رایانه های ساده لوح !

حدود ۱۰ سال از اولین زمزمه های مربوط به تولید دستگاه هایی به نام تبلت پی سی (Tablet PC) می گذرد و در چند ماه اخیر با بهبود وضعیت جهانی اقتصاد ، صنعت تولید این رایانه های نسل جدید نیز مانند سایر صنایع مربوط به حوزه الکترونیک پیشرفت چشم گیری داشته است. تبلت پی سی که در فارسی «لوح رایانه» یا «رایانه لوحی»
دوشنبه، 15 شهريور 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رایانه های ساده لوح !

رایانه های ساده لوح !
رایانه های ساده لوح !


 






 
حدود ۱۰ سال از اولین زمزمه های مربوط به تولید دستگاه هایی به نام تبلت پی سی (Tablet PC) می گذرد و در چند ماه اخیر با بهبود وضعیت جهانی اقتصاد ، صنعت تولید این رایانه های نسل جدید نیز مانند سایر صنایع مربوط به حوزه الکترونیک پیشرفت چشم گیری داشته است. تبلت پی سی که در فارسی «لوح رایانه» یا «رایانه لوحی» نامیده می شود شبیه یک لپ تاپ است و دارای یک نمایشگر لمسی است که کاربر را قادر می سازد به جای استفاده از موشواره و صفحه کلید ، توسط انگشت دست یا یک قلم مخصوص که Stylus نام دارد عملکرد دستگاه را در دست بگیرد .
از دید کارشناسان تولید این دستگاه ها یکی از نقاط اوج پیشرفت تکنولوژی رایانه های همراه به شمار می رود . تبلت ها توسط اتصالات بی سیم به شبکه های داخلی و اینترنت متصل می شوند و شکل لوح ماندشان سبب راحتی کار با آنها در هر مکان و زمانی شده و نیز به دلیل وزن کم حمل و نقل ساده ای دارند . تبلت پی سی ها از لحاظ ساختار و شکل ظاهری به سه دسته کلی تقسیم می شوند :

● لوح (Slate)
 

این گروه از خانواده بزرگ تبلت ها فاقد کیبورد سخت افزاری هستند. نمایشگر این رایانه ها از نوع LCD بوده و اندازه آنها نیز بین ۸.۴ تا ۱۴.۱ اینچ متغیر است . در تبلت های لوحی امکان اتصال جداگانه کیبورد توسط پورت USB به آنها وجود دارد و به عنوان کامپیوتر کار در مشاغل ایستاده مانند پزشکی ، آموزش و ... استفاده می شوند . دستگاه جدید شرکت اپل به نام آی پد نمونه خوبی برای یک تبلت پی سی لوحی به شمار می رود . لازم به ذکر است که به گفته مدیران فروش اپل ، دومیلیون دستگاه آی پد در دو ماهه نخست عرضه به بازار فروش رفته است .

● قابل تبدیل (Convertibles)
 

این نوع از تبلت ها که از قضا شناخته شده ترین نوع رایانه های لوحی هستند یک بدنه اصلی دارای کیبورد و یک نمایشگر دارند و در نگاه اول شما را به یاد نسل آینده لپ تاپ ها می اندازند ! در اغلب تبلت های قابل تبدیل ، نمایشگر از طریق یک رابط به بدنه اصلی متصل است . این رابط به نمایشگر امکان گردش ۱۸۰ درجه در حول محور خود را می دهد . البته نکته مهم اینجاست که خود این رابط در برخی از مدل ها از استحکام کافی برخوردار نیست و به راحتی آسیب می بیند . گرچه مدل های محکم تر نیز در بازار موجود است . دلیل استقبال گسترده عموم مردم از این دسته از رایانه های لوحی یوزر فرندلی خوب آنهاست . این مدل ها مناسب افرادی است که هنوز به استفاده از قلم یا دست برای کار با کامپیوتر عادت ندارند و کار با کیبورد سخت افزاری برایشان آسان تر و دلپذیر تر است .

● ترکیبی (Hybrid)
 

