مطالعات علمي، بارها ارتباط بين ورزش و کاهش استرس را اثبات کردهاند. فعاليت بدني باعث آزاد شدن اندورفين در مغز ميشود و اندورفين، احساس نگراني و اضطراب را کم ميکند. اما براي شروع، ورزشهاي سنگين مناسب نيستند؛ چون فشار بيش از حدي به بدن وارد ميکنند که باعث ايجاد احساسي ناخوشايند ميشود و گاهي باعث ميشود قيد ورزش را بزنيد.
مطالعات علمي، بارها ارتباط بين ورزش و کاهش استرس را اثبات کردهاند. فعاليت بدني باعث آزاد شدن اندورفين در مغز ميشود و اندورفين، احساس نگراني و اضطراب را کم ميکند. اما براي شروع، ورزشهاي سنگين مناسب نيستند؛ چون فشار بيش از حدي به بدن وارد ميکنند که باعث ايجاد احساسي ناخوشايند ميشود و گاهي باعث ميشود قيد ورزش را بزنيد.
2. حذف کافئين:
کافئين در نوشيدنيهايي مثل قهوه، چاي، نوشابههاي سياه و همچنين در شکلات به مقدار زيادي وجود دارد و ميتواند علايمي شبيه به حمله اضطرابي در بدن ايجاد کند يا باعث تشديد علايم اضطراب شود.
3. کاهش کربوهيدرات:
کربوهيدراتها (قندها) موجب تشديد اضطراب ميشوند و تحريکپذيري بدن نسبت به محرکهاي خارجي را افزايش ميدهند. در نتيجه، حملات اضطرابي بيشتر بهوجود ميآيد. پس قند و شکر کمتري مصرف کنيد تا آرامشتان حفظ شود.
4. مصرف ويتامينها:
ويتامين C نقش مهمي در کاهش استرس دارد. ويتامين B هم باعث بهبود عملکرد سيستم عصبي ميشود.
5. مصرف امگا3:
محققان ميگويند مصرف روغن ماهي و انجام فعاليت بدني منظم در کنار هم به اندازه استفاده از داروهاي ضدافسردگي در درمان اين بيماري موثرند. از آنجا که اضطراب و افسردگي معمولا زمينههاي مشترکي دارند، مصرف امگا3 توسط افراد مبتلا به «اضطراب بيش از حد» ميتواند مفيد باشد.
6. فعاليت ذهني:
هيچ چيزي بدتر از اين نيست که تمام روز بنشينيد و در مورد حملههاي اضطرابي خود فکر کنيد و غصه بخوريد. به جاي اين کار بايد برنامه روزانه خود را از فعاليتهاي مختلف پر کنيد، به خصوص فعاليتهاي عملي که باعث تحرک شما ميشوند.
7. استفاده از پارادوکسها:
دکتر ويکتور فرانکل در يکي از کتابهاي روانشناسي خود مينويسد: «پسربچهاي که لکنت زبان داشت در حال دزدي از مغازهاي بود که مغازهدار او را ديد و دستگيرش کرد. پسربچه با خودش فکر کرد چون من لکنت زبان دارم، احتمالا مغازهدار دلاش براي من ميسوزد و آزادم ميکند. پس شروع کرد به خواهش و تمنا اما در کمال ناباوري همه جملات کاملا سليس و روان ادا ميشدند و هر چهقدر پسربچه سعي ميکرد، نميتوانست با لکنت زبان صحبت کند!» اين همان قضيه پارادوکس است. اگر در مواجهه با اضطراب به خودتان بگوييد که اين بار بدترين حمله اضطرابي به سراغ شما آمده، ماجرايي شبيه همين قصه اتفاق خواهد افتاد، يعني اگر اضطراب را بپذيريد و وحشتي از آن نداشته باشيد، علايم از بين ميروند؛ يعني ترس شما باعث تشديد اضطرابتان ميشود.
8. جادوي کلمات:
هميشه با صداي بلند به خودتان بگوييد فردي قوي هستيد و از زندگي لذت ميبريد. عادت نکنيد در هر جمعي فقط از احساسات بد و منفيتان صحبت کنيد؛ چون همينها ناخودآگاه در مغز شما جاي ميگيرند و باعث بروز احساسات منفي ميشوند.
9. مواجهه با استرس:
شروع حمله اضطرابي را در خودتان بشناسيد و خودتان را در معرض آن قرار دهيد. اين کار در ابتدا باعث افزايش ترس و اضطراب ميشود اما نهايتا اثر بسيار خوبي دارد. کمکم عوامل استرسزا براي شما عادي ميشوند و روش برخورد با آنها را ياد ميگيريد.
10. نگران نباشيد:
اضطراب به هر حال احساسي گذراست. قبول کنيد که شما فرد مضطربي هستيد و اجازه بدهيد بقيه زندگي مسير خودش را طي کند. به خودتان بگوييد: «مهم نيست که الان مضطرب هستم چون اين بار هم مثل دفعات قبل ميگذرد.» منبع: www.salamat.com ae
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.