منبع غنی از ویتامین K است که به تولید پروتئینی به نام Osteocalc کمک می‌کند. این پروتئن عامل تثبیت کلسیم در استخوان‌هاست.

اسفناج علاوه بر غنی‌بودن از ویتامین  K، منبع بسیار خوبی از کلسیم و ویتامین  D، فیبر غذایی، پتاسیم، منیزیم و ویتامین C است که همه از مواد مغذی مهمی هستند که برای بهبود استخوان مفید هستند. خواص اسفناج برای استخوان‌ها آن را به یک ماده مفید برای کودکان و سالمندان تبدیل کرده است.

 
4. خواص اسفناج برای بینایی و چشم

اسفناج حاوی بتا کاروتن، زاگزانتین، لوتئین و کلروفیل است که همه باعث بهبود بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما می‌شوند.

لوتئین و زاگزانتین در ماکولا ذخیره شده است، که بخشی از شبکیه است که به‌عنوان ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند و از چشم شما در برابر نور محافظت می‌کند. 4

پی نوشت:
1.www.tebyan.net
2.www.beytoote.com
3.www.asriran.com
4.www.okcs.com



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.