بنوشيد و بخوابيد

در فصل تابستان هنگام گرمازدگي بايد پس از رساندن سريع خود به جاي خنك شروع به نوشيدن مايعات فراوان كرد تا آب از دست رفته بدن جبران شود. در حقيقت گرمازدگي به علت بالارفتن درجه حرارت بيش از 35 درجه اتفاق مي افتد كه اين درجه از گرما را افراد به ويژه كودكان و سالمندان نمي توانند تحمل كنند لذا اين افراد بايد از بيرون رفتن
دوشنبه، 10 آبان 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بنوشيد و بخوابيد

بنوشيد و بخوابيد
بنوشيد و بخوابيد


 






 

هنگام گرمازدگي مايعات بنوشيد
 

در فصل تابستان هنگام گرمازدگي بايد پس از رساندن سريع خود به جاي خنك شروع به نوشيدن مايعات فراوان كرد تا آب از دست رفته بدن جبران شود. در حقيقت گرمازدگي به علت بالارفتن درجه حرارت بيش از 35 درجه اتفاق مي افتد كه اين درجه از گرما را افراد به ويژه كودكان و سالمندان نمي توانند تحمل كنند لذا اين افراد بايد از بيرون رفتن دراين دما خودداري كنند.
افرادي مانند كارگران ساختمان، رانندگان تاكسي و كشاورزان كه مجبورند در اين درجه از هوا و در ساعات ظهر كار كنند بايد لباس روشن پوشيده، كلاه نقاب دار جهت محافظت از نور آفتاب به سر كنند و در هنگام عرق كردن مايعات زيادي بنوشند.
ضعف و خستگي، كشيدگي و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ پريده و چسبناك، دماي طبيعي بدن، گرفتگي عضلات، سرگيجه، ضعف و غش، ادرار زرد تيره يا نارنجي، سردرد و اسهال از علائم نشان دهنده گرمازدگي محسوب مي شوند و در صورتي كه فردي اين علامت ها را مشاهده كرد بايد سريعاً خود را به جاي خنك مانند زير سايه درخت برساند و شروع به نوشيدن مايعات خنك كند و در صورت داشتن اسهال، ضعف و بي حالي به پزشك مراجعه كند.
عرق زياد موجب از دست رفتن زياد آب بدن، سديم و پتاسيم مي شود. لذا لازم است چند دقيقه اول گرمازدگي فرد به سرعت خود را به جاي خنك برساند و مايعات خنك بنوشد و بايد گفت درمان آن نيز آسان است و پس از مراجعه به مركز درماني، مايعات، سديم و پتاسيم از دست رفته توسط سرم تأمين مي شود.
متأسفانه بيشتر افراد به علت دير مراجعه كردن به پزشك دچار عوارضي مي شوند كه مهم ترين آن ها از بين رفتن كليه هاست كه در پي آن كاهش حجم ادرار ايجاد شده و در نهايت منجر به دياليز مي شود. بنابراين درمان بايد در همان دقايق اوليه انجام شود.
برخي افراد براي فرار از گرمازدگي به شنا كردن در آب هاي آلوده پنا مي برند و به طور سهوي از آب اين قنات ها و استخرهاي آلوده مي نوشند كه بيشتر آن ها به نارحتي هاي روده اي دچار مي شوند و بايد دانست كه اين از گرمازدگي بدتر است.

افزايش فعاليت مغز با خواب كافي
 

خوابيدن به موقع مي تواند در چاق شدن، لاغري و افزايش توانايي مغز مؤثر باشد. در طول روز موادي داخل مغز ترشح مي شود كه مهم ترين آن سروتونين است كه پيش ساز اسيدهاي آمينه و از غذاهاي پروتئيني است كه با خوردن غذاهاي شيرين مانند شكلات و غذاهاي شادي آور ترشح آن بيشتر مي شود و باعث فعال شدن مغز در طول روز مي شود.
متابوليك هاي حاصل از متابولسيم سروتونين آرام آرام در مغز تجمع پيدا كرده اما با استراحت كردن اين مواد اضافه از بدن خارج مي شود. در صورتي كه فرد استراحت كافي نداشته باشد اين مواد در مغز تجمع پيدا كرده و فعاليت مغز را كاهش مي دهد. خوابيدن به موقع مي تواند بسيار مهم باشد. در واقع چاق شدن، لاغري و كاهش مي تواند مغز به زمان خوابيدن بستگي دارد.
غذاهايي كه مي خوريم نيز بر كيفيت خواب تأثير مي گذارد. خوردن بعضي غذاها به هنگام شب باعث يك خواب شبانه راحت مي شوند و بر عكس خوردن بعضي ديگر تأثير منفي بر خواب مي گذارد و بايد از خوردن آن ها قبل از خواب پرهيز كنيد.
شب بايد غذاهاي سبك خورده شود. غذاي سنگين باعث فعاليت بيشتر دستگاه گوارش خون مي شود و در صورت خوابيدن بسيار مشكل مي شود و كساني كه غذاي سنگين مصرف مي كنند تمركز فكري آن ها كاهش پيدا كرده و خواب هاي آشفته مي بينند و بهتر است كه غذاي ساده خورده شود.
منبع:نشريه سروش شماره1406



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.