ماهی ها جزء غذاهای پر خاصیت به حساب می آیند، به خصوص در سال های اخیر و با افزایش نتایج مثبت حاصل از تحقیقات در مورد خواص ماهی، جایگاه مناسبی هم در برنامه غذایی روزانه افراد باز کرده اند.ماهی تن از آن دسته غذاهایی است که به دلیل سهولت تهیه، در فهرست غذایی اغلب خانواده ها وجود دارد.اما بهتر است قبل از مصرف با برخی خواص و مضرات آن آشنا شویم.با ما همراه باشید.
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در کنسرو ماهی تن موجب تقویت عملکرد مغز و چشم میشود همچنین DHA که یک اسید چرب امگا ۳، شناخته شده است، دارای خواص زیادی برای بهبود حافظه است.لازم به ذکر است اسید چرب امگا ۳ باعث کاهش التهاب و از بین بردن علائم خشکی چشم میشود.
کسانی که با مشکل اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنند
ماهی تن به دلیل کالری و چربی بالای که دارد میتواند منجر به افزایش وزن شود، بنابراین اگر میخواهید کالری و چربی کمتری دریافت کنید، باید به دنبال ماهی تن کم روغن باشید، مصرف خود را کاهش دهید یا حتی الامکان ماهی را بدون روغن آن مصرف کنید.
افزایش پروتئین بدن
در یک رژیم غذایی پروتئین جایگاه بسیار ویژه ای دارد زیرا باعث میشود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و در نهایت کالری کمتری مصرف کنید.بدین منظور فقط یک قوطی ماهی تن میتواند نیاز روزانه شما را کاملا براورده کند؛ بنابراین ماهی تن یک منبع مناسب برای دریافت پروتئین محسوب میشود.
افرادی که معده نفاخ دارند
تن ماهی علاوه بر خواصی که دارد مقدار زیادی سدیم دارد که در مقادیر زیاد منجر به نفخ شکم میشود، اگرچه سدیم برای تنظیم مایعات بدن ضروری است، زیاده روی در مصرف آن میتواند منجر به نفخ شکم شود.
جیوه موجود در تن ماهی
جیوه یک فلز سنگین است که بنا به تحقیقات اخیر میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامت انسان شود؛ مهمترین اثر جیوه ضعیف کردن سیستم اعصاب مرکزی است.آلودگی آب توسط واحدهای صنعتی برابر است با ورود جیوه به بدن ماهیها پس لازم است که این مورد را در بزرگسالان، کودکان و زنان باردار بررسی کنیم.
بزرگسالان
کسانی که حداقل هفتهای یک بار ماهی با میزان جیوه بالا مصرف میکنند، احتمال احساس خستگی و کوفتگی بیشتری دارند.
کودکان
جیوه روی سیستم اعصاب کودکان در سنین رشد اثر منفی چشمگیری میگذارد. برای همین والدین و تمام کسانی که مسئول غذا دادن به بچهها هستند، لازم است تا حد امکان مصرف تن ماهی کنسروی را محدود کنند. بنا به گفته سازمان غذا و دارو (FDA) کودکان بین ۲ تا ۱۰ سال باید در دو یا سه بار در هفته حداکثر ۲۸ گرم از ماهیهای سبک مصرف کنند.
زنان باردار
سازمان غذا و دارو به زنان باردار و شیرده توصیه میکند از مصرف ماهیهایی که جیوه بالایی دارند خودداری کنند.
منبع: گروه تغذیه راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.