استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا (1)

طرح "سپر دفاع ضدموشکی" در شرق اروپا ، به دهه‌ها پیش بازمی‌گردد؛ به زمانی که ایالات متحده برای انهدام موشک‌های شوروی سابق و سپس چین، پیش از اصابت آنها به اهداف مورد نظرشان، طرحی را به نام دفاع استرتژیک مطرح کرد.
سه‌شنبه، 19 مرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا (1)
استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا (1)
استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا (1)

نويسنده: موسی رشید حفظ آبادی / کارشناس روابط بین الملل




چکیده :

طرح "سپر دفاع ضدموشکی" در شرق اروپا ، به دهه‌ها پیش بازمی‌گردد؛ به زمانی که ایالات متحده برای انهدام موشک‌های شوروی سابق و سپس چین، پیش از اصابت آنها به اهداف مورد نظرشان، طرحی را به نام دفاع استرتژیک مطرح کرد.
سؤال: اهداف آمریکا از اسقرار سپر دفاع موشکی در شرق اروپا چیست؟
فرضیات: آمريکا با اين طرح چندين هدف را به طور همزمان دنبال مي کند:به احتمال قوي، استقرار بخشي از طرح دفاع موشکي آمريکا در اروپاي شرقي، با توجه به ويژگي هاي آن، يک طراحي استراتژيک و بلندمدت و در مقابل روسيه و چين مي باشد. امنيتي کردن مساله ايران و کره شمالی در کنار اتهام تلاش براي دستيابي به تسليحات هسته اي (در حالي که مقامات آمريکايي ادعا مي کنند ايران تا سال 2015 به چنين موشک هايي دست خواهد يافت ولي حجم و محتوا و سمت و سوي حرکت تبليغاتي رسانه هاي غربي به ويژه آمريکايي، فضايي را به افکار عمومي القا» مي کند که گويا امروز موشک هاي ايراني، اروپا و آمريکا را هدف گرفته اند و همچنین این طرح را چتر امنیتی برای اتحادیه می دانند

مقدمه :

در سایه تهدیدات گسترده آمریکا علیه کشورهای جهان طرح دفاع موشکی آمریکا در حال انجام است در شرایطی که جرج بوش از مدتها قبل تلاش کرده است سیستم دفاع موشکی را برای مقابله با موشکهای مهاجم مستقر کند و با کناره گیری از پیمان موشکهای ضد بالستیک (ای- بی –ام) زمینه را برای این کار فرام ساخته است.
الف) از نقطه نظر مخالفان این طرح اجرای برنامه سپر دفاع موشکی می تواند به مسابقات تسلیحاتی جدید در جهان منجر شود و تهدیدات منطقه ای و جهانی داشته باشد
ب) این طرح بعدها و بخصوص پس از فروپاشی شوروی سابق و کشورهای سوسیالیستی در شرق اروپا تغییر شکل داد و در نهایت در سال ۲۰۰۲، جرج دبلیو بوش رییس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که به‌ خاطر امکان دستیابی "کشورهای سرکش" و حامی تروریسم به کلاهک‌های اتمی، آمریکا "سیستم دفاع ضدموشکی" را با جدیت بیشتری دنبال خواهد کرد.
1) ایجاد بلوا و آشوب و سپس بهره گیری از غوغای بوجود آمده سیاست 50 سال گذشته آمریکا بوده است . منافع آنها ایجاب می کند که برای رسیدن به اهداف خود همواره سیبل های مجازیی به جهانیان معرفی کنند که هیچ گاه هدف آمریکا نبوده اند بطور مثال وقتی جنگ پاناما را براه انداختند تا حوزه نفوذ خود را در قلب قاره آمریکا گسترش دهند و ژنرال نوریگا را از قدرت خلع نمایند بحث قاچاق مواد مخدر را براه انداخته و رییس جمهور پاناما را یک قاچاقچی معرفی نمودند و یا جنگ عراق را به بهانه تسلیحات شیمیای آن کشور و تحدید جهانی آغاز نمودند حال آنکه هدف آنها رسیدن به چاه های نفت منطقه بود و یا حمله به ویتنام را برای مبارزه با کمونیسم می دانستند حال آنکه هیچ کس در درون کاخ سفید به این موضوع اعتقاد نداشت و هدف استعمار و مهار حوزه چین بود برای مهار چین و روسیه در شرق این دو کشور باید هزاران سرباز به منطقه می فرستادند و این امر را با بلوای کره ایجاد نمودند کره شمالی را با فشار همه جانبه به چنان وضعی دچار کردند که رادیکال ترین مواضع را در قبال آمریکا بگیرد و این مواضع باعث شد بتواند پایگاه های بزرگ نظامی خود را در کره جنوبی ایجاد کنند! این پایگاه ها هیچ وقت هدفشان کره شمالی نبود بلکه آنها می خواستند در بنا گوش دو کشور روسیه و چین سلاح های هسته ای و تهاجمی خود را قرار دهند .
آمریکائیان در طول زمان به خوبی دریافته اند که برای رسیدن به هدف نباید هیچ گاه سیبل اصلی را لو دهند در طی روزهای گذشته شاهد ظهور جدیدی از این توطئه قدیمی یانکی ها بودیم. آنها برای آنکه بتوانند با استقرار سپر دفاع موشكي‌ ، روسیه را با موشک های خود اسیر کنند و پا به سرزمینهای سابق پیمان ورشو بگذارند آدرسهای اشتباهی همچون مبارزه با تهدید موشکی ایران را دلیل این امر معرفی می کنند.
عنوان " استقرار سپر دفاع موشكي‌ " فریبکاری آشکار سردمداران پنتاگون است! چه کسی می تواند ثابت کند آن موشکها دفاعی هستند و نه تهاجمی.
ادامه دارد ...
منبع: اندیشکده روابط بین الملل




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما