خميازه واگير دارد

پيش از اين که اين مطلب را بخوانيد بهتر است يک قلم و کاغذ برداريد و تعداد دفعاتي را که در طول خواندن اين مطلب خميازه مي‌کشيد، يادداشت کنيد. بله، درست حدس زديد، خميازه مسري است. حتي ديدن واژه خميازه هم موجب خميازه کشيدن مي‌شود، چه برسد به اينکه کسي جلوي شما خميازه بکشد. جالب است بدانيد بنا بر
سه‌شنبه، 3 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خميازه واگير دارد

خميازه واگير دارد
خميازه واگير دارد


 

ترجمه: مونا ضرغام




 
پيش از اين که اين مطلب را بخوانيد بهتر است يک قلم و کاغذ برداريد و تعداد دفعاتي را که در طول خواندن اين مطلب خميازه مي‌کشيد، يادداشت کنيد. بله، درست حدس زديد، خميازه مسري است. حتي ديدن واژه خميازه هم موجب خميازه کشيدن مي‌شود، چه برسد به اينکه کسي جلوي شما خميازه بکشد. جالب است بدانيد بنا بر تحقيقات انجام شده حتي جنين سه ماهه هم در رحم مادر خميازه مي‌کشد. در واقع خميازه عملي مسري و غيرارادي است که حتي در ميان پستانداران، بعضي پرندگان، حيوانات، ماهي‌ها، گربه‌ها، سگ‌ها و خزندگان مانند مارها هم ديده مي‌شود. اغلب افراد هنگامي‌ که خسته مي‌شوند خميازه مي‌کشند اما اين تنها دليل خميازه کشيدن نيست. استرس، بي‌حوصلگي و کار زياد هم مي‌تواند موجب خميازه شود. تئوري‌هاي جالبي در خصوص خميازه وجود دارد. گفته مي‌شود هر خميازه به طور متوسط شش ثانيه طول مي‌کشد. هنگامي‌که خميازه مي‌کشيم ضربان قلبمان به اندازه 30 درصد افزايش مي‌يابد. حتي افراد نابينا با شنيدن صداي خميازه ضبط شده افراد خميازه مي‌کشند. ورزشکاران المپيک اغلب پيش از اينکه به مسابقه بروند خميازه مي‌کشند.
تحقيقات اخير دانشمندان دانشگاه آلباني نيويورک نشان داده است که 40 تا 60 درصد اشخاص با نگاه کردن به صورت و به ويژه چشم‌هاي کساني که خميازه مي‌کشند و حتي ديدن تصوير ديگران در حال خميازه، خود نيز خميازه مي‌کشند. حتي خواندن واژه خميازه و فکر کردن به آن نيز موجب خميازه کشيدن مي‌شود. بر اساس اين تحقيقات مسري بودن خميازه نتيجه رفتار جمعي ناآگاهانه است. به عبارتي روشي ماهرانه براي ارتباط با کساني است که در اطراف ما هستند. درست مانند پرندگاني که باهم به يک نقطه مهاجرت مي‌کنند. علاوه براين تحقيقات نشان داده است خميازه به انسان‌هاي اوليه کمک کرده است تا ميزان هوشياري و زمان خواب خود را به يکديگر نشان دهند. جالب است بدانيد که خميازه به علت نيازهاي فيزيکي بدن اتفاق مي‌افتد. در واقع خميازه عکس‌العمل بدن به نياز خون به اکسيژن بيشتراست. خميازه موجب تنظيم اکسيژن خون در بدن و درواقع رسيدن اکسيژن بيشتر به خون و برداشت دي اکسيد کربن از جريان خون مي‌شود و به تنظيم حرارت بدن هم کمک مي‌کند. گفته مي‌شود ترکيبات شيميايي مغز شامل سروتونين، دوپامين، اسيد گلوتاميک و اسيد نيتريک که عواطف و خلق وخو را تحت تاثير قرار مي‌دهد، موجب خميازه کشيدن مي‌شود.

خميازه واگير دارد

خميازه فوايد بسياري نيز دارد. جلوي از کار افتادگي راه‌هاي هوايي ريز ريه‌ را مي‌گيرد و به همين علت اغلب صبح هنگام يا در زمان خستگي و بي‌حوصلگي خميازه مي‌کشيم. خميازه همچنين موجب ترشح ماده‌اي شيميايي و در نتيجه کمک به باز ماندن حباب‌هاي هوايي مي‌شود. مقدار کافي و عملکرد درست اين ماده شيميايي به توانايي نوزاد براي زنده ماندن در بيرون از رحم مادر کمک مي‌کند و به همين علت هم است که جنين سه ماهه در حال رشد خميازه مي‌کشد تا براي استفاده از ريه‌هايش آماده شود. خميازه همچنين به‌عنوان سيستم هشداردهنده عمل مي‌کند که به فرد اطلاع مي‌دهد ممکن است خوابش ببرد. بنابراين چنانچه شما در حين رانندگي خميازه بکشيد، هشداري است که لازم است کمي‌استراحت کنيد.
منبع: http://www.salamat.com
منبع:



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.