فرهنگ کشورهاي مختلف با هم متفاوت است و اين فرهنگ شامل غذايي که مردم کشورهاي مختلف مي خورند نيز مي شود.
گاهي اوقات براي ما جالب است که بدانيم مردم کشورهاي ديگر چه غذاهايي مي خورند که بسياري از اين غذاهاي خيلي عجيب و غريب و حتي غيرقابل باور هستند. در بين کشورهاي دنيا، ژاپن و چين رکورددار خوردن عجيب ترين و باورنکردني ترين غذاهاي دنيا هستند که حتي فکر کردن به آن ها نيز چندش آور است و حال آدم را بد مي کند. اين بار براي شما فهرست بعضي غذاهايي که به عنوان عجيب ترين غذاها در دنيا مطرح مي شود را ذکر مي کنيم که بسياري از آن ها از طرف سازمان بهداشت جهاني مورد بررسي قرار گرفته و حتي بعضي از آن ها ممنوع اعلام شده است. جالب است بدانيد که بعضي خوراکي هاي معمولي که روزانه مورد استفاده قرار مي گيرند نيز در اين فهرست قرار دارند که يکي از آن ها آدامس است.
کانگورو
اسکامول
بالوت
اين غذا بيشتر در کشورهاي آسياي جنوبي، خصوصاً فيليپين و تايلند از غذاهاي لذيذ و پرطرفدار به حساب مي آيد. آن ها معتقدند پروتئيني که در اين غذا وجود دارد در هيچ ماده خوراکي ديگري يافت نمي شود و اگر به صورت خام خورده شود پروتئين بيشتري به بدن مي رسد.
در بعضي از کشورها، اين تخم اردک آب پز شده و بعد سرو مي شود اما در فيليپين پس از شکستن پوسته تخم اردک، ابتدا آب داخل آن را نوشيده و بعد گوشت جوجه را به صورت خام خام با کمي نمک و فلفل مي خورند. اين غذا در شيلي با سرکه مخلوط شده و بعد سرو مي شود.
اين غذ امروزه بيشتر به صورت بين المللي درآمده و در آمريکا و اروپا نيز مصرف مي شود اما در اين کشورها ابتدا به طور کامل پخته و بعد آن را مي خورند. در بعضي از اين کشورها براي بهتر شدن طعم جوجه، آن را تا 17 روز هم در پوسته نگه مي دارند و بعد استفاده مي کنند. در نانجينگ چين نيز اين جوجه ها بعد از 21 روز از تخم بيرون آورده شده و در روغن فراوان سرخ شده و بعد خورده مي شوند.
ماهي فوگو
هکارال
گفته مي شود گوشت کوسه گلاسي که براي اين غذا استفاده مي شود، در ابتداي صيد شدن، حاوي سمي است که کشنده نيست ولي براي بدن بسيار مضر است اما پس از گذراندن اين مراحل نه تنها سم آن از بين مي رود بلکه طعم بهتري نيز پيدا مي کند. براي تخمير گوشت کوسه، تکه هاي آن را با نمک فراوان پوشانده و داخل محفظه اي پلاستيکي قرار مي دهند و بعد از گذشت دو هفته، آن را زير نور آفتاب قرار مي دهند تا خوش رنگ شود.
در گذشته، گوشت کوسه يک و نيم تا دو متر زير شن و ماسه قرار مي گرفت تا تخمير شود که اين کار چيزي حدود پنج هفته طول مي کشيد. بعد از آن، گوشت به صورت مکعب هاي کوچک برش خورده و در سيخ هاي چوبي قرار داده مي شود و به همين شکل هم در رستوران سرو مي شود.
اين خوراکي طرفداران بي شماري در ايسلند دارد. آندرو زيمرن، سرآشپز بين المللي که به ايسلند سفر کرده بود، پس از خوردن اين غذا چنين گفت: «اين خوراک بوي بسيار بدي دارد ولي طعم آن دلپذير است.»
اين غذا آن قدر سنگين است که حتي معده بعضي ايسلندي ها هم تحمل هضم آن را ندارد و ممکن است بعد از خوردن چنين غذايي راهي بيمارستان شوند.
سوپ لانه پرنده
اين غذا که در واقع نوعي سوپ است و در چين بسيار رايج و پرطرفدار به حساب مي آيد، از لانه نوعي پرستو درست مي شود. اين نوع پرستو براي ساخت آشيانه خود از برگ و شاخه هاي نازک نوعي درخت استفاده مي کند که از نظر چيني ها بسيار لذيذ و دلچسب است. پيشينه اين غذا در چيني به بيش از 400 سال قبل مي رسد. نام اين غذا در زبان چيني «يان وو» است. به اعتقاد چيني ها اين غذا خاصيت بسياري دارد و باعث شادابي شده و با بالا بردن ايمني بدن باعث طول عمر مي شود. اين لانه ها در فصلي که پرستوها به کوچ مي روند جمع آوري شده و به خاطر دشواري جمع کردن آن ها و همين طور در دسترس نبودن آنها در تمام طول سال، يکي از غذاهاي بسيار گران در چين است که قيمت هر کاسه از اين سوپ 500 تا 2000 دلار است که بستگي به سايز کاسه دارد. امروزه تهيه اين سوپ در برخي ديگر از کشورها از جمله هنگ کنگ و آمريکا نيز متداول شده است.
در اين کشورها شاخه هاي درخت هايي که پرستوها روي آن لانه سازي کرده اند، جمع آوري شده و در کارخانه به صورت کاسه اي که شبيه لانه پرنده است درآمده و در فروشگاه ها به صورت بسته بندي شده به فروش مي رسد.
کاسو مورزو
اين نام به معني پنير گنديده است که يکي از خوراکي هاي بسيار محبوب در ايتالياست. اين پنير که پيشينه اي بسيار طولاني در ايتاليا دارد، پنيري است که ابتدا از شير تازه گوسفند تهيه مي شود اما در محلي گرم نگهداري مي شود تا پنيز فاسد شود ولي اعمال ديگري نيز هنگام فساد روي اين پنير انجام مي شود. در زمان که کمي از پنير کپک مي زند، بويي از خود متساعد مي کند که نوعي حشره که بسيار شبيه به مگس است را به طرف خود مي کشد. در اين زمان روي پنير تخم ريزي کرده و لاروها در داخل پنير رشد مي کنندو در اين زمان روي پنير با مايعي خاص پوشيده مي شود تا لاروها بيرون نيايند.
لاروها در پنير رشد کرده و به شکل کرم هاي کوچک درمي آيند و هر کدام سوراخي کوچک به اندازه هشت ميلي متر ايجاد مي کنند.
اين حشره تقريباً در هر بار تخم ريزي حدود 500 تخم مي گذارد و اين به معني 500 حفره کوچک در پنير است. اگر اين لاروها داخل پنير بميرند، اين پنير ديگر قابل خوردن نيست زيرا ممکن است در لابه لاي پنير مانده و خورده شوند که براي بدن بسيار مضر است. وقتي اين پنير آماده مي شود، تهيه کنندگان براي کشتن يک باره لاروها به طوري که در ساختار پنير تغييري ايجاد نشود، آن را فريز مي کنند و موقع استفاده، اين حشرات بايد از داخل پنير خارج شوند. اين پنير که از نظر بسياري از ايتاليايي ها بسيار خوشمزه است و حتي در عروسي ها و مهماني هاي بسيار مهم سرو مي شود مي تواند باعث آلرژي شديدي در انسان شود که حتي به مرگ ختم شود. اگر حتي يکي از اين لاروها چه زنده و چه مرده با پنير خورده شده و وارد بدن شوند باعث مي شود تا اسيد معده بيش از حد ترشح شده و در مدت کوتاه باعث زخم معده هاي بسيار شديد مي شود. به همين دليل سازمان بهداشت جهاني ساخت و استفاده از اين پنير را در سراسر دنيا ممنوع کرده است. با اين حال هنوز در بعضي شهرهاي ايتاليا اين پنير توليد شده و مصرف مي شود.
حشرات سرخ شده
همچنين يکي از پرطرفدارترين غذاهاي آنجا جيرجيرک سرخ شده و به سيخ کشيده شده است.
در آفريقا و تايلند نيز ملخ سرخ شده يکي از پيش غذاهاي محبوب به شمار مي آيد. امروزه حشرات جزو يکي از پيش غذاهاي پرطرفدار در بسياري از کشورهاي دنيا هستند.
کله پاچه
منبع: همشهري سرنخ شماره 76