روز بيستم دي، طلاب در روس خود حاضر نشدند و حوزه، خود به خود تعطيل شد و شهر قم در سکوتي غمناک و بسيار تلخ فرو رفت. مدرسان و علما با يکديگر مشورت کردند تا اطلاعيه اي درمحکوميت کشتار مردم و طلاب صادر کنند.
شهر مقدس قم در تاريخ انقلاب ،همواره پايگاه اصلي و سازمان دهنده قيام و مبارزه عليه نظام ستم شاهي به شمار مي رفته است.بي شک، وجود حوزه علميه و روحانيت متمرکز در اين شهر نيز در اين مهم تأثير بسزايي داشته است.
در اواسط دي سال1356، پيک دربار،نامه اي مهر شده را براي داريوش همايون، وزير اطلاعات و جهانگردي فرستاد و وي نامه را براي انتشار به روزنامه اطلاعات فرستاد.
در سرماي زمستان سال 1356يك توهين زمينهساز حركت و نهضتي فراگير در ايران شد. محمدرضا شاه كه از گسترش نهضت مذهبی و انتشار وسیع اعلامیه ها و نوارهای سخنرانی امام خمینی و استقبال روزافزون مردم، به شدت خشمگین و نگران بود،
چکیده: در روز شنبه هفدهم دی ماه 1356، روزنامه اطلاعات در قم پخش شد. در صفحه هفتم روزنامه، مقالهای با عنوان "ایران و استعمار سرخ و سیاه" با نام مستعار "احمد رشیدی مطلق" نظر خوانندگان را به سوی خود جلب كرد.
اين واقعه، از نظر نتايج و پي آمدها از چند نظر اهميت دارد: 1. سازش شاه و کارتر وتوخالي بودن شعار فضاي باز سياسي شاه را به مردم نشان داد. 2. ثابت کرد که شاه از حرکت مذهبي- سياسي به رهبري روحانيان و در رأس آنها امام خميني( قدس سره) بيش از هر حرکت سياسي ديگر وحشت دارد.
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.