چگونه فرزندان موفقي تربيت کنيم؟

والدين وظايف سنگيني در قبال فرزندان نوجوان خود دارند آنها با رفتار و برخورد خود شخصيت فرزندانشان را شکل مي دهند. فراموش نکنيد شما مسوول فرزندان خود هستيد، بنابراين نبايد آنان را با رفتارهاي خشک، دلسرد و نااميد کنيد. سعي نکنيد مرتباً اعمال و رفتارشان را زير سوال برده و کنترلشان کنيد. زيرا با اين عمل به هيچ نتيجه اي نخواهد
دوشنبه، 21 شهريور 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه فرزندان موفقي تربيت کنيم؟

چگونه فرزندان موفقي تربيت کنيم؟
چگونه فرزندان موفقي تربيت کنيم؟


 

نويسنده : مهتاب عليمرادي




 
والدين وظايف سنگيني در قبال فرزندان نوجوان خود دارند آنها با رفتار و برخورد خود شخصيت فرزندانشان را شکل مي دهند. فراموش نکنيد شما مسوول فرزندان خود هستيد، بنابراين نبايد آنان را با رفتارهاي خشک، دلسرد و نااميد کنيد. سعي نکنيد مرتباً اعمال و رفتارشان را زير سوال برده و کنترلشان کنيد. زيرا با اين عمل به هيچ نتيجه اي نخواهد رسيد. اجازه دهيد هر کاري مي خواهند و دوست دارند انجام دهند. آنها بايد احساس آزادي عمل داشته باشند. وقتي متوجه مي شوند آزادند و شما به آنان اعتماد و اطمينان داريد، همه چيز به طور ناخودآگاه خوب پيش مي رود و شما تنها در صورت نياز به آنان کمک و راهنمايي مي کنيد. خانواده هاي موفق خانواده هايي هستند که در تربيت فرزندان خود متوسل به زورنمي شوند. و مانند يک دوست در کنار آنان مي ايستند.

خانواده هاي مستبد در مقابل خانواده هاي مقتدر:
 

همان طور که در دنياي پيرامون خود مشاهده مي کنيد، بين اين دو خانواده بسيار تفاوت وجود دارد. خانواده هاي مستبد براي پيشبرد اهدافشان از جبر و زور استفاده مي کنند، در صورتي که افراد مقتدر و مطلع خانواده را مديريت مي کنند. به عنوان مثال پدر و مادري که در منزل مستبدانه برخورد مي کند، به طور اتوماتيک جو منزل را تبديل به يک پادگان نظامي کرده و ديگراعضاي خانواده را سرباز تلقي مي کند.
برعکس والدين مقتدر افرادي هستند که با آرامش و صبر با فرزندانشان برخورد مي کنند و از بودن در کنار آنها لذت مي برند. آنان با سياست کامل اهداف خود را در منزل پياده مي کنند. همه اعضاي خانواده با هم مهربان و با محبت بوده و براي يکديگر ارزش و احترام خاصي قايل هستند.
نکته مهم ديگري که در خانواده هاي موفق به چشم مي خورد، مسووليت پذيري فرزندان است. آنان از ابتدا ياد مي گيرند مسوول اعمال و رفتار خود باشند. اين عمل بايد به تدريج و از همان دوران کودکي آغاز شود. اين بدان معناست که والدين براي رشد و تربيت صحيح بايد طنابي به دست فرزند خود بدهند تا به تدريج از آن بالا رفته و به قله موفقيت نزديک شود. ولي متأسفانه برخي افراد طوري برخورد مي کنند که اين طناب باعث خفگي و از بين رفتن فرزندانشان شود.
شما مي توانيد با دادن مسووليت هاي کوچک آنها را براي پذيرش مسووليت هاي بزرگتر آماده کنيد. شما هرگز قادر نيستيد به فردي که اصلاً مسووليتي نداشته است به يکباره مسووليت بزرگي واگذار کنيد. اين همان اشتباه بزرگي است که ما همه کار انجام داديم ولي فرزندمان مسووليت پذير نيست و دوست ندارد زير بارهيچ گونه مسووليتي برود!
بنابراين سعي کنيد هر چند وقت يکبار به فرزندتان مسووليتي هر چند کوچک بسپاريد. اگر او توانست از عهده آن به خوبي برآيد، مسووليت او را بيشتر کنيد، اگر قادر به انجام آن نبود، مسووليت او را کمتر کرده تا بتواند آن را به خوبي انجام برساند. مطمئن باشيد شما با اين روش آنها را براي زندگي آينده شان آماده مي کنيد. در غير اينصورت آنها همه چيز را حاضر آماده از ديگران طلب مي کنند و حاضر به هيچ نوع تلاش و پشتکاري نخواهند بود. پس از همين لحظه شروع کنيد و آنها را براي رسيدن به بهترين ها تشويق کنيد.
منبع: نشريه موفقيت، شماره 180



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط