سياتيک

سياتيک واژه‌اي است که به درد قسمت‌ تحتاني کمر با انتشار به باسن، ران و قسمت پاييني پا اطلاق مي‌شود. اين درد اغلب با کرختي يا ضعف پاها همراه است. اين درد ممکن است ناگهاني ايجاد شده و از چند روز تا چند هفته ادامه پيدا کند. سياتيک به دلايل مختلفي که منجر به فشار يا آسيب به اعصابي که از کانال نخاعي
يکشنبه، 21 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سياتيک

سياتيک
سياتيک


 

ترجمه: مژگان کريمي




 
سياتيک واژه‌اي است که به درد قسمت‌ تحتاني کمر با انتشار به باسن، ران و قسمت پاييني پا اطلاق مي‌شود. اين درد اغلب با کرختي يا ضعف پاها همراه است.
اين درد ممکن است ناگهاني ايجاد شده و از چند روز تا چند هفته ادامه پيدا کند. سياتيک به دلايل مختلفي که منجر به فشار يا آسيب به اعصابي که از کانال نخاعي (فضايي که در آن طناب نخاعي عبور مي‌کند) خارج مي‌شوند، ايجاد مي‌شود. در منطقه‌اي در بخش تحتاني کمر رشته‌هاي عصبي انتهاي نخاعي کنار هم قرار گرفته و عصب سياتيک را تشکيل مي‌دهند. افرادي که مبتلا به سياتيک هستند معمولا بين 30 تا 50 سال سن دارند. تقريبا 90 -80 از افرادي که سياتيک دارند بدون هيچ مداخله جراحي بهبود پيدا مي‌کنند.

دلايل بيماري
 

اکثر سياتيک‌ها زماني رخ مي‌دهند که مرکز ژله ماند ديسک بين مهره‌‌اي به داخل يا بخش مياني ديسک برآمدگي پيدا مي‌کنند. اين حالت که نام فتق خوانده مي‌شود، سبب ايجاد فشار به اعصاب قسمت انتهايي کمر يعني جايي مي‌شود که شاخه‌اي از طناب نخاعي در آن وجود دارد و يا سبب وارد آمدن فشار به خود اعصاب سياتيک مي‌شود. ساير دلايل سياتيک عبارت‌اند از:
آرتريت تخريب‌کننده به دنبال ساييدگي يا آسيب استخوان‌هاي مهره‌اي. اين موضوع مي‌تواند سبب تنگي نخاع (تنگي کانال نخاعي) شده، که ممکن است اعصابي را که در کانال نخاعي هستند تحت فشار قرار دهد.
مشکلات عروقي به دنبال ناهنجاري‌هاي عروق خوني در داخل و اطراف کانال نخاعي.
به ندرت، وجود تومور در داخل کانال نخاعي، يا تومور مننژ(پرده اطراف طناب نخاعي)، يا در فضاي بين مهره‌ها و طناب نخاعي. رشد تومور ممکن است سبب فشار به طناب نخاعي و اعصابي شود که از آن خارج مي‌شود.
ساير دلايل مثل ضربه، عفونت و التهاب هم مي‌تواند بافت‌هاي عصبي را تحت تاثير قرار دهد.

سياتيک

تشخيص
 

شرح حال کامل به همراه معاينه جسمي براي تعيين موقعيت و منشأ اعصاب ملتهب شده ضروري است. عکسبرداري با اشعهX ندرتا لازم است چرا که عکسبرداري نمي‌تواند فتق را مشخص کند. عکسبرداري با اشعهX مي‌تواند بيماري اسپونديلوزيس، ديسک‌هاي تنگ شده يا بيرون زدگي‌هايي را مشخص کند که ممکن است نشان‌دهنده تومور نخاعي باشد.
ساير آزمون‌هاي تشخيص عبارتند از:تصويربرداري به روش MRI، که تصاويري ايجاد مي‌کند که مي‌توان ديسک‌هاي بين‌مهره‌اي، رباط‌ها و عضلات را همانند تومورها مشاهده نمود.
تصاويرCT اسکن از نخاع ي که در آن با استفاده از تزريق ماده حاجب به داخل نخاع، مي‌توان طناب نخاعي و اعصاب را مشاهده نمود.

درمان
 

تسکين درد توسط داروهاي بدون نسخه مثل داروهاي ضدالتهاب غيراستروييدي (مانند بروفن)؛ گاهي يک پزشک ممکن است داروهاي استروييدي را براي رفع درد تجويز يا تزريق کند تا التهابي که همراه با سياتيک ايجاد شده است کاهش پيدا کند.
فيزيوتراپي براي تسکين درد و اصلاح مشکلات وضعيتي که سبب تشديد درد مي‌شوند.
جراحي زماني انجام مي‌شود که درمانهاي جراحي و فيزيوتراپي سبب بهبود و يا تسکين علايم نشود و يا در صورتي که مشکلاتي نظير بي اختياري ادرار و مدفوع ايجاد شود.
منبع:www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط