کالری ماهی شکم پر چقدر است؟ + ارزش غذایی

ماهی یکی از سالم‌ترین مواد غذاییِ روی کره‌ی زمین است. این ماده‌ی غذایی سرشار از مواد مغذی مهم، مانند پروتئین و ویتامین D بوده و از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هم هست، که برای سلامت بدن و تقویت مغز فوق‌العاده مهم هستند. در مطلب زیر درباره خواص، ارزش غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی ماهی شکم پر صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.
چهارشنبه، 23 اسفند 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری ماهی شکم پر چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی ماهی شکم پر در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 298 کیلوکالری
کربوهیدرات 22.11 گرم
پروتئین 9.31 گرم
چربی 20.70 گرم
آب 42.11 گرم
فیبر 4.25 گرم
قند 1.17 گرم
کلسترول 0.12 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در ماهی شکم پر در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 137.34 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 3.82 میلی گرم
ویتامین K 130.14 میکروگرم
ویتامین C 24.04 میلی گرم
تیامین (B1) 0.14 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.15 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.89 میلی گرم
کولین (B4) 24.45میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.84 میلی گرم
ویتامین B6 0.80 میلی گرم
فولات (B9) 25.05میکروگرم
ویتامین B12 0.01 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در ماهی شکم پر در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 136.07 میلی گرم
آهن 2.32 میلی گرم
منیزیم 65.67 میلی گرم
فسفر 205.62 میلی گرم
پتاسیم 546.73 میلی گرم
سدیم 380.78 میلی گرم
روی 1.51 میلی گرم
مس 0.52 میلی گرم
منگنز 1.82 میلی گرم
سلنیم 10.96 میکروگرم
 

ماهی شکم پر برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
کاهش حمله‌ ی‌ قلبی و سکته‌ های مغزی
حمله قلبی و سکته مغزی شایع‌ ترین علت مرگ زودرس در دنیا هستند. اما نگران نباشید! یکی از بهترین غذاهایی که می‌ توانید برای سلامت قلب بخورید، ماهی است. جای تعجب نیست که مطالعات فراوانی نشان می‌دهند افرادی که به‌طور مرتب ماهی می‌خورند، کمتر در معرض خطر حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی هستند. مطالعه‌ای درباره‌ی بیش از ۴۰ هزار نفر از مردان فعال در حوزه‌ی سلامت در ایالات متحده‌ی آمریکا نشان داد، احتمال ابتلا به بیماری قلبی میان کسانی که به‌طور مرتب یک بار یا بیشتر در هفته ماهی مصرف می‌کنند، تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. محققان بر این باورند که انواع ماهی‌ های چرب به‌دلیل میزان بالای اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب مفیدتر هستند.
 
پیشگیری از زوال عقل
یکی از عواقب پیری، فرسوده شدن عملکرد مغز است که به‌صورت کاهش عقل در رابطه با سن معرفی شده است. این موضوع در بسیاری موارد طبیعی است، اما پس از آن نیز بیماری‌های جدی عصبی مانند بیماری آلزایمر به وجود می‌آیند. جالب توجه اینکه بسیاری از مطالعات حاکی از آن هستند، افرادی که بیشتر ماهی می‌خورند، میزان کمتری زوال عقل دارند. این مکانیسم ممکن است با ماده‌ی خاکستری در مغز مرتبط باشد. ماده‌ی خاکستری بافت عملکردیِ مهم در مغز، شامل نورون‌هایی است که اطلاعات را پردازش، خاطرات را ذخیره و در کل انسان را تبدیل به این چیزی می‌ کنند که هست! مطالعات نشان می‌دهند افرادی که هر هفته ماهی مصرف می‌کنند، ماده‌ی خاکستری بیشتری در مراکز مغزی دارند که احساسات و خاطرات را تنظیم می‌کنند.
 
پیشگیری و درمان افسردگی
افسردگی اختلال روانی جدی و بسیار شایعی است. افسردگی با احساس ناخوشی، غم، کاهش انرژی، از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیت‌های روزمره توصیف می‌شود. اگرچه به اندازه‌ی بیماری قلبی یا چاقی از آن صحبت نشده، اما در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین مشکلات حوزه‌ی سلامتی در دنیاست. مطالعات نشان داده‌اند احتمال افسردگی در افرادی که به‌طور مرتب ماهی می‌خورند، کمتر است. آزمایش‌های کنترل‌شده‌ی متعددی نیز نشان داده‌اند که اسیدهای چرب امگا ۳ برای افسردگی مفید هستند، و به‌میزان چشمگیری اثر داروهای ضدافسردگی را افزایش می‌دهند.
 
منبع خوب ویتامین D
در سال‌ های اخیر به ویتامین D توجه زیادی شده است. این ویتامین مهم در واقع عملکردی شبیه هورمون استروئید در بدن دارد. بیش از ۴۱/۶ درصد جمعیت مردم ایالات متحده کمبود ویتامین D دارند. این عدد در ایران حدود ۸۰ درصد برآورد شده است. ماهی و فرآورده‌های آن بهترین منابع غذایی ویتامین D هستند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های خودایمنی، از جمله دیابت نوع یک
بیماری های خودایمنی زمانی اتفاق می‌ افتند که سیستم ایمنی بدن اشتباها به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. مثال مهم آن، دیابت نوع ۱ است که سیستم ایمنی بدن به سلول‌‌های تولیدکننده‌ی انسولین در پانکراس حمله می‌کند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که مصرف امگا ۳ یا روغن ماهی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع یک در کودکان و همین‌طور نوعی دیابت خودایمنی در بزرگسالان مرتبط است. نتایج ابتدایی است، اما محققان بر این باورند که این امر می‌تواند به‌علت وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D در ماهی و روغن ماهی باشد. برخی معتقدند که مصرف ماهی می‌تواند خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید (رماتیسم مفصلی) و ام‌ اس را هم کاهش دهد، اما شواهد چندانی در این زمینه وجود ندارند.
 
پیشگیری از آسم در کودکان
آسم بیماری شایعی است که با التهاب شدید در مجرای تنفسی مشخص می‌شود. متأسفانه میزان ابتلا به آسم طی چند دهه‌ی اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. مطالعات نشان می‌دهند پیشگیری از آسم در کودکان، یکی از خواص ماهی است. مصرف منظم ماهی ۲۴ درصد خطر ابتلا به آسم را در کودکان کاهش می‌دهد، اما تأثیر چندانی در بزرگسالان دیده نشده است.
 
بهبود بینایی‌ در دوران پیری
بیماری‌ ای به نام تباهی لکه‌ی زرد وجود دارد که منجر به اختلال بینایی و نابینایی می‌شود، و اکثرا افراد سالمند را تهدید می‌کند. اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند از این بیمای پیشگیری کنند. در مطالعه‌ای نشان داده شد مصرف منظم ماهی خطر ابتلا به تباهی لکه‌ی زرد را در زنان تا ۴۲ درصد کاهش می‌دهد. مطالعه‌ی دیگری نشان داد که خوردن ماهی‌های چرب یک بار در هفته خطر ابتلا به نوعی تباهی لکه زرد را تا ۵۳ درصد کاهش می‌دهد.

بهبود کیفیت خواب
بهبود کیفیت خواب، یکی دیگر از خواص ماهی است. اختلالات خواب به‌طور چشمگیری در سراسر دنیا شایع شده است. دلایل مختلفی مانند افزایش انتشار نور آبی برای این اختلال وجود دارند، اما برخی محققان معتقدند کمبود ویتامین D هم ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط