عنوان پایان نامه : داستان پيامبران در آثار منظوم عطار
پژوهشگر : زهرا شريفي نجف آبادي
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : اصفهان
سال دفاع : 1379
استاد راهنما : دکترهاشمي، مرتضي
زبان : فارسي
چکیده :
داستان و حكايت از ديرباز مورد توجه بشر بوده است و اين توجه به جهت اثر گذاري زياد و عميق آن بوده است . از قديميترين شكل آن كه بيشتر به صورت قالبها يعني داستانهايي كه قهرمانان آنها حيوانات بودند ، مثل كليله و دمنه تا داستانهاي بلند كه با بكارگيري اصول فني داستان نويسي نوشته شدهاند همه براي بيان هدف مورد نظر گوينده و انتقال پيام او به خواننده به كار گرفته شدهاند. شاعران نيز در شعر خود از حكايات منظور و داستانهاي آهنگين بهرهمند شدهاند اين داستانها موضوعات مختلف داشتهاند و قهرمانان آنها متفاوت بودهاند از جمله داستانهايي كه مربوط به زندگي پيامبران است . داستان پيامبران در ادبيات فارسي جايگاه ويژهاي دارد چرا كه ايرانيان توجه عميق به مذهب داشتندداستان پيامبران در شعر عطار جلوه و رونق فراوان دارد . او كه شاعري عارف يا به تعريف درستتر عارفي شاعر است شعر را در خدمت بيان مسائل عرفاني و آداب سير و سلوك گرفته است . چنانكه مشهود است مسائل عرفاني به جهت اينكه مربوط به باطن و روح هستند مسائلي پيچيده هستند ه فهم آن بايد از شيوههايي كه به سادهتر شدن آن كمك ميكند استفاده كرد . عطار نيز از شيوه بيان حكايت و تمثيل براي سادهتر شدن مطلب بيان ميكند . بدين صورت كه ابتدا حكايتي از زندگي يكي از پيامبران بيان ميكند و در پايان با توجه به حكايت و مرتبط با مضمون حكايت پند و پيام مورد نظر خويش را بيان ميكند و در پايان با توجه به بهرهگيري از داستان و پيوند منطقي و درستي كه بين حكايت و پيامي كه عطار در پايان ميگيرد ، وجود دارد تأثير گذاري آن عميق و زياد است و كاملاً مورد توجه خواننده واقع ميشود . عطار از لحاظ كمي و كيفي بهرهگيري بسيار خوبي از زندگي پيامبران داشته و بيش از همه به زندگي حضرت يوسف پرداخته و جنبههاي مختلف زندگي او را در شعر خويش به صورت حكايتي زيبا همراه با نكته مورد نظر خويش كه معمولاً در پايان حكايت ميآيد ، آورده است.
عنوان پایان نامه : دعای پیامبران و ائمه معصومین (ع)
پژوهشگر : برزوئى، کاووس
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : آزاد اسلامی (واحد فسا)
سال دفاع : 1378
استاد راهنما : نیرى، محمدیوسف
زبان : فارسي
چکیده :
این تحقیق داراى یازده فصل با این عنوانهاست: شرایط دعا؛ خصوصیات کلى ادعیه اسلامى؛ دعاى پیامبران پیشین؛ آیاتى از قرآن کریم که به صورت دعا نازل شده؛ اهمیت دعا در احادیث اسلامى و نمونههایى از آن با مضامین؛ اسماء حسنى و تأثیر آن در اجابت دعا؛ معارف موجود در صحیفه سجادیه؛ دعاى عابدان، زاهدان، عارفان؛ بعضى از ایرادات مخالفین دعا؛ اهمیت دعا از دیدگاه دانشمندان؛ مقایسه دعاى پیامبران پیشین و ائمه معصومین.
عنوان پایان نامه : رابطه اسلام و مسيحيت در عهد پيامبر (ص) و خلفاي راشدين
پژوهشگر : معصومه نورمحمديروستائي
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : تهران
سال دفاع : 1370
استاد راهنما : عالمزاده، هادي- مجتبائي،فتحالله - آذرنوش، آذرتاش
زبان : فارسي
چکیده :
اين رساله تحت عنوان ((رابطه اسلام و مسيحيت در عهد پيامبر (ص) و خلف راشدين)) در هشت فصل تنظيم شده است و هدف از نگارش آن عبارت است از : تو اصطلاحات و ذكر نظريه بعضي از علماي غرب كه در متن رساله اشاراتي به آنها شده است و دوم ارزيابي منابع تاريخي اسلامي و مستشرقيني كه آثار ايشان در اين اين رساله مورد استناد قرار گرفته است .
عنوان پایان نامه : سبك رهبري رهبران اسلامي (پيامبر اكرم (ص) و ائمهاطهار (ع)) در آثار شهيد علامه مطهري
پژوهشگر : محمود رضائيزاده
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : امام صادق (ع)
سال دفاع : 1376
استاد راهنما : عابديجعفري، حسن
تعداد صفحات : 82
زبان : فارسي
چکیده :
با توجه به جهانبيني اسلامي رهبران جوامع اسلامي و در نتيجه نگرش خاص آنها در مورد انسان از طرفي و اهميت نقش نگرش رهبران در مورد انسان در سبك رهبري آنمها از طرف ديگر، به اهميت و ضرورت اين تحقيق پي ميبريم. سبك رفتار رهبر مبتني بر طرز فكر او در مورد منشاء اختيار خود و طبيعت انسان است . رهبري كه سبك آمرانه براي خود انتخاب كرده است مناشء قدرت خود را مقام خود دانسته و انسان را موجودي ذلتا تنبل و غيرقابل اعتماد ميداند (تئوري X) اما رهبر كه سبك دموكراتيك براي خود برگزيده است منشاء قدرت خود را افراد تحت رهبري خود دانسته و انسان را موجودي ميداند كه اگر به طرز صحيح انگيش پيدا كند در كار خود خلاق و خود فرمان خود خواهد بود. (تئوري Y). هر چند با ارائه مدل سه بعدي اثربخشي رهبر مشكل عدم وجود بهترين سبك رهبري تا اندازهاي حل شد اما با توجه به ايدئولوژي اسلامي رهبران مسلمان، اين رهبران بايد در چارچوب ايدئولوژي خاص خود سبك رهبري خاص خود را داشته باشند. بر اساس اظهارنظر محققان سبك رهبري، نتايج بدست آمده در اين زمينه بطور مطلق براي تمام مديران و شرايط زماني و مكاني قابل اتكا نيستند. تحقيقات انجام شده توسط ليركت ، هالپين و وانير و همچنين تحقيقات انجام شده در يك مجتمع صنعتي كشور نيجريه مويد اين مطلب ميباشد. با توجه به تنوع نظريات موجود در مورد سبك رهبري و در مواردي وجود نظريات ضد و نقيض با يكديگر لازم است از زاويه مباحث ارزشي سبك رهبري مطلوب ارائه گردد در غير اين صورت ممكن است رهبران مسلمان با انتخاب يكي از الگوهاي رفتاري ارائه شده توسط محققان غربي و بكارگيري آن، از فرهنگ و تعاليم اسلامي دوري گزينند. با توجه به نقش موثر الگو در تربيت افراد، ارائه سبك رهبري اسلامي به رهبران اسلامي به رهبران مسلمان بعنوان الگوي رفتاري آنها گامي بلند در جهت تربيت صحيح آنها ميباشد. قرآنكريم حضرت پيامبر را به اقتدا به ساير پيامبران امر نموده است و همچنين حضرت ابراهيم (ع) و حضرت پيامبر (ص) را بعنوان الگوي مسلمانان معرفي نموده است . در اين تحقيق سبك رفتاري حضرات پيامبر اكرم (ص) و ائمهاطهار (ع) در قبال دو دسته مسائل اصولي و مسائل شخصي و به عبارت ديگر سبك رهبري آنها مورد بررسي قرار ميگيرد. و به اين پرسش پاسخ داده ميشود كه آيا حضرات پيامبر اكرم (ص) و ائمهاطهار (ع) در قبال تمام مسائل يكسان رفتار ميكردند، يعني سبك رهبري واحد داشتند و يا بر اساس اختلاف ماهيت مسائل، داري سبكهاي رفتاري متفاوتي بودند. با توجه به اهميت و اعتبار آثار شهيد مطهري (ره) اين تحقيق در چارچوب آثار آن شهيد والا مقام انجام شده است .
منبع:www.payambarazam.irادامه دارد.../ج