كشتي دست بغل

از جمله كشتي‌هاي محلي، كشتي "دست بغل" استان فارس مي‌باشد كه در منطقه ارسنجان اين استان رواج و اشتهار بيشتري دارد. در اين كشتي بر خلاف بسياري از كشتي‌هاي ديگر محلي افراد حدوداً هم وزن با هم كشتي مي‌گيرند، حداكثر اختلاف وزن دو كشتي‌گير ممكن است 5 كيلوگرم باشد. تفاوت ديگر اين كشتي با ساير
دوشنبه، 15 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
كشتي دست بغل

كشتي دست بغل
كشتي دست بغل


 

نويسنده:سمیه کرمانی




 
از جمله كشتي‌هاي محلي، كشتي "دست بغل" استان فارس مي‌باشد كه در منطقه ارسنجان اين استان رواج و اشتهار بيشتري دارد. در اين كشتي بر خلاف بسياري از كشتي‌هاي ديگر محلي افراد حدوداً هم وزن با هم كشتي مي‌گيرند، حداكثر اختلاف وزن دو كشتي‌گير ممكن است 5 كيلوگرم باشد. تفاوت ديگر اين كشتي با ساير كشتي‌هاي محلي در اين است كه يك برد، يك باخت و در يك نوبت كشتي كارساز نبوده، فرد برنده يا بازنده را تعيين نمي‌كند. دو نفر بايد حتماً 3 بار با هم كشتي بگيرند و نتيجه نهايي در اين سه دور به دست مي‌آيد. كه به يكي از اين دو حالت خواهد بود: 3 بر صفر يا 2 بر يك.
كشتي‌گيران در سابق پيراهن سفيد و شلوار محلي مشكي و گيوه محلي بود كه ضمناً شالي نيز به كمر مي‌بستند. اين كشتي روي تشك و يا محل مناسبي كه احتمالاً خطر نباشد، برگزار مي‌گردد. در آغاز كشتي دو كشتي‌گير زمين را بوسيده و با گفتن يا علي به هم دست داده و روي يكديگر را مي‌بوسند، حريفان كشتي در دو طرف تشك يا محل كشتي رو در روي هم قرار گرفته و دور مي‌زنند، قدرت نمايي مي‌كنند و حمله‌ور مي‌شوند. رسميت كشتي زماني است كه يكي از دو كشتي‌گير يك دست در رو و دست ديگر در زير بغل كشتي‌گير مقابل قرار دهند و اصطلاح كشتي نيز از همين حالت ناشي مي‌شود. در اين وضعيت زورآزمايي بين دو كشتي‌گير شروع مي‌شود. آن كسي كه قدرت بيشتري دارد حريف را بلند كرده و به زمين مي‌زند، تنها زمين زدن كافي نيست بايد پشت حريف به زمين آيد. كشتي با چنين وضعيت 3 بار تكرار مي‌شود و در نتيجه كشتي‌گيري كه برد بيشتري در اين دور داشته باشد با عنوان قهرمان و برنده معرفي مي‌گردد.

كشتي دست بغل

حركتها و فنون مهم اين كشتي عبارتند از:
1. از جا بلند كردن حريف
2. پيچك انداختن، پا در پاي حريف قرار دادن
3. پهلوها را فشار دادن
4. چانه را در سينه حريف گذاشتن و فشار وارد كردن
5. زير دو پاي حريف رفتن و او را روي سر بردن و چرخاندن حريف و به زمين زدن او
6. دست را دور شكم حريف قرار دادن و او را از پشت روي زمين انداختن (اين حركت مخصوص افراد ورزيده و با تجربه و خبره مي‌باشد) كه حركتي سريع و برق آسا مي‌باشد.
اين حركت با حركت جودوي امروزي شباهت دارد. خطاهاي اين كشتي عبارتند از:
گرفتن موي سر، لباس، بيضه‌ها، هر قسمت از صورت، پا گذاشتن روي ناخنهاي حريف و فشار وارد آوردن، با ناخن بدن حريف را فشار دادن.
منبع:www.jjtvn.ir



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط