زندگي؛ بدون پشيماني و حسرت

همه گاهي فکر مي کنند که اگر کارهاي بخصوصي را در گذشته انجام مي دادند يا برعکس، زندگي حالشان چه تفاوتي مي کرد. همه مي دانند که چنين حسرت خوردني بي فايده و پوچ است. به جاي حسرت خوردن بهتر است اعمال خود را قبول کنيد و از آنها درس بگيريد.
دوشنبه، 9 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
زندگي؛ بدون پشيماني و حسرت

زندگي؛ بدون پشيماني و حسرت
زندگي؛ بدون پشيماني و حسرت


 





 
همه گاهي فکر مي کنند که اگر کارهاي بخصوصي را در گذشته انجام مي دادند يا برعکس، زندگي حالشان چه تفاوتي مي کرد. همه مي دانند که چنين حسرت خوردني بي فايده و پوچ است. به جاي حسرت خوردن بهتر است اعمال خود را قبول کنيد و از آنها درس بگيريد.

پشيماني چيست؟
 

پشيماني احساسي توام با ياس و نااميدي و نارضايتي است. احساس ندامت از انجام عملي يا غفلتي است. به طور کلي، فردي که هميشه با احساس پشيماني زندگي مي کند، هميشه به گذشته ي خود افسوس مي خورد و حسرت موقعيت هايي را مي خورد که مي توانست طور ديگري رفتار کند. شما تنها کسي نيستيد که ممکن است به گذشته افسوس بخورد، به چيزها يا کساني که از دست داده، به کارهايي که کرده يا نکرده و ...
اين احساس گاهي به همه ما دست مي دهد. مقدار مشخصي از آن اشکالي ندارد اما ... خوب است که هر از گاهي نگاهي بازنگرانه به زندگيمان داشته باشيم تا اطمينان يابيم که مسير زندگي را درست طي مي کنيم. اما اين احساس مي تواند گاهي ناسالم باشد. وقتي اين عمل براي کسي به صورت عادت درآيد و هر کار کوچکي را مشکل بزرگي فرض کند. اگر اين احساس بخواهد به افسردگي فرد منجر شود، به اين معنا است که فرد بيش از حد به اين مسئله بها مي دهد و زندگيش توام از حسرت خوردن بر گذشته است.
مالِ فيلم هاست...
زندگي ما با انتخاب هايمان ساخته مي شود. در فيلم سينمايي "مرد خانواده"، شخصيت نيکولاس کيج از مردي مجرد به مردي متاهل تبديل مي شود. او در اين فيلم مي بيند که با تغيير انتخاب هايش چطور مي توانست زندگي متفاوتي داشته باشد. احساس پشيماني و حسرت احساساتي کاملاً عادي هستند. براي همه ما پيش مي آيد.
مسئله مهم اين است که نگذاريم اين احساسات بر ما غلبه کند و زمام اختيار ما را در دست گيرد. چون باعث استرس و فشارهاي روحي و رواني مي شود که روي سلامتي جسمي و روحي ما تاثيرات مخربي از جمله سردرد، کمردرد و مشکلات گوارشي مي شود. کنترل اين حساس، نياز به کمي تعادل شخصيت و داشتن ديدگاه و رفتاري سالم است.

6 راه براي دوري از احساس ندامت و پشيماني
 

1-همه چيز را کلي بررسي کنيد.
 

هنگام تصميم گيري ها همه جنبه هاي مسئله را بررسي کنيد، جنبه هاي مثبت و منفي. بررسي همه جانبه کار تا حد زيادي از پشيمان شدن در آينده جلوگيري مي کند. هميشه کمي به خود فرصت دهيد، از تصميم گيري هاي عجولانه بپرهيزيد. درست است که بعضي چيزها خارج از کنترل شماست، اما اگر درست برنامه ريزي نکنيد، بايد منتظر عواقب بد آن باشيد. در نظر گرفتن جنبه هاي مثبت و منفي هر تصميمي، ممکن است هميشه باعث نشود که اشتباه کنيد، اما اگر وقت گذاشته و خوب تحقيق کنيد و همه ي جوانب را بسنجيد، تا حد زيادي از حسرت خوردنتان در گذشته جلوگيري مي کند.

2-قاطع و محکم باشيد.
 

وقتي تصميمي مي گيريد، بگذاريد اجرا شود. مطمئن باشيد و ترديد نکنيد. اجازه ندهيد که مسائل حاشيه اي شما را از تصميمتان منصرف کند.

3-اتفاقات را بپذيريد.
 

واقعيت را بپذيريد. زندگي پر از حادثه هايي است که شما از آنها بي خبريد. بعضي از اين حوادث خوب هستند و بعضي بد اما بايد مزه بدي را بچشيد تا خوبي هم سراغتان آيد. ما نمي توانيم جلوي روي دادن اتفاقات را بگيريم، بايد آنها را قبول کنيم و تا مي توانيم از آنها نهايت استفاده را ببريم.

4-دست به عمل بزنيد
 

ببينيد حسرت چه چيزهايي را مي خوريد و هرچه مي توانيد براي از بين بردن آن انجام دهيد. اگر حسرت مي خوريد که در دوران دانشجويي زياد مسافرت نکرده ايد، همين حالا يک برنامه سفر براي خود درست کنيد. کارهايي را که انجام نداده ايد و حسرتش را مي خوريد، از همين الان انجام دهيد.

5-مثبت بيانديشيد
 

ديدگاهتان را تغيير دهيد. درک کنيد که اگر الان خوشحال و خوشبخت هستيد، براي تجربه کردن چيزهاي بخصوصي بوده است. شما نتيجه تجربيات گذشته تان و پذيرش مثبت آنها هستيد. بله، مثبت انديشيدن هنگام مصائب و سختيها کار آساني نيست، اما وقتي دوستي يا آشنايي را از دست مي دهيد، به جاي حسرت خوردن به چيزهايي که مي خواستيد به او بگوييد و نگفتيد، سعي کنيد به خاطره هاي خوبي که با او داشته ايد بيانديشيد.

6-مثل افراد شکست خورده رفتار نکنيد.
 

اگر چيزي را از دست داده ايد، حسرتش را نخوريد. آنچه از دست رفته، تمام شده است و ديگر برنمي گردد. سعي کنيد به آينده و به موفقيت هايي که مي توانيد به دست آوريد فکر کنيد.

نگران نباشيد، لبخند بزنيد!
 

هر چيزي که در گذشته برايتان اتفاق افتاده، حکمتي داشته است. بايد سعي کنيد که از آنها درس بگيريد و براي آينده خود از اين تجربيات استفاده کنيد. فقط به حال و آينده فکر کنيد، چون گذشته، ديگر گذشته است و نمي توانيد به عقب برگرديد. پس از هر لحظه زندگي لذت ببريد.
منبع:نشريه کوچه ما، شماره 14.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.