تبلت پی سی های دورگه یا هایبرید خصوصیات مدل های Slate و مدل های Convertible را در کنار هم دارند . دورگه ها کیبورد دارند ولی کیبورد نصب شده بر روی آنها قابلیت جدا شدن از دستگاه را دارد . باید توجه داشته باشید که کیبورد مدل های Slate هم قابل جدا شدن هستند ولی تفاوت بارز آنها با مدل های دو رگه در این است که کیبورد مدل های لوحی با کابل به نمایشگر وصل می شود ولی در مدل های دورگه این کیبورد بر روی خود دستگاه است و پس از اتصال ، دارای قابلیت گردش ۱۸۰ درجه است .
در حال حاضر استفاده از تبلت پی سی ها به دلیل سهولت کار و نیز کاهش شدید قیمت روز به روز در حال افزایش است و از این رو به معرفی جدید ترین مدل ها در این زمینه می پردازیم :
▪ گیگابایت: T1028x این تبلت پی سی از نوع «قابل تبدیل» است و صفحه نمایش آن امکان گردش ۳۶۰ درجه دارد. T1028x از سرعت ۶۶.۱ گیگاهرتزی پردازنده atom n۲۸۰ شرکت اینتل بهره می برد و تصاویر خروجی را با وضوح ۷۶۸×۱۳۶۶ پیکسل بر روی نمایشگر ۱۰.۱ اینچی اش نشان می دهد . باتری شش سلولی دارد و ظرفیت هارد دیسکش هم برابر ۱۶۰ گیگابایت است . یک گیگابایت حافظه رم این دستگاه است و مجهز به تجهزاتی مثل بلوتوث ، wi-fi و ... هم هست . کمپانی گیگابایت از ارزش ۷۰۰ دلاری این محصول خبر داده است .
:Kno ▪ آی پد که تا کنون فروش خوبی داشته رقبای سرسختی پیدا کرده است. شرکت Kno که تا چند ماه پیش با نام Kakai شناخته می شد خلاقیت جالبی در طراحی تبلت های لوحی به کار برده است . Kno که محصولش را با نام شرکتش راهی بازار ها کرده کتاب الکترونیکی جالبی ساخته است . این تبلت واقعا زیبا و منحصر به فرد دارای دو صفحه نمایش ۱۴ اینچی بوده که به صورت لمسی کار می کنند . Kno با تمامی فرمت های مخصوص کتاب ها ، یادداشت برداری ، دسترسی به اینترنت ، برنامه های آموزشی ، فایل های چندرسانه ای و ... سازگاری دارد و با هدف کمک تجربی و آموزشی به دانش آموزان و دانشجویان ایجاد شده است . ضمنا به طورکامل از HTML ۵.۰ ، فلش و دیگر محتویات وب پشتیبانی می کند و امکاناتی مثل بلوتوث و wi-fi را هم در خود گنجانده است . جالب است که Kno با طی کردن یک سری مراحل اداری و
گفت وگو های متوالی ، نسبت به بستن قرار دادن ما بین خود و انتشارات بزرگ آموزش عالی همانند Pearson and Wiley و McGraw Hill Education اقدام کرده است و قرار است تعداد زیادی Kno راهی کالج ها و دانشگاه های سراسر آمریکا شود .
▪ لنوو : IdeaPad U1این مدل از تبلت های شرکت Lenovo در نمایشگاه CES ۲۰۱۰ معرفی شد و از خانواده Hybird ها می باشد. به رغم داشتن نمایشگر چند لمسی ۱۱.۶ اینچی تنها ۱۷۰۰ گرم وزن دارد . این محصول واقعا عجیب به دو صورت کار می کند. اگر نمایشگر به بدنه اصلی متصل باشد همانند یک لپ تاپ معمولی عمل می کند و
ویندوز ۷ نسخه Home Premiuرا با استفاده از پردازنده CULV Intel Core2 Duo به خوبی اجرا می کند . اما هنگامی که نمایشگر این دستگاه -که فقط ۷۰۰ گرم وزن دارد- از آن جدا شود ، پردازنده Snapdragon داخل آن فعال شده و کاربر با استفاده از قابلیت چندلمسی نمایشگر کنترل آن را به دست می گیرد. گفتنی است که در صورت جدا بودن نمایشگر از بدنه اصلی ، سیستم عامل اختصاصی لنوو که بر پایه لینوکس است روی SSD16 GB آن بارگذاری شده و اجرا می شود .این محصول که در اواخر ماه ژوئن عرضه می شود ۹۹۹ دلار قیمت دارد .
▪ سامسونگ : Galaxy مگر امکان دارد که یک فن آوری جدید در جهان رونق بگیرد و سامسونگ در صدد کسب رتبه اول بازار آن محصول بر نیاید؟! در بازار داغ تبلت ها سامسونگ هم از قافله عقب نمانده و حدود یک هفته پیش «انگجت» گزارشی از تبلت سامسونگ ارائه کرد . این تبلت که Galaxy نام دارد دارای نوعی نمایشگر ۷ اینچی است که با نام S-Pad شناخته می شدند .
رابط کاربری آن TouchWiz سامسونگ است و از سیستم عامل اندروید استفاده می کند . به گزارش انگجت و بر اساس اطلاعاتی که از وبلاگ سامسونگ آفریقای جنوبی استخراج شده تبلت سامسونگ از رزولیشن بالایی برخوردار است و برای ساخت آن از نمایشگر های AMOLED استفاده شده است . اطلاعات بیشتری از این تبلت Slate در دست نیست ولی برگ برنده این دستگاه را می توان همکاری سامسونگ و گوگل دانست که در نوع خود کم نظیر است و مطمئنا ثمره خوبی خواهد داشت .
منبع:روزنامه تهران امروز



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط