نشانگان پيش از قاعدگي و 8 توصيه به آقايان

بيشتر خانم‌ها نسبت به چند روز ثابت در هر ماه احساس ناخوشايندي دارند. اين روزها همان دوره پيش از قاعدگي هستند؛ دوره‌اي که مشکلات روحي‌رواني و جسمي متعددي به همراه مي‌آورد. اما اگر از بيشتر خانم‌ها بپرسيد، جنبه روحي‌رواني ماجرا بيشتر آنها را آزار مي‌دهد تا جنبه جسمي. البته بايد دانست که مشکلات روحي‌رواني اين
يکشنبه، 21 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نشانگان پيش از قاعدگي و 8 توصيه به آقايان

نشانگان پيش از قاعدگي و 8 توصيه به آقايان
نشانگان پيش از قاعدگي و 8 توصيه به آقايان


 

نويسنده:دکتر ياشا نهريني




 
بيشتر خانم‌ها نسبت به چند روز ثابت در هر ماه احساس ناخوشايندي دارند. اين روزها همان دوره پيش از قاعدگي هستند؛ دوره‌اي که مشکلات روحي‌رواني و جسمي متعددي به همراه مي‌آورد. اما اگر از بيشتر خانم‌ها بپرسيد، جنبه روحي‌رواني ماجرا بيشتر آنها را آزار مي‌دهد تا جنبه جسمي. البته بايد دانست که مشکلات روحي‌رواني اين دوره فقط زن‌ها را تحت تاثير قرار نمي‌دهد، بلکه در اکثر قريب به اتفاق موارد، عوارض آن دامنگير همسران اين خانم‌ها هم مي‌شود. در علم پزشکي، مشکلات اين دوره با نام نشانگان پيش از قاعدگي يا نشانگان پيش از قاعدگي شناخته مي‌شوند و طبق متون علمي، 85 درصد خانم‌ها در دوره نشانگان پيش از قاعدگي حداقل يکي از اين علايم را تجربه مي‌کنند؛ افسردگي، تحريک‌پذيري، حساسيت بيش از حد به مسايل روزمره، ورم بدن، افزايش اشتها، سردرد و ...
مشکلاتي که خانم‌هاي متاهل در دوره نشانگان پيش از قاعدگي تجربه مي‌کنند ابعاد ديگري هم دارد. درواقع نحوه نادرست برخورد آقايان با تغييرات خلقي همسر، يکي از بزرگ‌ترين نگراني‌هاي روحي‌رواني خانم‌هاست. رفتار غلط مردها در چنين موقعيتي، درست شبيه روشن کردن چاشني يک کوه ديناميت است؛ تا جايي که بعضي روان‌شناسان عقيده دارند ناآگاهي و رفتار غلط شوهر، هنگامي که همسرش دوره نشانگان پيش از قاعدگي را مي‌گذراند، مي‌تواند به طلاق و جدايي منجر شود! بيشتر مرداني که با اين پديده آشنا هستند، مي‌دانند که حمايت عاطفي آنها از همسرشان بسياري از مشکلات را حل مي‌کند. درواقع، آنها درک مي‌کنند که اين پديده در کنترل هيچ‌کس نيست ولي گذراست و با اندکي کمک و همراهي هيچ اتفاق بدي نخواهد افتاد اما افرادي هم هستند که به دليل ناآگاهي از ماهيت نشانگان پيش از قاعدگي در تله اين نشانگان مي‌افتند. اين مردها کنترل خود را از دست مي‌دهند و بين آنها و همسرشان يک دعواي درست و حسابي به راه مي‌افتد. گاهي هم بعضي شوهرها از بروز اين تغيير خُلق در همسرشان احساس ترس مي‌کنند و سعي دارند در چنين موقعيتي اکثر وقت خود را در خارج از خانه بگذرانند. اما اگر همين افراد چند راهکار ساده و مفيد را بدانند به خود و همسرشان کمک بزرگي کرده‌ و درواقع، از ماهي يک‌بار نزاع شديد جلوگيري خواهند کرد.

عذرخواهي:
 

اين، مهم‌ترين توصيه است. بايد قبول کنيد که هميشه مقصر ماجرا شما هستيد؛ حتي وقتي کاملا مطمئنيد حق با شماست، باز هم بايد عذرخواهي کنيد. البته اين عذرخواهي نبايد با مسخره‌بازي و ريشخندزدن همراه باشد؛ چون در اين صورت نتيجه معکوس مي‌دهد. بهترين راه، اين است که دست‌هاي خودتان را به نشانه تسليم بالا ببريد و بلند بگوييد: «عزيزم، حق با توست. من اشتباه کردم اما هميشه دوستت دارم.» بعد هم سعي کنيد خيلي دوروبر او ظاهر نشويد تا کمي احساس آزادي کند. درواقع عذرخواهي شما مثل از کارانداختن ثانيه‌شمار يک بمب ساعتي است. مطمئن باشيد با اين کار، جلوي بسياري از مشکلات ديگر را خواهيد گرفت.

شيريني و شکلات:
 

شايد باور نکنيد ولي شکلات در چنين اوضاعي حکم يک معجزه را دارد. البته هيچ شکلات يا شيريني خاصي مدنظر نيست. از شکلات تلخ گرفته تا شکلات‌هاي ميوه‌اي و شيري و ... مهم اين است که همسرتان کدام يک را بيشتر دوست دارد. حتي مي‌توانيد قبل از اينکه مشکلي پيش بيايد شکلات را بخريد و به عنوان يک نيروي کمکي همراه خودتان نگه داريد.

همدردي کنيد، نه نصيحت:
 

اصولا طبيعت مردها به شکلي است که دوست دارند هر چيزي را تعمير کنند و به شکل اوليه برگردانند. اما هرگز از ياد نبريد که وقتي همسر شما دوره نشانگان پيش از قاعدگي را مي‌گذراند، اصلا نبايد به فکر رو‌به‌راه کردن اوضاع باشيد. اگر همسرتان گفت بي‌حوصله است و از چيزي شکايت کرد، فقط بگوييد: «عزيزم، درست مي‌گويي. هر کاري که فکر مي‌کني درست است، بگو تا برايت انجام بدهم.» بحث را همين جا تمام کنيد و کار اضافه‌تري انجام ندهيد. بدترين اقدام در چنين موقعيتي اين است که همان‌جا بايستيد و شروع به گفتن نصيحت‌هايي بکنيد که فکر مي‌کنيد اوضاع را بهتر مي‌کنند. اگر چنين اشتباهي از شما سر زد، تقريبا مطمئن باشيد که همه شکلات‌هاي دنيا هم شما را از گرفتاري‌اي که درست کرده‌ايد، نجات نخواهد داد!

مشکل را به طرف خودتان برگردانيد:
 

گاهي اوقات فقط گفتن جمله «دوستت دارم»، دردي را دوا نمي‌کند. شايد حتي طرف مقابل به شما بگويد: «خب، که چي؟» در چنين موقعيت‌هايي بهتر است جمله‌اي بگوييد که احساس محبت همسرتان نسبت به شما برانگيخته شود. مثلا بگوييد: «مي‌داني وقتي تو را اين قدر غمگين و بي‌حوصله مي‌بينم، چه عذابي مي‌کشم؟» همين جملات بسيار ساده مي‌توانند بسياري از مشکلات را حل کنند و زندگي شادتري براي شما بسازند.

تاريخ شروع علايم را به خاطر بسپاريد:
 

بهتر است اين تاريخ را در تقويمي يادداشت کنيد تا بتوانيد زمان شروع علايم ماه آينده را پيش‌بيني کنيد. حتي اگر در اينترنت جست‌وجو کنيد سايت‌هايي را پيدا مي‌کنيد که اين کار را براي شما ساده‌تر مي‌کنند. چنين سايت‌هايي پس از گرفتن اطلاعات کافي، هر ماه در موعد مقرر ايميلي ارسال مي‌کنند تا شروع علايم نشانگان پيش از قاعدگي همسرتان را به شما يادآوري کنند.

همراه همسرتان ورزش کنيد:
 

ورزش‌هاي هوازي سبکي مثل پياده‌روي، اندورفين‌ها را در بدن آزاد مي‌کنند. اندورفين ماده‌اي آرامش‌بخش است که باعث بهبود خلق مي‌شود. مطمئن باشيد اگر همسر شما جزو خانم‌هايي است که اکثر اوقات مضطرب است يا گاهي احساس افسردگي مي‌کند، ورزش کردن همراه با شما يکي از بزرگ‌ترين کمک‌ها براي او خواهد بود.

غذاي سالم، استراحت کافي:
 

در دوره نشانگان پيش از قاعدگي بخشي از وظايف همسرتان را به عهده بگيريد تا او بتواند استراحت کافي داشته باشد. اگر اهل آشپزي در منزل هستيد، در اين دوره براي همسرتان غذاهايي کم‌نمک و حاوي پروتئين کم اما کربوهيدرات (قند) ‌زياد آماده کنيد. در اين باره حتي تحقيقاتي علمي انجام شده که نشان داده چنين رژيم غذايي ميزان ابتلا به افسردگي را پايين مي‌آورد.

صبر، صبر و باز هم صبر:
 

دوره نشانگان پيش از قاعدگي به‌طور معمول 6 روز طول مي‌کشد. يعني مي‌توانيد مطمئن باشيد که همه اين بداخلاقي‌ها، پرخاش‌ها و اشک‌ها در کمتر از يک هفته از بين مي‌روند. در ضمن از ياد نبريد که درک شرايط روحي و جسمي همسر يکي از وظايف شماست. پس سعي کنيد در اين دوره کاملا صبور باشيد و نشانگان پيش از قاعدگي را به‌عنوان موقعيتي خاص در زندگي بپذيريد.
منبع: www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.