ميان اين نوشته‌ها به دنبال چه باشيم؟

توليدکنندگان مواد غذايي روي بسته‌بندي محصولات‌شان دروغ نمي‌نويسند اما اگر شما هم جزو آن 60 درصدي باشيد که به تمام گفته‌هاي آنها اعتماد مي‌کنيد. احتمال دارد در انتخاب محصول سالم و مناسب‌ براي خودتان و خانواده‌تان دچار اشتباه شويد. براي انتخابي بهتر در اين زمينه هميشه بايد به 6 مورد، بيشتر از ساير موارد، دقت کنيد.
دوشنبه، 22 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ميان اين نوشته‌ها به دنبال چه باشيم؟

ميان اين نوشته‌ها به دنبال چه باشيم؟
ميان اين نوشته‌ها به دنبال چه باشيم؟


 

نويسنده:ياسمين ثريا




 
6 نکته براي بهتر خواندن برچسب‌ها
توليدکنندگان مواد غذايي روي بسته‌بندي محصولات‌شان دروغ نمي‌نويسند اما اگر شما هم جزو آن 60 درصدي باشيد که به تمام گفته‌هاي آنها اعتماد مي‌کنيد. احتمال دارد در انتخاب محصول سالم و مناسب‌ براي خودتان و خانواده‌تان دچار اشتباه شويد. براي انتخابي بهتر در اين زمينه هميشه بايد به 6 مورد، بيشتر از ساير موارد، دقت کنيد.

1. سهم غذايـي
 

بنا به توصيه متخصصان تغذيه هر فردي مجاز است مقدار مشخصي از هر ماده غذايي را مصرف کند. اين مقادير مجاز، در قالب سهم‌هاي از پيش تعيين‌شده‌اي هستند که پيروي از آنها، سلامت و تناسب‌اندام شما را تضمين مي‌کند. به عنوان نمونه توصيه مي‌شود در هر وعده يا ميان وعده يک تکه بيسکويت، يک عدد سيب، نصف ليوان هندوانه، يک کف دست نان، 45 گرم پنير و... بخوريد. هنگام خريد محصولات غذايي بايد ببينيد بسته مورد نظر برابر يک سهم از آن ماده غذايي هست يا نه. اگر نبود، بايد اعداد درج‌شده بر آن را تقسيم يا ضرب در مقدار مصرف‌تان کنيد. يادتان باشد انرژي مواد غذايي‌اي که در هر وعده نوش‌جان مي‌کنيد، نبايد از 400 کيلوکالري بيشتر باشد. بهتر است ميان‌وعده‌هايي را انتخاب کنيد که حداکثر 150 کيلوکالري انرژي به بدنتان مي‌رسانند.

2. کالري نوشيدنـي‌ها
 

درست است که نوشيدني‌ها معمولا در حجم‌ 500 سي‌سي به فروش مي‌رسند اما اين دليل نمي‌شود که شما تمام يک بسته را در يک وعده يا ميان‌وعده ميل کنيد زيرا ممکن است کالري‌اي که چنين حجمي از نوشيدني به بدنتان مي‌رساند از مقدار مجاز شما بيشتر باشد. مثلا يک بطري نوشيدني ممکن است 300 کيلوکالري انرژي و 69 گرم قند داشته باشد. اين يعني بخش قابل‌توجهي از کالري مورد نياز روزانه شما با خوردن اين نوشيدني تامين مي‌شود و توصيه متخصصان تغذيه به شما جايگزين کردن آنها با آب است. گاهي برچسب مواد غذايي، اطلاعات را به ازاي مصرف 100 کيلوکالري از آن درج مي‌کند. شما هم يک عبارت 100 کيلوکالري روي بسته مي‌بينيد و سريع آن را مي‌خريد؛ در حالي که خود آن بسته ممکن است حاوي چند صد کيلوکالري انرژي باشد.

3. چربي‌هاي بد
 

محصولاتي را انتخاب کنيد که اسيد چرب ترانس و چربي‌هاي اشباع نداشته باشند. خانم‌هايي که رژيم غذايي حاوي 1600 کيلوکالري دارند نبايد بيش از 16 گرم چربي در روز مصرف کنند بنابراين هنگام خريد چيپس، پفک، پنير، گوشت و... برچسب محصول غذايي را به دقت بخوانيد.
انواع چيپس‌ها داراي مقادير قابل‌توجهي چربي اشباع هستند و اگر آنها را در کنار ساير مواد غذايي مصرف کنيد از عوارض چربي‌هاي مضرشان در امان نخواهيد ماند. به علاوه ساير مواد غذايي سرخ شده و آماده مثل پياز داغ آماده نيز چربي‌هاي مضر زيادي دارند بنابراين تا آنجايي که مي‌توانيد از خريدن آنها خودداري کنيد.
نکته مهم در برچسب مواد غذايي‌اي که چربي زيادي دارند اين است که شايد محصول مورد نظر چربي ترانس نداشته باشد و اين عبارت هم روي آن درشت درج شده باشد اما اين عبارت گول زننده نبايد شما را از بررسي مقدار چربي اشباع محصول گمراه کند زيرا محصولات نه تنها بايد بدون اسيدهاي چرب ترانس باشند بلکه بايد حداقل چربي اشباع در آنها موجود باشد.

4. نمک
 

بيشتر مردم مي‌دانند که نمک براي سلامت‌شان مضر است و اصلا خيلي‌ها نمکدان را از سر سفره‌هايشان برداشته‌اند اما همين افراد از واقعيتي مهم غافل‌اند و آن اينکه محصولات غذايي فرآوري‌شده و غذاهاي رستوران‌ها، نمک فوق‌العاده زيادي دارند. به‌طور کلي، هر فرد مي‌تواند در روز 2 گرم نمک مصرف کند و اين در حالي است که مقدار مجاز نمک در هر وعده غذايي 500 ميلي‌گرم تعريف شده است. بنابراين، هنگام خريد انواع کيک، بيسکويت، سوپ و غذاهاي آماده به مقدار نمک آنها و ترکيباتي که ممکن است افزودني باشند اما در ساختمان‌شان سديم به‌کار رفته است، دقت کنيد و هر جا که عبارت سديم را خوانديد به مقدار آن دقيق شويد.

5. قند
 

بسياري از خوراکي‌هايي که ما و ديگر رسانه‌ها بارها خواص سلامت ‌بخش‌شان را وصف کرده‌ايم حاوي مقادير زيادي قند هستند. از اين خوراکي‌ها مي‌توان به ماست، خشکبار و غلات صبحانه اشاره کرد. بنابراين، قبل از خريد هر محصولي علاوه بر عبارت «گلوکز» به « شربت ذرت» و «فروکتوز» هم توجه کنيد و محصولاتي را بخريد که کل محتواي قندشان از 30 گرم بيشتر نباشد.

6. فيبر
 

در موارد بالا تاکيد کرديم که روي برچسب محصولات غذايي مختلف دنبال اعداد کوچک بگرديد اما در مورد فيبر قضيه فرق دارد. فيبر خيلي بيشتر از اين حرف‌ها به درد بدن مي‌خورد زيرا غذاهايي که حداقل 3 گرم فيبر دارند، اشتها را کاهش مي‌دهند و درنتيجه براي تناسب اندام مفيدند. به عنوان نمونه، خوردن نصف فنجان غلات پرک شده، 10 گرم فيبر به بدن مي‌رساند بنابراين در انتخاب هر محصولي به مقدار فيبر درج شده روي بسته‌بندي آن توجه ويژه داشته باشيد.
منبع: www.salamat.com




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.