کالری نوشابه چقدر است؟ + ارزش غذایی

حتما شما هم کم‌وبیش شنیده‌اید که نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، اما احتمالا دقیقا نمی‌دانید عوارض جانبی نوشابه چقدر وحشتناک هستند. نوشابه‌ قند زیادی دارد و به همین علت می‌تواند منجر به دیابت و تخریب‌ دندان‌ها شود. شاید پیش خودتان فکر کنید مصرف نوشابه‌های بدون قند یا رژیمی هیچ ایرادی ندارد. اما این تصور کاملا اشتباه است‌. اگر هنوز قانع نشده‌اید که نوشابه را از رژیم غذایی خود حذف کنید، این مقاله را به‌طور کامل بخوانید.
پنجشنبه، 21 دی 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری نوشابه چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی نوشابه در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 34 کیلوکالری
کربوهیدرات 8.77 گرم
پروتئین 0.00 گرم
چربی 0.00 گرم
آب 91.23 گرم
فیبر 0.00 گرم
قند 8.70 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در نوشابه در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 0.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.00 میلی گرم
ویتامین K 0.00 میکروگرم
ویتامین C 0.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.00 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.00 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.00 میلی گرم
کولین (B4) 0.00 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.00 میلی گرم
ویتامین B6 0.00 میلی گرم
فولات (B9) 0.00 میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در نوشابه در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 3.00 میلی گرم
آهن 0.18 میلی گرم
منیزیم 1.00 میلی گرم
فسفر 0.00 میلی گرم
پتاسیم 1.00 میلی گرم
سدیم 7.00 میلی گرم
روی 0.05 میلی گرم
مس 0.02 میلی گرم
منگنز 0.01 میلی گرم
سلنیم 0.10 میکروگرم
 

نوشابه برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
خواص
 
ارتقا سطح انرژی
چنانچه به اندازه کافی انرژی ندارد و دنبال راهی برای از بین بردن خستگی و بی حوصلگی در طول روز هستید، نوشیدن نوشابه می تواند به شما انرژی دهد. اکثر پزشکان توصیه می کنند برای اینکه بتوان روی قند آزاد شده در بدن کنترل بیشتری داشت، خوردن یک مشت آجیل یا تکه ای میوه می تواند موثر باشد، ولی گاهی به چیزی نیاز است که تاثیر سریع تری داشته باشد. در این صورت نوشابه گزینه ای خوب است.
 
رفع حالت تهوع
خیلی ها ادعا می کنند که نوشیدن نوشابه می تواند باعث بهبود حالت تهوع شود. با وجود اینکه شواهر کافی مبنی بر اینکه نوشابه واقعا قادر به درمان تهوع و اسهال است، وجود ندارد، ولی آنجه که در مورد نوشابه گفته می شود این است که قند موجود در آن برای مدتی کم می تواند باعث بهبود حالت تهوع شود.
 
بهبود هاضمه
دانشمندان دریافته اند که نشویدن یک لیوان نوشابه سیاه یکی از روش های درمانی فیتو بزوار معده یا تحمع مواد غیر قابل هضم در دستگاه گوارش که باعث انسداد معده در فرد می شود، خواهد بود. اسیدیته زیاد موجود در نوشیدنی های گازدار مانند اسیده معده عمل می کند و می توانند درد شدید شکمی را کمتر کنند، انسداد را از بین ببرند و می تواند باعث حرکت دوباره مواد تحمع یافته شود.
 
افزایش تمرکز
نوشابه دقیقا شبیه به نوشیدن یک فنجان قهوه در شروع روز، به دلیل داشتن کافئین می تواند تاثیر یکسانی در افزایش قدرت تمرکز داشته باشد. وقتی که کافئین وارد جریان خون می شود، باعث افزایش تمرکز ذهنی می شود، پس اگر در طول روز سطح توجه شما کم می شود، یک یا دو جرعه نوشابه باعث افزایش تمرکز شما می شود. مصرف بیش از حد کافئین باعث ایجاد استرس و عصبانیت در فرد می شود.
 
مضرات
 
چاقی
چاقی فقط یکی از مضرات نوشابه است. علت رابطه‌‌ی بین چاقی و نوشابه ممکن است به‌طور مشخص، وجود کالری زیاد در آن باشد. فقط یک قوطی نوشابه، تقریبا ۱۴۰ کالری دارد. نوشابه با وجود اینکه کالری زیادی دارد، به رفع احساس گرسنگی هیچ کمکی نمی‌کند. اگر قصد کاهش وزن دارید، نوشابه نخورید؛ وگرنه تمام زحماتتان به باد می‌روند.
 
دیابت
بعضی از افراد برای اینکه مشکلی در قند خونشان ایجاد نشود، به جای نوشابه‌ی معمولی، نوشابه‌ی رژیمی مصرف می‌کنند. واقعیت این است که هم نوشابه‌ی معمولی و هم نوشابه‌ی رژیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط هستند. افزایش قند خون ناشی از مصرف نوشابه بدن را مجبور می‌کند قند را به چربی در کبد تبدیل کند. به این ترتیب، ذخایر چربی موجود در کبد طی شش ماه، ۱۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کنند. این مسأله احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است هوس خوردن قند طبیعی را افزایش دهند و شما را بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دهند.
 
پوسیدگی دندان
قند زیاد موجود در نوشابه دندان‌ها و لثه‌ها را می‌پوشاند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که نوشابه تأثیرات خطرناکی روی دندان‌ها دارد. نوشابه حاوی اسیدهایی مثل «اسید فسفریک و اسید کربنیک» است. این اسیدها باعث ایجاد یک محیط به‌شدت اسیدی در دهان می‌شوند و دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیر می‌کنند. این اسیدها به‌تنهایی مضر هستند، اما زمانی که با قند ترکیب شود، خطرناک‌تر هم می‌شوند.
 
افزایش چربی شکم
اگر چربی شکمتان افزایش پیدا کرده است، یکی از علل آن می‌تواند مصرف نوشابه باشد. قند تصفیه شده‌ی موجود در نوشابه به‌سرعت در بدن جذب شده و باعث می‌شود قند خون افزایش پیدا کند. این موضوع، تولید انسولین را تحریک می‌کند و می‌تواند قند را به چربی (به‌ویژه در اطراف شکم) تبدیل کند.
 
درد مفصلی
شاید نمی‌دانستید، اما درد مفصلی یکی از مضرات نوشابه است. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که به‌طور مرتب نوشابه‌های شیرین مصرف می‌کردند، افزایش احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) را تجربه کردند. این عارضه‌ی دردناک یک نوع بیماری خودایمنی است که می‌تواند منجر به درد مفصلی شود. علائم این عارضه شامل درد، تورم و گرفتگی مفاصل می‌شود.
 
مشکلات کلیوی
سنگ کلیه که یک بیماری دردناک است، در نتیجه‌ی تجمع تدریجی مواد معدنی در کلیه رخ می‌دهد. این رسوبات در نهایت از کلیه به میزنای (لوله‌ای که کلیه را به مثانه متصل می‌کند) راه پیدا می‌کنند. متأسفانه احتمال ابتلا به این عارضه‌ی ناخوشایند در افرادی که به‌طور مرتب نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر می‌‌شود. مصرف زیاد قند و کم‌آبی بدن با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه در ارتباط است. نوشابه منجر به هر دو مشکل ذکر شده (کم‌ آبی و سنگ کلیه) می‌شود.
 
مشکلات رفتاری
بطری‌های پلاستیکی نوشابه‌ها معمولا حاوی مواد شیمیایی به نام BPA هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که این ماده‌ی شیمیایی ترکیباتی که با آن تماس پیدا کنند را آلوده می‌کند. نتیجه‌ی این مسأله، بروز مشکلات رفتاری در مصرف‌کنندگان می‌شود. محققان در دانشگاه کلمبیا به این نتیجه رسیدند که بین مواجهه با BPA و افزایش مشکلات رفتاری ارتباط وجود دارد.
 
نارسایی قلبی
یکی دیگر از مضرات نوشابه، نارسایی قلبی است. برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر، دور نوشابه را خط بکشید. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود. نارسایی قلبی هم با دیابت، اضافه وزن و فشار خون کنترل نشده در ارتباط است. مصرف منظم نوشابه و سایر نوشیدنی‌های شیرین منجر به همه‌ی عوارض ذکر شده می‌شود.
 
سکته
نوشابه باعث می‌شود سرخرگ‌ها سفت و تنگ شوند و احتمال ابتلا به سکته افزایش پیدا کند. هر بار که نوشابه می‌خورید، احتمال ابتلا به سکته در شما افزایش پیدا می‌کند. نوشابه به‌طور مستقیم باعث افزایش ذخایر چربی در بدن می‌شود. بعضی از این چربی‌ها می‌توانند منجر به سفت شدن سرخرگ‌ها، از جمله سرخرگ‌های نزدیک مغز شوند و از این طریق، احتمال ابتلا به سکته را بیشتر کنند. آسان‌ترین و بهترین روش برای بهبود سلامت شریان‌ها، قطع مصرف نوشابه است.
 
تقویت عادت‌ های غذایی بد
مصرف نوشابه به‌طور مستقیم با عادت‌های غذایی ناسالم ارتباط دارد. مصرف یک قوطی نوشابه باعث می‌شود هوس خوردن نوشابه‌ی بیشتری کنید که این موضوع باعث می‌شود کنترل قند مصرفی‌اتان را از دست دهید. علاوه بر این، نوشابه معمولا با غذاهای ناسالم مثل همبرگر، پیتزا و سیب‌زمینی سرخ کرده خورده می‌شود که همگی برای سلامتی بدن مضر هستند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط