کار را به تفريح تبديل کنيم
نويسنده :مهدي مجرد زاده کرماني
فرق کار و تفريح
اما به راستي تفريح با کار چه فرقي دارد؟کار نوعي فعاليت است که به صرف وقت و انرژي نياز دارد، تفريح هم همين طور پس تفاوت اساسي آنها در چيست؟در نظر بعضيها مطالعه کتاب يا تماشاي فيلم تفريح به حساب مي آيد، اما نجاري کار است در نظر کساني هم موضوع برعکس است. کم نيستند کارمندان، دانش آموزان يا معلماني که در روزهاي تعطيل به عنوان تفريح به کارهاي نجاري، منبت کاري، فلزکاري، تعميرات و مانند اينها مي پردازند و آن را کار به حساب نمي آورند. ويراستاران و غلط گيران و نمونه خوانان کتاب هم کارشان کتاب خواني است. کساني هم شغلشان بررسي و نقد فيلم است آنها هم ممکن است اين فعاليتها را تفريح ندانند پس چه نوع فعاليتي کار و چه نوع فعاليتي تفريح به حساب مي آيد؟
دوست شوخ طبعي مي گفت:"کار، فعاليتي است که با آن کسب درآمد مي کني و تفريح فعاليتي است که درآمدت را صرف آن مي کني"اين نظر ظاهراً درست به نظر مي رسد، اما باز هم موارد استثنا زياد است. کساني را مي شناسم که در اوقات فراغت به بيمارستانها و خانه هاي سالمندان سر مي زنند تا به آنها کمک کنند، بدون اين که چشمداشت مادي داشته باشند. قصدشان فقط رضاي خداست نه تفريح صفحات تاريخ نيز پراست از برده داري و بيگاري و کار کشيدن از انسانها و مزد ندادن به آنها. پس شايد کسب درآمد هم ملاک خوبي نباشد.
ملاحظه مي کنيد که موضوع کار و تفريح آن قدرها هم روشن و بدون ابهام نيست. در زمينه فعاليتهاي هنري اين ابهام نمايان تر است. مثلاً آيا به طور قاطع مي توان گفت که فعاليتهايي نظير نوازندگي، خوانندگي، نقاشي ، مجسمه سازي و خطاطي کار هستند ياتفريح؟شايد بتوان گفت که هر کسي براي خودش ملاک خاصي درمورد کار وتفريح دارد. شايد هم بتوان گفت که افراد فعاليتهاي مورد علاقه خود را تفريح و مابقي را کار به حساب مي آورند.
در اين جا يک پرسش مهم مطرح است:آيا مي توان با تفريح کردن هم کسب درآمد کرد؟
نظر افراد موفق
توماس اديسون مخترع صدها وسيله ضروري (از جمله چراغ برق)بيشتر وقتش را در آزمايشگاهش مشغول تحقيق بود. روزي يک نفر از او پرسيد:"تو خسته نمي شوي که روزي 16ساعت کار مي کني؟"پاسخ او جالب بود گفت:"من روزي 16ساعت کار نمي کنم بلکه 16"ساعت تفريح مي کنم!
مي توان گفت که افراد موفق کارشان را نوعي تفريح به حساب مي آورند. سعادت بزرگي است که انسان از کارش لذت ببرد. کساني که کارشان را دوست داشته باشند حتماً درآن کار موفق خواهند شد.
استفاده ازان. ال.پي
راهکارهاي آقاي بندلر
اول-به فعاليتي فکر کنيد که از انجامش لذت مي بريد به کيفيتهاي فرعي آن توجه کنيد.
دوم-آن را به طور دقيق مجسم کنيد و کيفيتهاي فرعي را تغيير دهيد تا احساستان تقويت شود.
سوم-از شيوه"چرخش احساس"استفاده کنيد و سرعت را مرتب بالا ببريد در حال چرخش سريع هر کاري را که مي خواهيد از آن لذت بيشتري ببريد در نظر مجسم سازيد.
سخني با خوانندگان
به کساني که علاقه مند به اين رشته از دانش بشري هستند، اگر با زبان انگليسي آشنايي دارند. توصيه مي کنم کتابهاي آقاي ريچارد بندلر و آقاي استيو آندرياس را از بازارهاي جهان تهيه و مطالعه کنند و اگر با زبانهاي خارجي آشنا نيستند، دست کم ترجمه هاي فارسي کتابهاي اين افراد را از دست ندهند.
:منابع و مآخذ
"کتاب کاربرد روان شناسي در زندگي عادي
Change and keep the change, Andreas
Get the life you want,Bandler
"دائره المعارف"ويکي پديا
www.nlpinfo.com
www.nlpuniversitypress.com
کتابهاي گوناگون و اطلاعات شخصي مؤلف.
منبع: نشريه موفقيت، شماره 180