همت، شامل انديشههاي بلند و درست و دغدغه هاي ارزشمند اصلاح و سامان دهي است و رفتارهاي آدميان، نمودهاي همت آنهاست. راهبرد پيشواي امت در ابتداي سال مبني بر (سال همت و كار مضاعف) ما را در فضاي جمادي اول و دوم به الگوي همت و كار مضاعف حضرت زهرا(سلام الله عليها) در عرصه هاي عبادي، سياسي، اجتماعي،
همت، شامل انديشههاي بلند و درست و دغدغه هاي ارزشمند اصلاح و سامان دهي است و رفتارهاي آدميان، نمودهاي همت آنهاست. راهبرد پيشواي امت در ابتداي سال مبني بر (سال همت و كار مضاعف) ما را در فضاي جمادي اول و دوم به الگوي همت و كار مضاعف حضرت زهرا(سلام الله عليها) در عرصه هاي عبادي، سياسي، اجتماعي، خانوادگي و اخلاقي رهنمون مي گردد. فاطمه زهرا(سلام الله عليها) انساني است كه با همت و كار مضاعف جامع همه ي كمالات در عنفوان جواني گرديد. تا خورشيد مي درخشيد مي درخشد نام اين كوثر قرآن (1) و اين الگوي هميشه جاويد بر تارك بلند همتان مي درخشد مقام و منزلت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در قرآن كريم، به روشني بيان شده است. بيش از 60 آيه از قرآن (2) شاهد بر فضيلت و مقام بلند آن حضرت است كه بر هر مكلفي ايمان و تسليم بر آنها را واجب كرده است. در تفسير فراتي كوفي از امام صادق(ع) نقل شده است كه آن حضرت در تفسير سوره قدر فرمودند: (انا انزلناه في ليله القدر) شب، فاطمه است و قدر خداوند است، پس هر كس فاطمه را واقعاً شناخت شب قدر را درك كرده است و همانا فاطمه، فاطمه ناميده شده زيرا مردم از درك و شناخت او عاجزند(3). تمام كوششگران عرصه هاي تلاش، با همت هاي بزرگ و تلاش هاي پيوسته و مضاعف به كوثر قرآن اين الگوي همت و كار مضاعف تأسي جسته و شگفتي آفريده اند. همت و كار مضاعف دو عنصر ضروري براي سالكان قله هاي تعالي است. به تعبير امام صادق(ع) علت جاودانه مانده اهل بهشت در بهشت، نيت ها و همت هاي متعالي آنهاست.(4) و به تعبير امام علي(ع) اندازه و قيمت و قدر آدمي، وابسته به ميزان همت اوست (قدر الرجل علي قدر همته)(5) براي همين است كه قدر فاطمه زهرا(سلام الله عليها) آنقدر بزرگ و عالي است. جمادي اول و دوم از عصر معصومين(ع) تعلق به كوثر قرآن (حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها)) داشته است. مبلغان دين، از فضيلت ها و مظلوميت ها و همت متعالي آن حضرت گفته و مي گويند و نام او زمينه ساز رويكرد به معارف الهي بوده است. طي يك دهه كه فصل نامه قرآني (كوثر) منتشر شده است نام آن حضرت زيور نوراني سربرگ نشريه بوده است.
آن شب قدري كه روح آمد فرود
جز به قلب اطهر زهراء نبود
جامعه اسلامي اگر خواستار اصالت و هويت بايسته خويش است و اگر خواهان پيروزي در جنگ هاي نرم و غير نرم با استكبار جهاني است بايد (زهرا شناسي) و همت والاي او را بشناسد و پيشه سازد كه جز با نام او نمي توان به اين مهم رسيد. آنان كه گمشده خويش را در الگوهاي هويت از كف داده غرب مي بينند، فقط صورت انساني دارند و هويت آنها، چونان (مانكن) هايي است كه براي نمايش در آمدن فرم هاي لباس و
تزئينات شيطاني به كار گرفته مي شوند. همت براي زهرا شناسي و تأسي به همت والاي فاطمي رمز موفقيت و كليد تعالي و سرافرازي است.
- زهرا شناسي بازگشت به راه آسماني و رهايي از فرو رفتن در بعد حماً مسنون(6) است.
- زهرا شناسي چشيدن طمع صميمت با خداست كه او مي فرمايد: هيچ چيز برايم لذت آورتر از ارتباط و نيايش با خدا نيست.
- زهرا شناسي، رويكرد به جامعيت انسان كامل است كه امام خميني(ره) مي فرمود: (زهرا(سلام الله عليها) فقط الگوي زنان نيست.
- زهرا شناسي، درس چگونگي تعامل با خويشتن، خدا، خانواده و اجتماع است.
- زهرا شناسي، اقبال به ساده زيستن است.
- زهرا شناسي الهام از شيوه تربيت جامع قرآني است.
- زهرا شناسي، درس علم و سياست براي مبارزه با همه ي حيله ها و نيرنگ هاي نرم شياطين انسي و جني است.
اميد است در اين دو ماه وابسته به اين انسان كامل، تحولي در سبك نگاه و گرايش درست ما پديد آيد كه همت هاي خود را دو چندان و كار مثبت خود را مضاعف سازيم.(7)
پي نوشت ها :
1- اشاره به يكصد و هشتمين سوره قرآن است (سوره كوثر)
2- ر.ك: ما نزل من القرآن في شآن فاطمه زهراء
3- تأويل آلايات الظاهره، ص 791
4- تاريخ بغداد، ج1، ص 259
5- نهج البلاغه، حكمت 47
6- اشاره به آيه 28 سوره حجر
7- مقامات حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) در كتاب و سنت، تأليف محمد سند بحراني، ترجمه احمد خوانساري، ص 107
منبع: نشريه فصلنامه ي قرآني کوثر، شماره 34... .
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.