آنچه زنان مصروع جهت بارداری باید بدانند!

صرع‌ نوعی اختلال‌ است‌ که حملات‌ ناگهانی‌ و تکرار شونده‌ از مشخص‌های آن به شمار می‌رود. زنان مبتلا به صرع همواره نگرانی‌هایی در زمینه‌هایی مانند ازدواج، بارداری، شیردهی، عادت ماهیانه و یائسگی دارند.50...
يکشنبه، 3 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
آنچه زنان مصروع جهت بارداری باید بدانند!

(جهت بارداری)آنچه زنان مصروع باید بدانند !
 


 





 
صرع‌ نوعی اختلال‌ است‌ که حملات‌ ناگهانی‌ و تکرار شونده‌ از مشخص‌های آن به شمار می‌رود. زنان مبتلا به صرع همواره نگرانی‌هایی در زمینه‌هایی مانند ازدواج، بارداری، شیردهی، عادت ماهیانه و یائسگی دارند.50 درصد بیماران مصروع را زنان در سنین باروری تشکیل می‌دهند و آنان می‌توانند با رعایت نکاتی فرزندان سالمی را به دنیا آورند.
، اگر فرد مصروع قصد ازدواج دارد و مدتی طولانی است که دچار بیماری صرع است و حملات وی کاملا کنترل نشده است باید با پزشک خود مشورت کند تا متوجه علت کنترل نشدن حملات صرعی شود البته درمان نادرست یا مصرف نامرتب داروها معمولا عامل ادامه حملات صرع است.
فرد مصروع بهتر است پیش از آن که تصمیم نهایی را در مورد ازدواج بگیرد، بهتر است فرد مقابل را از ابتلای خود به صرع مطلع کند و او را با مشاوره نزد پزشک معالج خویش قانع کند که با کنترل صرع می‌توان یک زندگی سالم داشت چرا که در برخی موارد، همسر به بهانه بی‌اطلاعی از ابتلای زن یا شوهر خود، تقاضای طلاق کرده است بنابراین لازم است آگاهی از ابتلای همسر به صرع در عقدنامه ذکر شود.
اغلب افراد مصروع می‌توانند ازدواج کنند و فرزندان سالمی داشته باشند و از زندگی فعال و پرثمری لذت ببرند.

‌ بارداری زنان مصروع
 

مشاوره‌های قبل ازبارداری باید مدتها قبل از اینکه حاملگی آغاز شود انجام گیرد. زنان مبتلا به صرع باید در مورد قاعدگی و تاثیرات آن روی صرع، شیوه‌ای پیشگیری از بارداری، زمان مناسب برای بارداری، نحوه درمان و مراقبتهای ویژه طی حاملگی با پزشک متخصص مغز و اعصاب خود مشورت کند.

‌مشاوره قبل از بارداری
 

هدف از برگزاری جلسات مشاوره، تصمیم گیری مشترک بین پزشک و بیمار درباره ‌موضوعاتی مانند مناسب‌ترین زمان بارداری در صورت تمایل به این کار، چگونگی کنترل حملات صرع، میزان دچار مشکل شدن زن مصروع در صورت ابتلای او به این بیماری به دلیل ابتلا به یک ضایعه خاص مغزی.

صرع و بارداری
 

با توجه به این که 50 درصد بیماران مصروع را زنان در سنین باروری تشکیل می‌دهند با این حال هنوز به طور دقیق تاثیر صرع، حملات تشنجی و داروهای ضد صرع بر بارداری شناخته نشده است. ولی به طور کلی تعداد حملات در طول دوران بارداری 50 درصد بدون تغییر، 25تا30 درصد تشدید، و 10 تا 20درصد کاهش می‌یابد و این چندان نگران کننده نیست زیرا با مشورت پزشک و تنظیم دارو قابل کنترل است. بیشتر زنان مبتلا به صرع، دوران بارداری طبیعی را طی می‌کنند و زایمان بی‌خطری خواهند داشت.لازم است زنان مبتلا به صرع مانند تمام زنان باردار در این دوران مراقبت‌های جسمی و روانی لازم مانند استراحت کافی، توجه دقیق به تغذیه، دوری از هیجان، عصبانیت و پرهیز از کم خوابی را رعایت کنند.
یک زن مبتلا به صرع هنگام بارداری ممکن است با مشکلاتی مواجه شود. لذا باید به طور مرتب با پزشک خود در تماس باشد. خوشبختانه بیش از 90 درصد زنان مبتلا به صرع بارداری موفقی دارد و فرزندان سالمی به دنیا می‌آورند البته یکی از خطرات دوران بارداری، عوارض مصرف داروهای ضد صرع است زیرا برخی از این داروها اثرات منفی برجنین می‌گذارند خوشبختانه داروهای کم ضرری برای مادران باردار وجود دارد که برای استفاده از آن‌ها باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. حتی الامکان فاصله‌گذاری بین فرزندان را رعایت کنید و فرزند کمتری داشته باشید.
- توصیه‌هایی درباره صرع و بارداری:
- زنان مبتلا به صرع در سن بارداری باید اطلاعات کافی در مورد خطرات حمله صرع و قطع دارو داشته باشند.
- درمان با یک دارو (مونوتراپی) چه در دوران بارداری و چه در سایر موارد موجب کاهش خطرات و عوارض دارویی است.
- مصرف اسید فولیک روزانه mg5 تا 1 در بیماران صرع که دارو مصرف می‌کنند از سه ماه قبل از بارداری تا پایان سه ماهه اول بارداری توصیه می‌شود.
- لازم است سطح خونی دارو تا 8 هفته پس اززایمان کنترل شود زیرا خطر افزایش سطح خونی دارو و مسمومیت وجود دارد.

صرع و داروهای ضدبارداری
 

عده‌ای از متخصصان عقیده دارند که مصرف قرص‌های ضدبارداری در برخی از بیماران ممکن است باعث ذخیره شدن آب در بافت‌های بدن شود و از این طریق باعث تغییراتی در حملات شود. از طرفی بعضی داروهای ضد صرع مانند فنی توئین، فنوباربیتال، اتوسوکسیماید و کاربامازپین باعث تضعیف اثرات داروهای ضد بارداری می‌شوند بنابراین با توجه به دیدگاه‌های مختلف پزشکان در این مورد بهتر است که روش جلوگیری از حاملگی برای هر فرد مصروع با مشورت پزشک انجام گیرد. امروزه چندین روش موفق و مطمئن جلوگیری از بارداری وجود دارد. مصرف قرص‌های ضدبارداری، استفاده از دستگاه (I.U.D)، تزریق آمپول، کاشتن قرص زیرپوست، استفاده از کاندوم و بستن لوله‌ها در مردان و زنان روش‌های متفاوتی است که باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان و همچنین پزشک معالج مغز و اعصاب انجام شود.

صرع و شیردهی
 

شیردهی مادران مصرف کننده داروهای ضد صرع تا اندازه زیادی بستگی به منافع جسمی و روانی شیردهی، وضعیت سلامت نوزاد و مقدار استفاده مادر از این داروها دارد. تمام انواع داروهای ضد صرع وارد شیر مادر می‌شود و از این طریق به نوزادان انتقال می‌یابد ولی خوشبختانه مقدار دارویی که از طریق شیرمادر به نوزاد می‌رسد زیاد نیست و قابل چشم‌پوشی است. لذا شیردهی را نباید برای مادران مبتلا به صرع ممنوع کرد. توصیه می‌شود که طبق روال عادی شیردهی ادامه داشته باشد و اگر بیداری در شب برای مادر مبتلا به صرع مناسب نیست و باعث تشدید حملات می‌شود، می‌تواند شیر را خود را بدوشد و پدر آن را به کودک بدهد.

عادت ماهیانه
 

بعضی از زنان دریافته‌اند که حملاتشان درست قبل و یا در دوران قاعدگی رخ می‌دهد. بیشتر زنانی که متوجه تاثیرات دوره قاعدگی در حملاتشان شده‌اند می‌دانند که در هر زمان دیگری نیز ممکن است دچار حمله شوند اما میزان بروز این حملات در حوالی زمان عادت ماهیانه بیشتر است. هنگامی که زنی تنها نزدیک زمان قاعدگی دچارحمله می‌شود به«صرع قاعدگی» مبتلاست. افزودن برخی از داروها در هفته قبل از دوران قاعدگی برای برخی از این بیماران می‌تواند مفید باشد که در حال حاضر تجویز این داروها باید طبق دستور پزشک صورت گیرد.

یائسگی
 

میانگین سن زنان برای پایان دوره‌های ماهانه و دوران بارداری، حدود پنجاه سالگی است. زنان در این زمان اغلب دچارگرگرفتگی و تغییر سریع حالات روحی می‌شوند. برای کاهش گرگرفتگی و دیگر نشانه‌های مربوط به یائسگی، اغلب درمان به روش جایگزینی هورمون استروژن، توصیه می‌شود اگر با خوردن هورمون جنسی، کنترل حملات مشکل شود، باید مصرف هورمون قطع شود. مکمل هورمون استروژن اغلب برای پیشگیری از کاهش کلسیم تجویز می‌شود. (کاهش کلسیم استخوان که معروف به پوکی استخوان می‌باشد باعث می‌شود استخوانهایی که ظریف و شکننده شده‌اند به آسانی بشکنند.)

منبع:ایسنا
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط