دانستنی های پزشکی

استرس و خستگي، كمبود آهن، كمبود ويتامين 12B و اسيد فوليك، وراثت و ژنتيك و عادت ماهيانه از مهم‌ترين دلايل بروز آفت دهان است. با توجه به اين كه آفت دهان درمان قطعي ندارد، توصيه مي‌شود در صورت ابتلا به اين عارضه سعي شود ابتدا عوامل محيطي برطرف گردد. همچنين با مصرف داروهايي مانند مسكن‌ها، شربت آنتي‌هيستامين و يا
جمعه، 29 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دانستنی های پزشکی

دانستنی های پزشکی
دانستنی های پزشکی


 





 

استرس و خستگي ازعوامل بروز آفت است
 

استرس و خستگي، كمبود آهن، كمبود ويتامين 12B و اسيد فوليك، وراثت و ژنتيك و عادت ماهيانه از مهم‌ترين دلايل بروز آفت دهان است. با توجه به اين كه آفت دهان درمان قطعي ندارد، توصيه مي‌شود در صورت ابتلا به اين عارضه سعي شود ابتدا عوامل محيطي برطرف گردد. همچنين با مصرف داروهايي مانند مسكن‌ها، شربت آنتي‌هيستامين و يا كورتن نيز مي‌توان سوزش و درد آفت را كاهش داد.گنجاندن مواد غذايي سرشار از آهن، ويتامين 12B و اسيد فوليك در رژيم غذايي نيز در بهبود علايم آفت موثر است. همچنين در برخي مواقع آفت دهان به علت حساسيت به برخي مواد غذايي مانند بادمجان، فلفل و ادويه بروز مي‌كند و مصرف اين مواد غذايي آفت دهان را تشديد مي‌كند. تاثير مصرف برخي مواد مانند رب انار در بهبود علايم آفت اثبات نشده است و تنها توصيه، رفع عوامل محيطي مانند استرس است.

جويدن بيش ازحد آدامس، موجب نفخ معده مي‌شود
 

بازگشت غذا از معده به مري كه به ريفلاكس و يا ترش كردن معده معروف است، موجب سوزش و ايجاد حالت‌هاي نامناسب در فرد مي‌شود. جويدن آدامس‌هاي نعنايي و تند كه PH دهان را افزايش مي‌دهد، علايم ريفلاكس معده را كاهش داده و مانع ترش كردن معده مي‌شود. البته جويدن بيش از حد آدامس نيز موجب مشكلات بهداشتي دهان و دندان و ابتلا به نفخ مي‌شود و توصيه مي‌شود تنها در زمان بروز علايم ريفلاكس آدامس جويده شود.

سنگ کيسه صفرا در زنان شايع‌تر است
 

سنگ کيسه صفرا يکي از معضلات شايع کشور است، به طوري که 7 تا 10 درصد افراد در طول زندگي به آن مبتلا مي‌شوند. طبق بررسي‌ها و پژوهش‌هاي پزشکي سنگ کيسه صفرا در سن باروري زنان،‌ افراد چاق،‌ زنان در دهه چهارم و پنجم و افراد با پوست بور بيشتر اتفاق مي‌افتد. علايمي مانند درد در قسمت فوقاني سمت راست شکم و حالت‌هاي کوليت به دنبال مصرف غذاهاي چرب را از علايم سنگ کيسه صفرا است. تنها توصيه پزشکان به بيماران صفراوي اين است که غذاهاي چرب مصرف نکنند.

افسردگي، پوکي استخوان مي‌آورد
 

به نوشته رويتزر، بررسي‌ها روي 2300 فرد افسرده و مقايسه آنها با 21 هزار فرد غيرافسرده نشان مي‌دهد افراد افسرده نسبت به کساني که دچار اين مشکل نيستند بيشتر دچار پوکي‌استخوان هستند، مخصوصا اين پوکي‌استخوان ميان زنان افسرده بيشتر از مردان است. بنابراين مبتلايان به افسردگي شديد بايد به طور دوره‌اي تحت بررسي‌هاي بيشتر توده‌استخواني قرار بگيرند.

خانم‌هاي باردار، درمان آسم را جدي بگيرند
 

در مقاله‌اي که در شماره اخير مجله «انجمن متخصصان ريه اروپا» به چاپ رسيده، آمده است که: «به تعويق انداختن درمان آسم در طول بارداري بر رشد ريه‏هاي جنين تاثير نامطلوب دارد و احتمال انتقال آسم به کودک را افزايش مي‏دهد.» به گزارش خبرگزاري فرانسه آمارها نشان مي‌دهد 6/32 درصد نوزادان متولد شده‌ از زنان مبتلا به آسم که درمان را به تعويق انداخته‌اند، مبتلا به آسم هستند. بررسي پرونده 8226 زن باردار مبتلا به آسم و زير نظر گرفتن کودکان آنها تا 10 سالگي نشان داده است، احتمال ابتلاي کودکان اين مادران به آسم بسيار زياد است. به همين دليل توصيه مي‌شود آسم در دوران بارداري جدي گرفته شود و اقدامات درماني لازم طي دوران بارداري انجام شود.

به خاطر قلب‏تان سويا بخوريد
 

به گزارش خبرگزاري فرانسه در تحقيقات اخير پژوهشگران موفق به شناسايي ترکيبات ضدسرطاني در سويا شده‌اند که مي‌تواند احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي‌عروقي را نيز کاهش دهد. محققان مي‌گويند سويا حاوي اسيدهاي آمينه و منبع غني پروتئين است که به دليل داشتن لستين مي‌تواند سبب کاهش ميزان کلسترول شده و کارکرد مغز را بهبود ببخشد. در ضمن ترکيبات ديگري در سويا وجود دارد که غني از آنتي‌اکسيدان‌ها بوده و مي‌توانند در بدن به ويتامين E تبديل ‌شوند. سويا حاوي پروتئين گياهي است که در مقايسه با پروتئين‏هاي حيواني، چربي و کالري بسيار کمتري دارد و به همين خاطر پزشکان و کارشناسان تغذيه به افراد مبتلا به اضافه وزن توصيه مي‏کنند در رژيم غذايي‏شان از آن استفاده کنند.

بطري‏هاي پلاستيكي، سلامت را تهديد مي‌کنند
 

به گزارش رويترز، بر اساس تحقيق جديدي كه با همکاري محققان دانشگاه هاروارد و كارشناسان مركز كنترل و پيشگيري از بيماري‏هاي آمريكا انجام شده است، مشخص شد نوشيدن آب از بطري پلاستيكي كه در تهيه آنها از ماده شيميايي بيسفنول A يا BPA استفاده شده ‌است، ميزان مواد شيميايي سمي موجود در ادرار را تا 70 درصد افزايش مي‌دهد. بيسفنول A يك ماده شيميايي است كه موجب سختي و شفافيت در پلاستيك مي‏شود. از اين ماده در بطري‌هاي پلاستيكي آب آشاميدني، شيشه شير نوزادان و ساير محصولات پلاستيکي استفاده مي‌شود. در اين تحقيق با بررسي 77 دانشجوي داوطلب مشخص شد اين ماده سيستم هورموني را مختل کرده و روي اندام‌ها و توانايي‌هاي توليدمثلي و مغز تاثير نامطلوبي دارد و سبب بروز بيماري‏هاي قلبي، سرطان، چاقي و ديابت مي‌شود.

سيگاري‌ها بيشتر به آنفلوآنزاي نوع A مبتلا مي‏شوند
 

به گزارش خبرگزاري فرانسه، تحقيقات نشان داده است احتمال ابتلاي سيگاري‌ها به اين بيماري 43 تا 59 درصد بيش از غيرسيگاري‌هاست. شايد سيگاري‏ها با خودشان فکر کنند به جاي ترک سيگار مي‏توانند با تزريق واکسن آنفلوآنزا خودشان را در برابر اين بيماري مصون کنند اما بررسي‏ها نشان داده است دوام اثرات واکسن در سيگاري‌ها در مقايسه با افراد غيرسيگاري کوتاه‌تر است. به همين دليل توصيه مي‌شود افراد سيگاري به منظور پيشگيري از شيوع هرچه بيشتر بيماري‌ آنفلوآنزاي نوع A، سيگار خود را ترک کنند.
منبع:http://www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.