عرقيات صنعتي متانول دارند؟

بايد در پاسخ به اين عزيزان بگويم که پايه تهيه عرقيات به روش صنعتي و سنتي تقريبا يکسان است. تنها شکل ظروف يا ميزان گياه مصرفي ممکن است متفاوت باشد. اين عرقيات حاوي اسانس يا رايحه هستند و مصرف خوراکي آنها مي‌تواند آثار و خواص آن گياهان را داشته باشد. مثلا گياه نعناع اثر ضددرد و نفخ دارد و عرق نعناع هم داراي
دوشنبه، 29 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عرقيات صنعتي متانول دارند؟

عرقيات صنعتي متانول دارند؟
عرقيات صنعتي متانول دارند؟


 

نويسنده: دکتر محمدحسين صالحي‌سورمقي، متخصص فارماکوگنوزي




 
خيلي از مردم از ما مي‌پرسند که آيا امکان وجود متانول در عرقياتي که به روش صنعتي تهيه مي‌شوند، وجود دارد؟
بايد در پاسخ به اين عزيزان بگويم که پايه تهيه عرقيات به روش صنعتي و سنتي تقريبا يکسان است. تنها شکل ظروف يا ميزان گياه مصرفي ممکن است متفاوت باشد.
اين عرقيات حاوي اسانس يا رايحه هستند و مصرف خوراکي آنها مي‌تواند آثار و خواص آن گياهان را داشته باشد. مثلا گياه نعناع اثر ضددرد و نفخ دارد و عرق نعناع هم داراي همين خواص است اما موضوعي که بايد مدنظر داشت آن است که اگر سازنده در تهيه عرق ميزان گياه کمي به کار ببرد و عرق مقدار کمي اسانس يا رايحه داشته باشد، عرق ضعيف بوده و خواص و اثر چنداني ندارد. مساله ديگري که بايد در روند تهيه عرقيات مدنظر گرفت اين است که در تهيه و به خصوص بعد از تهيه يعني در زمان تقسيم در ظروف، ظروف آلوده به آلودگي‌هاي ميکروبي يا قارچي نباشند.
در ضمن کار و تبخير معمولا به دليل سر و کار داشتن با گرما آلودگي به وجود نمي‌آيد و اکثر آلودگي‌ها مربوط به بعد از اتمام روند تبخير و به خصوص مربوط به محيط کاري و ظروف به کار رفته است.
به همين دليل است که اين عرقيات در اوايل، شفاف هستند ولي به مرور زمان در صورتي که آلودگي داشته باشند، کدر شده و رسوب يا کپک‌هايي در آنها مشاهده مي‌شود. پس همه عرقيات بايد کاملا شفاف بوده و هر نوع کدورت نشانه آلودگي است.
در بخش سنتي نيز از آنجا که ميزان مصرف گياه زياد نيست، برگ (مثلا برگ نعناع) جداشده و عرق‌گيري مي‌شود. در بخش صنعتي چون ميزان مصرف گياه بالاست گاهي ممکن است چوبه‌هاي گياه وارد کار شود و در اثر تقطير چوب‌ها متانول وارد عرق شود. اگر ميزان متانول در عرق بالا باشد خطرناک خواهد بود. البته وجود متانول را تا زماني که آزمايش نکنند، نمي‌توان اثبات کرد و موضوعي عمومي نيست و نمونه‌ها بايد به دقت مورد آزمايش قرار بگيرند.
منبع:www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط