کالری گوجه فرنگی چقدر است؟ + ارزش غذایی

گوجه ‌فرنگی یکی از پرکاربردترین مواد غذایی هستند که ما به‌ طور روزانه از آن‌ ها استفاده می‌ کنیم. گوجه فرنگی در حال حاضر چهارمین سبزی از نظر محبوبیت در میان سبزی‌ های تازه در بازار بعد از سیب زمینی، کاهو و پیاز است. جدا از طعم خوب گوجه‌ فرنگی و استفاده‌ های زیادی که می‌ توان از این سبزی کرد، این ماده غذایی دارای مزایای فراوانی برای ارتقای سطح سلامتی و پیشگیری از ابتلای به بیماری‌ ها و ناخوشی‌ ها است.
چهارشنبه، 20 دی 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری گوجه فرنگی چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی گوجه فرنگی در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 18 کیلوکالری
کربوهیدرات 3.89 گرم
پروتئین 0.88 گرم
چربی 0.20 گرم
آب 94.52 گرم
فیبر 1.20 گرم
قند 2.63 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در گوجه فرنگی در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 42.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.54 میلی گرم
ویتامین K 7.90 میکروگرم
ویتامین C 13.70 میلی گرم
تیامین (B1) 0.04 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.02 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.59 میلی گرم
کولین (B4) 6.70میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.09 میلی گرم
ویتامین B6 0.08 میلی گرم
فولات (B9) 15.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در گوجه فرنگی در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 10.00 میلی گرم
آهن 0.27 میلی گرم
منیزیم 11.00 میلی گرم
فسفر 24.00 میلی گرم
پتاسیم 237.00 میلی گرم
سدیم 5.00 میلی گرم
روی 0.17 میلی گرم
مس 0.06 میلی گرم
منگنز 0.11 میلی گرم
سلنیم 0.00 میکروگرم
 

گوجه فرنگی برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
گوجه فرنگی یک عامل آنتی‌ اکسیدان
گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی از لیکوپن است. لیکوپن یک پلی فنول یا ترکیب گیاهی است که با یک نوع پیشگیری از سرطان پروستات ارتباط دارد. همچنین لیکوپن آنتی‌اکسیدان است که در دفع رادیکال‌های آزادکننده سرطان بسیار مؤثر است. همچنین گوجه فرنگی رنگ قرمز مشخصی دارد. محصولات گوجه فرنگی ۸۰ درصد از لیکوپن رژیم غذایی مصرف‌شده روزانه در ایالات‌متحده را تأمین می‌کنند. این مزیت ناشی از مصرف گوجه فرنگی حتی می‌تواند با مصرف محصولات گوجه فرنگی گرم شده مانند کچاپ نیز حاصل شود. لیکوپن در گوجه فرنگی در برابر ابتلای به سرطان از انسان دفاع می‌کند و اثبات‌شده است که در مبارزه با سرطان پروستات، سرطان دهانه رحم، سرطان معده و سرطان رکتوم و همچنین سرطان‌های گلو و مری مؤثر است. طبق مطالعات منتشرشده توسط دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، همچنین این ماده غذایی ما را از در برابر ابتلای به سرطان سینه و دهان محافظت می‌کند. البته برای بررسی نقش احتمالی لیکوپن در پیشگیری یا درمان سرطان، نیاز به تحقیق بیشتر درزمینهٔ انسان است.
 
گوجه فرنگی منبعی غنی از ویتامین‌ ها و مواد معدنی
یک گوجه فرنگی تنها می‌تواند تقریباً ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما را به ویتامین C تأمین کند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است که از تأثیر رادیکال‌های آزادکننده سرطان در آسیب رساندن به سیستم‌های بدن جلوگیری می‌کند. این ماده غذایی همچنین حاوی ویتامین A و پتاسیم فراوان و همچنین ماده آهن است. پتاسیم نقش حیاتی در حفظ سلامت عصبی دارد و دارای آهن است که برای حفظ گردش خون طبیعی ضروری است. ویتامین K که در لخته شدن خون و کنترل خونریزی ضروری است، نیز در گوجه فرنگی به فراوانی موجود است.
 
خواص گوجه در محافظت از قلب
لیکوپن در گوجه فرنگی از اکسیداسیون لیپید سرمی جلوگیری می‌کند، بنابراین تأثیر محافظتی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دارد. مصرف منظم گوجه فرنگی برای کاهش میزان کلسترول LDL و تری گلیسیرید در خون اثبات‌شده است. این چربی‌ها عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی-عروقی هستند و منجر به رسوب چربی‌ها در رگ‌های خونی می‌شوند.
 
گوجه فرنگی و مبارزه با اثر سیگار کشیدن
اسید کوماریک و اسید کلروژنیک در گوجه فرنگی، علیه نیتروزامین ها که مهم‌ترین مواد سرطان‌زای موجود در سیگار هستند، مبارزه می‌کنند. حضور ویتامین A در مقادیر زیاد در گوجه فرنگی نشان داده‌شده است که باعث کاهش اثرات سرطان‌زایی ناشی از مصرف سیگار می‌شود و می‌تواند شمارا در برابر سرطان ریه محافظت کند.
 
خواص گوجه فرنگی در حفظ بینایی
ویتامین A موجود در گوجه فرنگی، باعث کمک به حفظ دید و جلوگیری از کوری شب و دژنراسیون ماکولا در فرد می‌شود. ویتامین A آنتی‌اکسیدانی قوی است که می‌تواند از اضافه شدن بتا کاروتن در بدن تشکیل شود. به علت اثرات منفی رادیکال‌های آزاد می‌تواند مشکلات زیادی برای بینایی ایجاد کند، ویتامین A که یک آنتی‌اکسیدان است می‌تواند در جلوگیری از آن کمک کند.
در مطالعات اخیر مربوط به بیماران مبتلابه سرطان چشم (AREDS) نشان داده‌شده است که افرادی که دارای مصرف بالای مواد غذایی از کاروتنوئیدها (لوتین و زاکسنتین که هر دو در گوجه فرنگی وجود دارند) هستند، ۳۵ درصد کاهش خطر ابتلا به AMD در آن‌ها وجود دارد.
 
کمک در هضم با مصرف گوجه فرنگی
خوردن غذاهایی که دارای مقدار زیادی آب و فیبر هستند، مانند گوجه فرنگی، ممکن است به هیدراتاسیون کمک کند و از حرکات طبیعی روده پشتیبانی کند. گوجه فرنگی اغلب به‌عنوان یک میوه ملین (ضد یبوست) توصیف می‌شود این ماده غذایی فیبر و حجم زیادی را به مدفوع اضافه می‌کند و برای کاهش یبوست از طریق اضافه کردن مقادیر فراوانی فیبر و کمک به روده بزرگ در این زمینه مفید است. مقدار فراوان فیبر در گوجه فرنگی باعث تحریک حرکت در عضلات صاف گوارشی و آزاد شدن شیره گوارشی و هضم‌کننده می‌شود. این امر می‌تواند حرکات روده شمارا تنظیم کند، درنتیجه باعث بهبود کلی سلامت دستگاه گوارش و کمک به شما در جلوگیری از ابتلای به مشکلاتی مانند سرطان کولورکتال می‌شود. بااین‌حال در مطالعاتی، حذف فیبر از رژیم غذایی نیز تأثیر مثبتی بر روی یبوست نشان داد. تحقیقات بیشتری برای تائید کیفیت ملایم گوجه فرنگی ضروری است؛ بنابراین گوجه‌فرنگی‌ها، با جلوگیری از یبوست و اسهال، سیستم گوارش شما را سالم نگه می‌دارند. آن‌ها همچنین از زردی جلوگیری می‌کنند و به‌طور مؤثر سموم بدن را از بین می‌برند.
 
خواص گوجه فرنگی در کاهش فشارخون بالا
مصرف روزانه گوجه فرنگی خطر ابتلا به هایپرتنشن را کاهش می‌دهد که همچنین به‌عنوان فشارخون بالا شناخته می‌شود. این امر به علت سطوح قابل‌توجهی از پتاسیم موجود در گوجه فرنگی است. پتاسیم یک وازودیلاتور است، به این معنی که فشار در عروق خونی و شریان‌ها را کاهش می‌دهد، درنتیجه با افزایش گردش خون و کاهش استرس در قلب باعث از بین بردن فشارخون بالا می‌شود. با توجه به بررسی‌های انجمن ملی بهداشت و تغذیه (NHANES)، کمتر از ۲ درصد از افراد بزرگ‌سال در ایالات‌متحده، مصرف توصیه‌شده روزانه پتاسیم که ۴۷۰۰ میلی‌گرم است را در برنامه غذایی خود رعایت می‌کنند. وجود مقادیر بالایی از پتاسیم در بدن و مصرف کم‌سدیم همچنین با ۲۰ درصد کاهش خطر ابتلا به این بیماری همراه است.
 
مدیریت دیابت با گوجه فرنگی
دریک مطالعه انجام‌شده توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان داده شد که مصرف روزانه گوجه فرنگی باعث کاهش استرس اکسیداتیو در دیابت نوع دو می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که افراد مبتلابه دیابت نوع ۱ که دارای رژیم‌های دارای فیبر بالایی هستند سطح گلوکز خون پایین‌تری دارند، درحالی‌که ممکن است در افراد مبتلابه دیابت نوع ۲ ممکن است قند خون، چربی‌ها و میزان انسولین یابد. یک فنجان گوجه فرنگی حدود ۲ گرم (g) فیبر را برای بدن فراهم می‌کند. انجمن دیابت آمریکا مصرف ۲۵ گرم فیبر را در روز برای زنان و حدود ۳۸ گرم در روز برای مردان توصیه می‌کند.
 
گوجه فرنگی و مراقبت از پوست
گوجه فرنگی در حفظ دندان‌ها، استخوان‌ها، مو و پوست کمک می‌کند. استفاده موضعی از آب گوجه فرنگی حتی برای درمان آفتاب‌سوختگی شدید نیز شناخته‌شده است. مصرف روزانه این ماده پوست را در برابر آریتمی ناشی از UV محافظت می‌کند. همچنین این مواد غذایی در آماده‌سازی محصولات ضد پیری رتبه خوبی دارند.
 
جلوگیری ابتلا به عفونت‌ های دستگاه ادراری
مصرف گوجه فرنگی باعث بروز عفونت‌های دستگاه ادراری و همچنین سرطان مثانه می‌شود. این به این دلیل است که گوجه فرنگی دارای مقدار زیادی آب است که می‌تواند دفع ادرار را تحریک کند. ازاین‌رو، آن‌ها دیورتیک هستند. این امر باعث حذف سموم از بدن و همچنین آب اضافی، نمک، اسید اوریک و برخی از چربی‌های اضافی از بدن می‌شود.
 
جلوگیری از تشکیل سنگهای صفراوی
مصرف منظم گوجه فرنگی می‌تواند از ایجاد سنگ های صفراوی جلوگیری کند. مطالعات مختلفی برای اثبات اثربخشی این ماده غذایی در برابر بسیاری از بیماریهای مزمن و انواع سرطان انجام شده است. خواص آنتی‌اکسیدانی گوجه فرنگی همچنین می‌تواند از غذاهای فرآوری شده مانند کچاپ و پوره نیز حاصل شود. مصرف روزانه گوجه‌فرنگی‌ها نیاز بدن انسان به ویتامین ها و مواد معدنی را تأمین می‌کند و اثر محافظتی کلی بر روی بدن دارد.
 
کمک به حفظ سلامت مادر و به‌ خصوص جنین در دوران بارداری
مصرف فولات در مقادیر مناسب قبل و بعد از بارداری ضروری است تا از بروز نقص‌های عصبی لوله در نوزادان جلوگیری کند. اسیدفولیک یک فرم ترکیبی فولات است. این ویتامین در مکمل‌ها موجود است اما همچنین می‌تواند از طریق رژیم غذایی در بدن فرد مصرف‌کننده افزایش یابد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط