4 روش براي افزايش بهره هوشي (IQ)

در سال هاي اخير، تستهاي مربوط به آزمايش ميزان ضريب هوشي افراد ، تغييرات شگرفي داشته است. در گذشته تستي گرفته مي شد که سن ذهني شما را بر سن واقعي تان تقسيم کرده و مقسوم عليه را در عدد 100 ضرب مي کردند؛ اما اين روزها حداقل براي بزرگسالان، از منحني ناقوسي شکل استفاده مي کنند.
سه‌شنبه، 17 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
4 روش براي افزايش بهره هوشي (IQ)

4 روش براي افزايش بهره هوشي (IQ)
4 روش براي افزايش بهره هوشي (IQ)


 





 
در سال هاي اخير، تستهاي مربوط به آزمايش ميزان ضريب هوشي افراد ، تغييرات شگرفي داشته است. در گذشته تستي گرفته مي شد که سن ذهني شما را بر سن واقعي تان تقسيم کرده و مقسوم عليه را در عدد 100 ضرب مي کردند؛ اما اين روزها حداقل براي بزرگسالان، از منحني ناقوسي شکل استفاده مي کنند.
به هر حال انتقادها و اختلاف هاي بسيار زيادي بر سر تست هاي هوش، و نحوه تعيين ميزان بهره هوشي افراد وجود دارد؛ اما ما سعي مي کنيم که به نوع تست کاري نداشته باشيم و تمرکز اصلي خود را بر روي ميزان ضريب هوشي معطوف کنيم. به هر حال ما در اين مقاله قصد داريم تا شما را با نحوه ي افزايش ميزان بهره هوشي (IQ) آشنا کنم و کاري به انواع مختلف تست هايي که ممکن است در اين زمينه از شما گرفته شود، نداريم. هر چند هيچ گونه تست مشخصي وجود ندارد که به طور استاندارد در همه جاي دنيا براي سنجش هوش افراد به کار گرفته شود، ولي امتحاناتي وجود دارند که از طرفي ميزان هوش شفاهي و از سوي ديگر ميزان توانايي هاي اجرايي افراد را مورد تحليل و بررسي قرار مي دهند.
در اين قسمت از مقياس هوشي وشلر (WAIS) که ويژه بزرگسالان مي باشد ، استفاده کرده ايم و از 14 آزمون مختلف بر روي 4 مورد که عبارتند از: آزمون لغات ، شباهت سنجي ، جا خالي ، و استدلال ماتريسي تمرکز کرده ايم.
نکته:
در تلاش براي ارتقاي IQ شايد دو مرحله اوليه که مربوط به سنجش توانايي هاي شفاهي افراد هستند ، برايتان خيلي راحت تر از دو مورد بعدي که ماهيت اجرايي دارند ، باشند. به هر حال هر يک از اين مراحل نيازمند دقت و تمرکز بالاي داوطلب بوده و براي قدم گذاشتن به مرحله بعدي بايد تلاش کنيد.
مرحله 1 لغات را با صداي بلند تشريح کنيد يکي از خرده آزمون هاي اين بخش ، تست دايره ي واژگاني است. در طول اين آزمون از افرد مي خواهند که در مورد لغاتي که به او ارائه مي شود، توضيح دهد. به طور اخص هدف اين تست آزمايش اين مطلب است که يک نفر تا چه اندازه اي مي تواند خود را ابراز کند. از آنجايي که اين آزمون بيشتر بر روي دانش هاي قبلي و تجربياتي که در گذشته به دست آورده ايد تاکيد دارد ، گفته مي شود که هوش شکل گرفته ي شما را مي سنجد. براي تقويت اين توانايي مي توانيد فرهنگ لغت را باز کنيد و اولين کلمه اي که به چشمتان خورد را انتخاب کرده و با صدايي کاملاً متعادل در مورد آن براي کسي که در مقابلتان نشسته است، صحبت کنيد.
به عنوان مثال اگر کتاب را باز کرديد و لغتي مثل "قره ني" به چشمتان خورد ، ضعيف ترين توضيحي که مي توانيد از آن داشته باشيد "نوعي آلت موسيقي" است. اگر قدري از بهره هوشي بالاتري برخودار باشيد، ميتوانيد بگوييد: "نوعي آلت موسيقي مانند ني توخالي است که با هوايي که از دهان خارج مي شود، به صدا در مي آيد. با دميدن جريان هوا به داخل آن مي توان صداهاي مختلفي را ايجاد کرد. روزنه هايي که بر روي اين آلت موسيقي وجود دارند به ما اجازه مي دهند تا صداها را تغيير داده و موسيقي ايجاد کنيم." شايد اين مثالي که در بالا به آن اشاره شد ، تا حد زيادي منحصر بفرد باشد ، اما نمونه خوبي براي تفهيم اين امر بود که چگونه بايد به ذات کلمات رسوخ کرد.
مرحله 2 ايده گرفتن از اشياء اين گزينه شبيه سازي نوعي "استدلال انتزاعي شفاهي" است؛ و توانايي شما را در اظهار نظر کردن در مورد مفاهيم مختلف به نمايش مي گذارد. معمولاً بايد نوعي رابطه و يا الگوي خاص ميان سه شي و يا بيشتر پيدا کرده و بعد شئي را انتخاب کنيد که با الگوي اوليه مطابقت داشته باشد. براي افزايش IQ خود 10 شي را انتخاب کنيد. به عنوان مثال: DVD ، فنجان، بالشت، کتاب و غيره. سپس شروع کنيد به طور شفاهي در مورد هر يک از آنها صحبت کنيد و روي جزئيات گفته هاي خود دقيق شويد تا به يک حقيقت در مورد آن رسيده و بتوايند از آن ايده ي جديدي برداشت نماييد.
به عنوان مثال: -کپيDVD اولين قسمت حقايق زندگي بر روي زمين در مقابل من قرار دارد. - اولين نسخه DVD حقايق زندگي مقابل من است. - DVD اولين قسمت حقايق زندگي - حقايق زندگي - سريال کمدي - سرگرمي افکار انتزاعي براي ايجاد ارتباط ميان موضوعاتي که ظاهراً هيچ ارتباطي به يکديگر ندارند ، ضروري است. به منظور جمع زدن برخي موارد معين به صورت انتزاعي، شما نيازمند حس استنتاج و قياس بالايي هستيد.
مرحله 3 عينيت بخشيدن به مفاهيم انتزاعي آزمون هاي جاي خالي "ادراک سه بعدي، تجزيه و تحليل بصري-انتزاعي، و حل مسئله" را مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهند. در اين قسمت فرد را امتحان مي کنند که تا چه اندازه مي تواند چيزي راکه درک کرده بيان کند. اين مورد را در نظر بگيريد: هيچ کس نمي تواند هوش را تشريح کند؛ اين عبارت نميتواند در بردارنده هيچ گونه مفهوم تفصيلي متداول و داراي چهارچوب از پيش تعيين شده باشد.
ما معتقديم که مي توانيم، اما آيا مي توان اين توانايي را ملموس سازي نمود. از آنجاي که در حال حاضر مقابل کامپيوتر نشسته ايد اجازه دهيد با استفاده از يک مثال کامپيوتري موضوع را برايتان بازتر کنيم؛ به دو صفحه ي وب مجزا فکر کنيد: يکي صفحه آرشيو بدون وجود هيچ گونه لينک، و ديگري يک صفحه ي فعال ويکي پيديا با لينک هاي چند رسانه اي (hyper links). صفحه آرشيو به درستي مي تواند نشانگر تمام چيزهايي باشد که ما در ذهن خود داريم و ياد گرفته ايم - ثابت و بدون حرکت - و اما هوشي که در ذهن ما وجود دارد مي تواند مانند صفحه ي ويکي پيديا باشد ، به صورت اتوماتيک لود شده و از طريق آن مي توان با صدها ايده ي ديگر در تماس باقي ماند.
همانطور که از هر صفحه ي اينترنت به راحتي مي توانيم به صفحات ديگر رجوع کنيم، در ذهن خود نيز مي توانيم در عرض چند ثانيه، ايده هاي مختلف را مورد تحليل و بررسي قرار دهم. در اين مثال ما سعي کرديم ادراک خود از عملکرد ذهن را براي شما به عينيت نزديک کنيم. شما مي توايند قضاوت کنيد که ما در کار خود موفق بوده ايم يا نه. حالا براي اينکه ضريب هوشي خود را افزايش دهيد سعي کنيد اين کار را خودتان امتحان کنيد. در مورد طبيعت، اينترنت و هر چيز ديگري که به ذهنتان مي رسد اين کار را انجام دهيد و به ادراک خود قابليت ملموس اعطا کنيد.
مرحله 4 تقارن يابي استدلال ماتريسي به منظور محاسبه ي "توانايي حل مشکلات به طور غير شفاهي، استدلال استقرايي و قياس سه بعدي" مي باشد. در ساخته سينمايي "ذهن زيبا" جان نش "(راسل کرو)" توانايي خارق العاده اي در تقارن يابي براي هر شي در هر موقعيت مکاني دارد. شما هم بايد يک چنين تمريني را آغاز کنيد. قدم بزنيد و در طي زماني کمتر از 10 دقيقه شروع کنيد به ساختن نوعي حس مرئي از اطراف خود. سعي کنيد در هرج و مرج و آشفتگي هايي که در اطرافتان وجود دارد نوعي هماهنگي ايجاد کنيد. زاويه اي را که ناودان قديمي با پياده رو خيابان مي سازد را در نظر بگيريد، ببينيد که چگونه شيشه هاي برف پاک کن اشعه هاي خورشيد را باز تاب مي دهند، به فاصله اي که اگر ميان برگ هاي درختان نبود از آنها يک پرده درست مي کرد توجه کنيد و ...به جاي اينکه به آسفالتي که بر روي آن قدم مي زنيد توجه کنيد، به بازتاب نور در آب راکدي که داخل يک گودال کوچک خياباني ريخته شده، توجه کنيد. الگوهايي که در تست IQ از آن استفاده مي شود، نمي تواند به طور آشکارا نشانگر زندگي حقيقي روزمره باشد.
البته تاکنون که اينطور نبوده – اما هدف ما فقط افزايش ضريب هوشي شماست و قصد داشتيم تا به شما ياد بدهيم که چگونه ميتوانيد با دقت و توجه بيشتري به محيط پيرامون خود نگاه کنيد و ببينيد که چقدر راحت فضاي اطرافتان در هر لحظه در حال تغيير و تحول است.
* ارسال مقاله توسط عضو محترم سایت با نام کاربری : alijam110



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط