غریبه یی به نام ویستا

دنیای کامپیوترها به نوعی بدون وجود سیستم عامل ها بی معناست و به همین دلیل است که بین غول های بزرگ صنعت کامپیوتر و اینترنت همیشه رقابتی تنگاتنگ برای عرضه سیستم عامل وجود دارد هرچند به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فعال این حوزه هنوز هم مایکروسافت در دنیای سیستم عامل ها حرف اول را می زند. برای صحت این ماجرا کافی است به دستگاه خود و اطرافیان تان گذری کوتاه داشته باشید تا با این حقیقت به طور کامل آشنا شوید.
چهارشنبه، 5 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
غریبه یی به نام ویستا

غریبه یی به نام ویستا
غریبه یی به نام ویستا


 





 
به هرحال مایکروسافت چه حرف اول را در این صنعت بزند چه نزند این روزها به نوعی در صدر اخبار در خصوص ارائه سیستم عامل جدید خود به نام ویندوز ۷ است. ویندوزی که پس از شکست عرضه ویندوز ویستا ارائه آن به نوعی جلوتر از موعد اعلام شد تا آنجا که هر روز از کانال های رسمی تاریخ ارائه آن اعلام می شود. در آخرین خبر نیز گفته شده است در حالی که قبلاً اعلام شده بود نسخه جدید سیستم عامل ویندوز موسوم به ویندوز ۷ در زمستان یا بهار سال آینده عرضه می شود، هفته گذشته بار دیگر این خبر دستخوش تغییر شد تا آنجا که گفته شد ممکن است این محصول بسیار زودتر از موعد مقرر یعنی ماه اکتبر (مهرماه) در دسترس قرار بگیرد. گفتنی است این خبر پس از آن منتشر شد که شرکت ایسر اعلام کرد ویندوز ۷ را روی رایانه های تولیدی خود که پس از تاریخ ۲۳ اکتبر روانه بازار می شوند نصب خواهد کرد.
در مجموع باید گفت چه ویندوز ۷ پنجم مه عرضه عمومی شود چه ماه اکتبر، در حال حاضر بسیاری از کاربران روی سیستم های خود ویستا را بارگذاری کرده اند. از همین رو در این مطلب به طور خلاصه با چند نکته در خصوص این سیستم عامل شما را آشنا خواهیم کرد چرا که هنوز ویستا برای بسیاری از کاربران ناآشنا باقی مانده است.

● ویستا و اشتهای سیری ناپذیر
 

به عقیده بسیاری از کارشناسان ویستا بسیار مجهز ولی شاید از یک نظر بسیار نامرغوب باشد و آن نیاز بالای این سیستم عامل به سخت افزار قوی و سنگین است. مشخصاً سخت افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل ویستا در مقایسه با سیستم عامل های قبلی ویندوز اختلاف زیادی دارد. یعنی سخت افزار مورد نیاز برای اجرای این سیستم عامل باید بسیار قوی و پرسرعت باشد. در واقع برای اجرای این سیستم عامل نیاز به دو گروه سخت افزار جداگانه است؛ یک گروه سخت افزاری مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل Vista Capable و دیگری برای اجرای Vista Premium Ready . این در حالی است که برای اجرای Premium Ready نیاز به پردازشگر یک گیگاهرتز و حافظه RAM حداقل یک گیگابایت و کارت گرافیکی با کیفیت بسیار بالا است. البته سخت افزار مورد نیاز برای اجرای «Capable» اندکی پایین تر و ارزان تر است و در مجموع باید گفت ویستا یک اشتهای سیری ناپذیر دارد.

● ویستا و چند نگارش متفاوت
 

یکی از نکات مثبت ویندوز XP داشتن چندین نگارش متفاوت است که کار را برای بسیاری از کاربران آسان کرده است. این ویندوز داری چهار نگارش است؛ نگارش هایی تحت عنوان ویژه کامپیوترهای خانگی، حرفه یی، ویژه لپ تاپ و عاقبت نگارش مدیا سنتر. اما در خصوص ویندوز ویستا باید گفت وضعیت کمی پیچیده است. این ویندوز داری پنج نگارش شامل Home Basic، Home Premium، Business، Enterprise و Ultimate است که تا حدودی انتخاب را برای کاربران سخت کرده است و از این منظر باید گفت ویندوز XP از نظر نگارش نسبت به ویستا بسیار برتری دارد.

● ویستا و مجوز استفاده
 

مایکروسافت در سیستم عامل جدید خود نگارش Enterprise را اضافه کرده است که فقط برای کسب و کارهایی که عضو Software Assurance یا Microsoft Enterprise Agreement باشند قابل دسترسی و استفاده است.
امکان جدید دیگری که مایکروسافت ارائه داده است امکان به روز کردن ویندوز ویستا در هر زمانی است که شاید برای برخی کسب و کارهای کوچک بسیار مفید باشد. این برنامه امکان به روز کردن برخی نگارش های ویندوز ویستا به نگارش های بالاتر را در هر لحظه یی برای خریداران فراهم می سازد. برای مثال شما می توانید نگارش Home Basic را به نگارش Home Premium یا نگارش Business را به Ultimate تبدیل کنید.

● ویستا و سازگاری بالا
 

مهم ترین عامل برای پیشرفت یک کسب و کار نرم افزارها و برنامه های ویژه یی است که آن کسب و کار برای انجام کار خود نیازمند آن است. بنابراین برای کسب و کارها اجرای مناسب و بدون دردسر نرم افزارها اولویت و ارجحیت بیشتری نسبت به سیستم عامل مورد استفاده دارد. از این رو در طراحی یک سیستم عامل مهم ترین نکته یی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که این سیستم عامل امکان اجرای همه نرم افزارها و برنامه های کامپیوتری را بدون مشکل و دردسر برای کاربران فراهم آورد. ساختار ویندوز ویستا به شکلی است که می تواند تمام نرم افزارهایی را که در نگارش های قبلی سیستم عامل ویندوز قابل استفاده هستند پشتیبانی کند. همچنین شما در این سیستم عامل می توانید از فناوری هایی مانند Virtual PC ، Virtual Server و Terminal Services برای سازگار کردن نرم افزارهای مورد نیاز خود با ویستا استفاده کنید. با این حال شما باید نرم افزارها و برنامه های مورد نیاز و حیاتی کسب و کار خود را مشخص کرده و سازگاری آن را با ویندوز ویستا امتحان کنید و اگر این برنامه ها در ویستا قابل اجرا نباشند برای استفاده از نرم افزارهای مشابه یا ارتقای نرم افزار موجود برنامه ریزی کنید.

● ویستا و اتصال به اینترنت
 

یکی از نکات بارز ویستا پشتیبانی بسیار مناسبی از پروتکل جدید اینترنت است. برای ویندوز XP و همچنین ویندوز Server۲۰۰۳، استفاده از IPv۶ نیاز به نصب پروتکل جداگانه یی دارد در حالی که TCP/IP در ویندوز ویستا و سرور لانگهورن قابلیت پشتیبانی توام IPv۴ و IPv۶ به صورت پیش فرض را دارا هستند. دلایل بسیار زیادی برای تغییر از IPv۴ به IPv۶ وجود دارد. تغییر به IPv۶ نه تنها باعث بهبود امنیت IP می شود بلکه سبب افزایش کارایی در استفاده از امکانات صوتی و تصویری در برنامه های اینترنتی نیز می شود.

● ویستا و سواد کامپیوتری
 

ویندوز ویستا علاوه بر امکانات متفاوت خود نسبت به ویندوزهای قبلی با تغییرات بسیاری روبه رو شده است تا آنجا که باید گفت کار کردن با آن برای همه کاربران به آسانی امکان پذیر نیست و برای تغییر سیستم عامل کامپیوتری و تبدیل آن به ویستا نیاز است علاوه بر آنکه کامپیوترمان را ارتقای سیستم دهیم باید تا حدودی سواد کامپیوتری مان را نیز افزایش دهیم. البته توجه به این نکته بسیار مهم است که تعداد بسیار کمی از کاربران کامپیوتر از فناوری های جدید استقبال می کنند و علاقه زیادی به یادگیری و استفاده از فناوری های جدید ندارند. در واقع ذات بشر به نوعی است که در مقابل هر تغییری مقاومت می کند، حتی اگر این تغییر به نفع او باشد و سبب بهبود کارها شود بنابراین آموزش نیاز اولیه ویستا است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای ارتقای سیستم عامل به ویستا تنها آموزش کافی نیست بلکه شما باید از امکانات و فناوری ها و همچنین دستیاران خود برای پشتیبانی کاربران هنگام استفاده از این سیستم عامل استفاده کنید چرا که در ابتدا کاربران هنگام استفاده به چندین سوال و مشکل برخورد می کنند که باید تمهیدات لازم برای رفع آنها اندیشیده شود. به هر حال آنها برای اینکه بتوانند آموزش کافی داشته باشند و در زمینه استفاده از این سیستم عامل خبره شوند به صورت مشخص نیاز به کار کردن بیشتر از حد طبیعی با این سیستم عامل و سپری کردن زمان کافی برای یادگیری عملی آن دارند.
□□□
در پایان باید گفت ویندوز ویستا سیستم عاملی است که در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۰۵ پرده برداری شد و با کد نام لانگهورن شناخته شده است اما در ژانویه ۲۰۰۷ این سیستم عامل برای خرید و دانلود برای عرضه عمومی منتشر شد. گفتنی است این ویندوز پس از پنج سال از انتشار ویندوز اکس پی گسترش یافت. این ویندوز صدها قابلیت جدید و بازپردازش شده دارد که اغلب این قابلیت ها شامل به روزرسانی ظاهر گرافیکی کاربر و استایل های بصری است که با نام Windows Aero شناخته می شود. قابلیت جست وجوی بهبودیافته، ابزار های ایجاد رسانه های جدید مانند Windows DVD Maker و بازطراحی کامل قابلیت های شبکه، صوت، چاپ و زیرسیستم های تصویری از سایر قابلیت های آن به شمار می رود اما با تمامی موارد ذکر شده در خصوص توانایی های ویستا باید گفت این ویندوز نتوانست دل مخاطبان خود را به دست بیاورد و این مساله سبب شده ویندوز ۷ آرام آرام به جای این غریبه پا به میدان بگذارد. گفته می شود ویندوز ۷ نیز دارای امکانات بسیاری است اما شاید امکانات ویندوز ۷ بتواند بر امکانات ویستا به نوعی غلبه کند. هر چند هنوز مایکروسافت ویژگی ها و مزایای ویندوز ۷ را به طور کامل شرح نداده است اما گفته می شود یکی از امکاناتی که روی آن تبلیغات فراوان شده است مربوط به رابط کاربری چندلمسی آن است که از حرکات چند انگشت در ویندوز پشتیبانی می کند و تعامل کاربر تمامی برنامه ها را در صورتی که بخواهد از آنها استفاده کند، بهبود می بخشد. به عنوان مثال کاربر می تواند یک پیانوی مجازی را با لمس کلیدهای مجازی روی صفحه اجرا کند، به سادگی عکس ها را روی صفحه درک کرده، عکس ها را با دو انگشت چرخانده و روی آنها زوم کند.
منبع:www.aftabir.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : mohamadaminsh




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط