گرم تا کي بماند اين بازار؟

اگرچه تبليغ داروهاي ترک اعتياد، تناسب اندام و رفع مشکلات جنسي از همان ابتداي راه‌اندازي شبکه‌هاي ماهواره‌اي فارسي‌زبان آغاز شد اما تبليغات اين داروها از مدتي پيش به دليل کم‌توجهي نهادهاي نظارتي و بهداشتي کشور، نمود بيشتري پيدا کرده است. هنوز بسياري از فروشندگان داروهاي قاچاق، غيربهداشتي و تقلبي که با جان و
يکشنبه، 14 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گرم تا کي بماند اين بازار؟

گرم تا کي بماند اين بازار؟
گرم تا کي بماند اين بازار؟


 

نويسنده: پريسا اصولي




 

نگاهي به بازار داغ محصولات ضد‌سلامت؛ از کاهش وزن فوري تا کِرِم‌هاي پوستي معجزه‌گر
 

اگرچه تبليغ داروهاي ترک اعتياد، تناسب اندام و رفع مشکلات جنسي از همان ابتداي راه‌اندازي شبکه‌هاي ماهواره‌اي فارسي‌زبان آغاز شد اما تبليغات اين داروها از مدتي پيش به دليل کم‌توجهي نهادهاي نظارتي و بهداشتي کشور، نمود بيشتري پيدا کرده است. هنوز بسياري از فروشندگان داروهاي قاچاق، غيربهداشتي و تقلبي که با جان و سلامت مردم بازي مي‌کنند، با خيالي آسوده در حال فعاليت‌اند و برخي افراد نيز به دليل هزينه‌هاي کلان داروهاي مورد تاييد مجامع علمي و قانوني، به استفاده از اين داروهاي نامعتبر و بي‌مجوز گرايش پيدا مي‌کنند؛ درحالي که براي درمان ضايعه و مشکلاتي که با مصرف اين داروها پيش آمده و گاهي قابل‌درمان هم نيست، بايد هزينه زيادي صرف کرد.
متاسفانه اين روزها تبليغات انواع و اقسام داروهاي چربي‌سوز، کمربندهاي لاغري و دستگاه‌هاي لاغري معجزه‌آسا در اينترنت و مجلات و شبکه‌هاي ماهواره‌اي به وفور يافت مي‌شود؛ تبليغاتي که به جاي واقعي به‌نظر رسيدن، خنده‌دار به‌نظر مي‌رسند

به کاهش وزن سريع اعتماد نکنيد
 

دکتر مسعود کيمياگر، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني، درباره ‌اين تبليغات مي‌گويد:
«هيچ يک از اين محصولات قادر نيستند باعث کاهش وزن افراد در کوتاه مدت شوند و افراد نبايد فريب اين تبليغات کاذب را بخورند؛ زيرا مراجعه به متخصص تغذيه و انجام ورزش روزانه رمز موفقيت براي دستيابي به تناسب اندام است.»
شايد داروهاي ضد‌اشتها که مجوز وزارت بهداشت دارند و در موارد خاص و توسط پزشک به افراد خيلي چاق توصيه مي‌شوند تا حدي کمك‌کننده باشند اما داروهاي لاغري تبليغ شده در ماهواره و مجلات زرد هيچ مجوزي ندارند و در بسياري از موارد موجب بروز مشکلات گوارشي، مسموميت‌هاي شديد و حتي مرگ مي‌شوند. بيشتر تبليغ‌کنندگان دستگاه‌هاي ورزشي روي لاغري فوري تاکيد دارند و بر اين باورند که دستگاه ورزشي مورد نظرشان طوري طراحي شده که به‌عنوان نمونه شما با روزي 10 دقيقه استفاده و به مدت 10 روز قادر خواهيد بود 10 کيلوگرم از اضافه‌وزن خود را کاهش دهيد اما واقعيت اين است که چنين چيزي غيرممکن است. در مورد کمربندها و برخي ژل‌هاي لاغري نيز بايد تاکيد کرد که هرگونه تبليغ در خصوص اين محصولات، يک دروغ بزرگ است و لاغري به کمک آنها هيچ‌گونه پايه علمي ندارد و فريب افکار عمومي است.

دستگاه کوچک‌کننده بيني مبناي علمي ندارد
 

«اولين دستگاه کوچک‌ کننده، فرم‌ دهنده و زيبا کننده بيني در جهان، بدون نياز به عمل جراحي» متاسفانه هر از چند گاهي يک محصول مانند اين دستگاه و حتي کِرِم‌هاي موضعي، سر از بازار درمي‌‌آورد و با جملات وسوسه‌انگيز، مقدار زيادي فروش مي‌کند. دکتر ابراهيم رزم‌‌پا، متخصص گوش و حلق و بيني درباره اين دستگاه کوچک‌‌کننده بيني مي‌گويد:
«اين فقط يک حقه و فريب تبليغاتي است و هيچ پايه و اساس علمي ندارد. اين دستگاه‌‌ها شايد با ايجاد لرزش‌‌ها و ماساژهاي مخصوص، موجب کاهش چربي بيني شوند ولي همه اينها موقتي و زودگذر است. در بعضي آگهي‌ها مي‌بينيم که پمادها و کِرِم‌هاي ويژه‌اي براي کاهش اندازه بيني تبليغ مي‌شوند ولي در واقع چنين پمادهايي اثري روي اندازه بيني ندارند و فقط برخي از مصرف‌‌کنندگان و افرادي را كه براي زيبايي حاضرند هر راه ميان‌بري را امتحان کنند، به خريد اين دستگاه‌‌ها و مواد تشويق مي‌کنند.»

ترک اعتياد فوري علمي نيست
 

«ترک اعتياد فوري صد درصد تضميني به‌علاوه سي‌دي روانکاوي و کرم حلزون اصل»، «روش اعجاز‌انگيز ترک اعتياد، با گياه درماني» و «با قرص‌هاي ترک اعتياد در عرض چند روز اعتياد را کنار بگذاريد» از جمله تبليغاتي هستند که بيش از صدها بار در روز از شبکه‌هاي ماهواره‌اي پخش مي‌شوند. دکتر فريبرز فرساد، دبير انجمن علمي داروسازان ايران در اين باره مي‌گويد: «اصولا ما دارو را فرآورده‌‌اي مي‌دانيم که در فرآيند پيشگيري، تشخيص و درمان موثر باشد. داروهاي ماهواره‌‌اي هم واژه‌‌اي است وارداتي و حکايت از رسانه‌‌اي جديد دارد که طي 10 سال اخير بين خانواده‌‌ها رايج شده است. اين که مثلا فلان انگشتر يا دارو يا وسيله موجب تقويت قواي جنسي مي‌شود يا مثلا فلان داروي ترک اعتياد مي‌تواند اعتياد را چند روزه ريشه‌كن كند، هيچ جايگاه علمي ندارد چرا که ترک اعتياد فرآيندي زمان‌بر است و حداقل به 6ماه وقت نياز دارد.»

کِرِم‌هاي پوستي ماهواره‌اي معجزه نمي‌کنند
 

به گفته کارشناسان، روش‌هاي کاشت مو، داروهاي جوان‌کننده و کرم‌هاي پوست تبليغ شده از شبکه‌هاي ماهواره‌اي نيز قابل اعتماد نيستند و گرچه با آغاز مصرف، پوست را براق و شفاف مي‌کنند اما پس از مدتي به پيري زودرس منجر مي‌شوند. دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده، متخصص پوست و مو دراين‌باره مي‌گويد:
«حجم وسيع تبليغات دروغيني که صرفا جهت پر کردن جيب شبکه‌‌هايي که از اين طريق به کار خود ادامه مي‌‌دهند، انجام مي‌‌شود؛ گاهي حتي پزشکان را وسوسه مي‌کند تا به نسخه کردن اين داروها بپردازند، در حالي که تمام اين تبليغات فقط اغواکننده و کاملا دروغ هستند. درمان‌هاي استانداردي براي جلوگيري از ريزش مو و ترميم پوست‌هاي آسيب‌ديده وجود دارد که حتما بايد زير نظر پزشک انجام شود و بديهي است هيچ‌کدام از داروهاي ماهواره‌اي هرگز معجزه نمي‌کنند.»

هدف تبليغات
 

نبايد فراموش کرد همه مبلغان کالاهاي ضد‌سلامت و دروغين تنها رسيدن به سودهاي تجاري کلان را مدنظر قرار مي‌دهند و براي فروش محصولات‌شان سعي مي‌کنند با استفاده از جملات و تصاوير فريب‌دهنده و اغراق‌شده مشتري جذب کنند و پولي به جيب بزنند. بنابراين اين خود افراد هستند که بايد هوشيار باشند و خيالبافي و روياپردازي را کنار بگذارند.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.