مادربوردها و وبلاگ ها

مادربوردها برای بیش از۲۰ سال از قطعات ضروری كامپیوترهای شخصی بوده اند. یك مادربورد را می توان مدل كوچك شده ای از یك شهر مدرن شامل تعداد زیادی ساختمان های پیش ساخته در نظر گرفت كه هر كدام از آنها نیروی مورد نیاز خود را از سیستم الكتریكی شهر دریافت می كنند. بزرگراه های متعددی با عرض های مختلف اطلاعات را بین ساختمان ها منتقل می كنند
پنجشنبه، 5 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مادربوردها و وبلاگ ها

مادربوردها و وبلاگ ها
مادربوردها و وبلاگ ها


 

مترجم: میترا مسلمی




 
مادربوردها برای بیش از۲۰ سال از قطعات ضروری كامپیوترهای شخصی بوده اند. یك مادربورد را می توان مدل كوچك شده ای از یك شهر مدرن شامل تعداد زیادی ساختمان های پیش ساخته در نظر گرفت كه هر كدام از آنها نیروی مورد نیاز خود را از سیستم الكتریكی شهر دریافت می كنند. بزرگراه های متعددی با عرض های مختلف اطلاعات را بین ساختمان ها منتقل می كنند. یك مادربورد زیر بنای اطلاعات و قدرت در مجموعه كامپیوتر است. در مادربوردها كه «Main Board» نیز نامیده می شوند كارت های جریان های مختلف نصب شده اند كه كارهای مختلف انجام می دهند. هر كارتِ جریانی، كار مخصوص خود را در كامپیوتر انجام می دهد و نیروی مورد نیاز خود را از سوكت دریافت می كند. مادربوردها با وجود رشد روز افزون توانایی هایشان از نظر اندازه مانند گذشته باقی مانده اند. در ادامه این متن شرح خواهیم داد كه مادر بوردها چگونه كار می كنند و سوكت ها و اتصال دهنده های متعدد درون آنها به چه كار می آیند.

مادربوردها و وبلاگ ها

دورنما
 

PC های اصلی IBM شامل مادربوردهای اصلی PC بودند. در این طرح كه در سال۱۹۸۲ عرضه شد مادربورد یك مدار چاپی بزرگ شامل میكروپروسور BIOS، ۸۰M ، سوكت های لازم برای حافظه CPU و مجموعه ای از شكاف ها (Slot) برای نصب كارت های اضافی بودند. اگر شما قصد داشتید كه یك درایو فلاپی دیسك یا پورت موازی یا یك دسته بازی (Joystick) اضافه كنید، یك كارت جدا می خریدید و درون شكاف ها نصب می كردید. این روش نخستین بار در ماشین های Apple II ارایه شده به بازار به كار رفته بود. با فراهم كردن امكان افزودن كارت ها، Apple و IBM دو مورد مهم را پوشش دادند:
- امكان افزودن ویژگی های جدید به ماشین در طول زمان.
- ایجاد موقعیت برای تولید كنندگان و مسایل جانبی مبتكر.
مادربوردهای متفاوت مربوط به بازی های زمانی مختلف، Form Factor های متفاوتی دارند. Form Factor عبارت است از اندازه، شكل و طراحی فعلی مادر بورد. در حال حاضر بیش از۶ ، Form Factor برای مادربوردها وجود دارد، كه با مراجعه به PC Guide می توانید طراحی های مختلف موجود برای آنها را مشاهده كنید.

اجزای مادربورد
 

یك مادربورد عبارت است از یك صفحه مدار چاپی چند لایه با مسیرهای ایجاده شده توسط مدارهای مسی كه Trace نامیده می شوند و مانند یك جاده پر پیچ و خم برای حمل سیگنال ها و ولتاژها روی مادربورد هستند. تكنیك های ساخت لایه ای به این منظور كه برخی از لایه ها یك صفحه بتوانند تنها به انتقال داده برای گذرگاه های BIOS ، پروسسور و حافظه و برخی دیگر برای انتقال ولتاژ و زمین (سیم صفر) اختصاص یابند بدون اینكه مشكل اتصال كوتاه در تقاطع ها ایجاد شود، بسیار مفید هستند. لایه های عایق بندی شده در یك ساندویچ مجتمع و كامل ساخته می شوند. چیپ ها وسوكت ها نیز روی مادربورد لحیم می شوند.

چند مثال
 

مادربورد MS-T ۶۹۴D Pro AR كه پروسسورهای پنتیوم دوتایی را پشتیبانی می كند،۵ شكاف PCI (اتصال دهنده اجزای جانبی (Peripheral Component Interconnect و شكاف CNR (ایجاد كننده ارتباطات شبكه ای Communications Network Riser) دارد. صفحه این مادربورد سرعت۱۳۳ مگاهرتز را روی گذرگاه هایش و دستیابی فوق مستقیم به حافظه (Ultra-Direct Memory Access-۱۰۰-UDMA) را پشتیبانی می كند. چهار پورت UBS و كارت صوتی ATX ثابت نیز جزو Form Factor خود دارد.

پهنای گذرگاه داده
 

مادربوردهای مدرن پنتیوم، گذرگاه دیتایی به اندازه۶۴ بیت دارند. بدین معنا كه پهنای گذرگاه داده ای كه به پروسسور وارد یا از آن خارج می شود۶۴ بیت است. پروسسور پنتیوم هم چنین از ثبات های۳۲ بیتی برای كار با دستور العمل های۳۲ بیتی استفاده می كنند. سرعت و پهنای گذرگاه ها با به وجود آمدن پروسسورهای سریع تر و نیازهای كاربردی به شرح زیر رسانه افزایش یافته اند.
- معماری استاندارد صنعتی (ISA-Industry Standard Architecture) د۸ یا۱۶ بیت
- معماری استاندارد صنعتی توسعه یافته (EISA) د۸ یا۱۶ بیت
- معماری میكروكانال (MCA) د۱۶ یا۳۲ بیت
- باس محلی (VLB) VESA د۳۲ بیت
- اتصال اجزای جانبی (PCI) د۳۲ بیت یا۶۴ بیت.
- پورت گرافیكی پر سرعت (AGP) د۳۲ بیت

مجموعه چیپ ها (Chipsets)
 

چیپ ست ها، پشتیبانی لازم برای چیپ پروسسور را روی مادربورد فراهم ی كنند. Intel ۴۴۰BX چیپ ستی است كه در اكثر كامپیوترهای شخصی غیر Apple به كار می رود. چیپ ست را می توان قلب كامپیوتر در نظر گرفت زیرا كه وظیفه كنترل و تعیین سرعت و نوع پروسسور، حافظه و شكاف های مصرفی را بر عهده دارد. چیپ دیگری كه روی مادربورد وجود دارد Super I/O Controller (كنترل كننده ورودی- خروجی سوپر) نامیده می شود. وظیفه اصلی آن كنترل درایو فلاپی دیسك، صفحه كلید، موش، پورت های سریال و چاپگر است. طراحی های اخیر مادربورد شامل چیپ های اضافی برای حمایت از (Universal Serial Bus) USB ، كارت صدا، تنظیم كننده تصویری (Adaptor) و تنظیم كننده میزبان كامپیوتر و شبكه است. این چیپ ها هزینه لازم جهت افزودن یك شكاف تنظیم كننده را صرفه جویی می كنند.

خنك كننده ها (Fans)
 

طراحی چیپ ست های كوچك تر و افزایش سرعت آنها نیاز به خنك سازی مدارها توسط فن های الكتریكی مینیاتوری را افزایش می دهد. این فن ها، داخل كیس كامپیوترهای فعلی نصب می شود و جاذب های حرارت مانند رادیاتور ماشین، برای كمك به خنك شدن یك قسمت سطح خارجی آن به كار می رود. هم چنین مجموعه هایی نیز شامل (فن/ جاذب حرارت) همراه هم وجود دارند كه حرارت قابل توجهی را از چیپ های مدرن پروسسور دفع می كنند. این مجموعه ها، حرارت را از چیپ با استفاده از روش خاصی دور می كنند. در این روش لایه هایی از گریس حرارتی بین دو سطح فلزی كه با هم در تماس قرار دارند استفاده می شود. فن ها نیز اغلب سیم سومی برای كنترل سرعت فن دارند.

وبلاگ ها
 

این روزها اغلب از وبلاگ ها می شنویم. مثلاً گزارشگری، داستانی را از یك وبلاگ نقل می كند، یا موضوعی را از زاویه جدیدی از دید یك وبلاگ گزارش می كند. هم چنین نقل مطالب از وبلاگ ها در مجلات به وفور دیده می شود. با این حال ممكن است كه شما تا به حال هیچ بلاگی(وبلاگی) ندیده یا قلمرو وبلاگ ها را تجربه نكرده باشید. وبلاگ ها واقعاً چیستند؟ امروزه میلیون ها عدد از آنها وجود دارد. همه اینها از كجا می آیند؟ این مقاله به شما كمك می كند كه به دنیای وبلاگ ها راه یابید و حتی یاد بگیرید كه وبلاگ شخصی خود را ایجاد و منتشر كنید!

وبلاگ چیست؟
یكی از جذاب ترین خصوصیات وبلاگ ها سادگی آنهاست.
 

یك وب سایت عادی را تصور كنید. معمولاً هر وب سایت دارای یك صفحه خانگی (Home Page) است، با لینك هایی با زیر صفحه هایی (Sub-Page) كه شامل توضیحات بیشتر هستند. بیشتر وب سایت های عادی از همین فرمت استفاده می كنند. به این ترتیب اگر سایت كوچك باشد، شبیه یك بروشور آنلاین و چنانچه بزرگ باشد مانند یك دایره المعارف الكترونیكی می شود. مثلاً با مراجعه به سایت www.CNN.com مشاهده می كنید كه این سایت شامل هزاران مقاله است كه در گروه های متعددی دسته بندی شده اند. عنوان این گروه ها به علاوه همه مطالب جدید از طریق صفحه خانگی (صفحه ای كه همان ابتدا، پس از وارد كردن آدرس وارد آن می شوید) قابل دسترسی هستند.

اما یك وبلاگ بسیار ساده تر است
 

یك وبلاگ عموماً تنها یك صفحه محتوی اطلاعات است. ممكن است آرشیوی از مطالب ورودی قبلی نیز وجود داشته باشد، اما صفحه اصلی یك وبلاگ تنها قسمت واقعاً مهم و مورد توجه آن است. یك وبلاگ با ترتیب زمانی معكوس ثبت می شود، بدین معنا كه آخرین مطلب وارد شده، بالاتر از مطلب وارد شده قبلی قرار می گیرد و الی آخر. یك وبلاگ معمولاً عمومی است. یعنی همه قادر به دیدن آن هستند. مطالب ورودی یك وبلاگ معمولاً توسط نویسنده واحدی نوشته می شود. وبلاگ روشی برای انتشار آزاد اطلاعات است. هیچ روش خاصی برای آنها وجود ندارد. مثلاً وقتی لینكی به نظر من جالب می آید، فوراً آن را در وبلاگم قرار می دهم. ابزارهایی كه اكثر وبلاگ نویسان از آنها استفاده می كنند وارد كردن مطالب در وبلاگ را در هر زمانی كه دوست داریم فوق العاده آسان كرده اند. اصولاً، یك وبلاگ بسیار شبیه به یك مجله آنلاین یا یك دفترچه خاطرات است. نویسنده می تواند در مورد هر چیزی كه دوست دارد در آن صبحت كند. بسیاری از وبلاگ ها پر از لینك های جالبی هستند كه نویسنده آنها را یافته است. هم چنین شامل اطلاعات مختلف مورد علاقه نویسنده نیز می باشند.

چرا وبلاگ؟
 

با وجود اینكه وبلاگ ها می توانند كاملاً بدون هیچ فرم خاصی باشند، اما بسیاری از آنها روی فرم خاصی كار می كنند. مثلاً اگر وبلاگ نویسی به تكنولوژی علاقه مند باشد، ممكن است نویسنده گزارشی از مشاهدات خود در Costumer Electronice Show را در وبلاگش قرار دهد. برخی افراد از وبلاگشان به عنوان دفترچه یادداشت آنلاین استفاده می كنند. وقتی لینكی یا اطلاعاتی به نظرشان جالب می آید كه دوست دارند آن را به خاطر بسپارند، آن را در وبلاگ خود پست می كنند. اگر هیچ كس نیز سراغ وبلاگ آنها نرود، این وبلاگ برایشان مفید خواهد بود، چون از طریق هر مرورگری در هر جای دنیا می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

وبلاگ خود را بسازید
 

ایجاد وبلاگ شخصی بسیار آسان است. زیرا مجموعه ابزارهای مبتنی بر وب زیادی وجود دارند كه مدیریت وبلاگ را فوق العاده آسان می كند. رایج ترین این مجموعه ابزارها (www.blogger.com) Blogger است. علاوه بر آن ابزارهای بسیار دیگری نیز در حال حاضر وجود دارد كه از انواع فارسی آن می توان persianblog.com و blogsky.com را نام برد. ایجاد یك وبلاگ معمولی بسیار آسان است و تنها۵ دقیقه وقت می گیرد. كافی است اسم، آدرس ایمیل و چند مورد اطلاعات دیگر وارد كنید. سپس شكل ظاهری وبلاگ خود را از بین مدل های موجود انتخاب كنید و چند دكمه دیگر را فشار دهید. وبلاگ شما آماده خواهد بود. حال می توانید مطالب مورد علاقه خود را در وبلاگ وارد كنید. تنها كاری كه باید انجام دهید، تایپ مطلب مورد نظر و فشردن كلید «Post» در صفحه است. هم چنین این امكان وجود دارد كه مطلب خود را هر زمانی كه خواستیدتغییر داده یا اصلاح كنید، برای این كار كافی است از كلید «Edit» استفاده كنید. هر گاه از ورودی خود راضی بودید می توانید با فشردن كلید «Publish» ورودی جدید خود را برای عموم قابل مشاهده كنید.

میزبانی وبلاگ
 

شما سه نوع انتخاب برای محل قرار گرفتن وبلاگ خود دارید: می توانید وبلاگ را به طور مجانی در سایت میزبان blogger.com كه blogspot.com نامیده می شود مستقر كنید. تنها یك URL عادی برای وبلاگ خود انتخاب می كنید و بقیه كارهای لازم برای استقرار وبلاگ را، blogspot.com خودش انجام می دهد. مثلاً وبلاگ من كه نام دلخواه Marshall Brains Blog را برایش انتخاب كرده ام در آدرس اینترنتی http://MarshalBrain.Blogspot.com قرار داده شده است.هم چنین می توانید برای دریافت سرویس های بیشتر به Blogger.com مبالغی بپردازید. در مقابل۱۵دلار در سال Blogger.com قرار دادن تبلیغات در صفحه وبلاگ شما را متوقف می كند. هم چنین در مقابل یك شهریه ماهانه می توانید امكان افزودن عكس و زیر صفحه (Sub-Page) را نیز به وبلاگ خود اضافه كنید. علاوه بر این می توانید وبلاگ خود را به طور دلخواه روی وب سایت های دیگری مستقر سازید. در این صورت هر بار كه چیزی را »Publisher« می كنید Blogger با استفاده از FTP ، آخرین كدهای HTML شما را به محل مورد نظر می فرستد. در این صورت چون میزبانی را خودتان انجام می دهید، آگهی های تبلیغاتی وجود نخواهد داشت.

ارسال مقاله توسط کاربر محترم سایت: sm1372



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط