مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)

از میان تمام ابزارهای دیجیتال عصر حاضر، تلفن همراه و دوربین‌های دیجیتال به ضریب نفوذی بسیار فراتر از سایرین دست یافته‌اند. تلفن‌همراه یکی از نیازهای اساسی بشر، یعنی برقراري ارتباط را به‌راحتی امکان‌پذیر كرده است.اين مطلب يكي از مقالات بخش ويژه نشريه ماهنامه شبكه در شماره 117 با عنوان يك زندگي گوگلي (قسمت اول) مي‌باشد. جهت دريافت اين بخش ويژه به بخش پرونده‌هاي ويژه سايت مراجعه نمائيد.
يکشنبه، 24 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)


 





 
از میان تمام ابزارهای دیجیتال عصر حاضر، تلفن همراه و دوربین‌های دیجیتال به ضریب نفوذی بسیار فراتر از سایرین دست یافته‌اند. تلفن‌همراه یکی از نیازهای اساسی بشر، یعنی برقراري ارتباط را به‌راحتی امکان‌پذیر كرده و دوربين‌هاي ديجيتال در بسیاری موارد در ترکیب با ابزار نخست، امکان ثبت لحظه‌ها و ایجاد آثار هنری را به رایگان و بدون نیاز به تجهیزاتی نظیر آزمايشگاه و دستگاه‌های چاپ و ظهور فراهم کرده است و در نتيجه اين مثل قديمي كه يك تصوير ارزشمندتر از ده هزار كلمه است، اكنون مصدا‌ق‌هاي فراواني يافته است. اما برای نگه‌داری، دسته‌بندی، ویرایش و ایجاد آثار هنری از مجموعه تصاویر ثبت شده؛ که به‌واسطه سادگی ثبت و بدون هزینه بودن روز‌به‌روز بر تعداد آن‌ها نیز افزوده می‌شود، احتیاج به ابزاری قدرتمند و کارا کاملاً احساس می‌شود. شرکت گوگل در راستای تلاش برای نفوذ هرچه بیشتر به دنیای دیجیتال افراد، از سال 2004 یکی از قوی‌ترین ابزارهای کار با تصاویر دیجیتال را با نام پیکاسا در اختیار کاربران قرار داده است. در این مقاله به بررسی کلی این محصول گوگل خواهیم پرداخت.
معرفی
پروژه پیکاسا در اصل شامل دو قسمت است: یکی نرم‌افزار ویرایش و مدیریت عکسPicasa و دیگری سرویس اشتراک تصویر وبی Picasa Web Albums که توسط آزمايشگاه‌هاي گوگل توسعه داده شده و عرضه می‌شود. این محصولات هر دو در ابتدا توسط شركت IdeaLab تولید می‌شدند که گوگل با تیزهوشی در سال 2004 و درست در اوج هیجانات عکاسی دیجیتال، با تصاحب این شرکت، ادامه روند توسعه آن‌ها را در دست گرفت. نام Picasa به نوعی یک بازی کلامی با نام پیکاسو نقاش پرآوازه اسپانیایی است و از سوی دیگر ترکیبی است از دو کلمه Pic به معنای تصویر و Casa که در اسپانیایی به معنای خانه است. پیکاسا یا خانه تصاویر گوگل به‌صورت کدهای بومی برای پلتفرم‌هاي ویندوز و مکینتاش در دسترس است. اما گوگل به جای تهیه یک نسخه مجزای لینوکسی، نسخه ویندوزی را به همراه Wine (شبیه‌ساز محیط ویندوز برای لینوکس) در یک بسته، برای کاربران پلتفرم لینوکس ارائه می‌کند. این نرم‌افزار به‌طور خلاصه مشاهده، ویرایش، دسته‌بندی و آپلود تصاویر را در سرویس Picasa Web Albums امكان‌پذير می‌کند. اگرچه در حال حاضر صفحه اصلی دانلود این نرم‌افزار از ایران قابل دسترسی نیست، اما به دلیل رایگان بودن آن می‌توانید با کمی جست‌وجو آن را در سایت‌های اشتراک فایل یا حتی سایت‌های شخصی بیابید.
نصب نرم‌افزار
پس از دانلود نرم‌افزار (در حال حاضر آخرین نسخه 3,8 است) و اجرای آن با رابط نصب سه مرحله‌اي و بسیار سرراست آن مواجه خواهید شد. در مرحله اول و در پنجره مجوز گوگل باید موافقت خود را با شرایط گوگل اعلام كرده، پس از انتخاب محل نصب نرم‌افزار، دکمه Install را کلیک کنید. در آخرین پنجره (شكل1) گزینه‌هایی برای افزودن میانبر برنامه به میزکار، نوار اجرای سریع، استفاده از گوگل به عنوان موتور جست‌وجوی پیش‌فرض و حتی اجرای پیکاسا در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 1
 

افزودن تصاویر
در نخستين اجرا، پیکاسا با نمایش کادری مانند شکل‌2 محلی را که باید برای یافتن تصاویر جست‌وجو کند از شما خواهد پرسید. این محل می‌تواند پوشه‌هایMy Documents و My Pictures و Desktop یا کل کامپیوتر شما را شامل شود. چون جست‌وجوی کل کامپیوتر فرآیندی زمانبر است، در این جا گزینه نخست را انتخاب کنید. شما هر زمان که مایل باشید می‌توانید پوشه‌های حاوی تصاویر را به پیکاسا بیافزایید. در پنجره بعدی (شکل‌3) می‌توانید نوع فایل‌هایی را که به‌صورت پیش‌فرض باید با پیکاسا نمایش داده شوند، تعیین کنید که در این‌صورت، دوبار کلیک‌كردن هر فایل از آن نوع، به باز شدن آن در نمایش دهنده پیکاسا یا Picasa Viewer منجر خواهد شد. پس از اتمام این مرحله شما با صفحه اصلی نرم‌افزار روبه‌رو خواهید شد که در آن تمام تصاویر یافت شده در پوشه‌های My Documents و... نشان داده شده‌اند.

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 2- شروع جست‌وجوي تصاوير در My Document يا كل كامپيوتر
 

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 3- تنظيم فايل‌هايي كه به‌صورت پيش‌فرض با Picasa نمايش داده مي‌شوند.
 

پنجره نرم‌افزار از چهار قسمت اساسی تشکیل شده است: قسمت بالای صفحه که حاوی دکمه‌هایی برای import یا وارد کردن تصاویر، نحوه نمایش پوشه‌ها و مرتب كردن تصاویر است(شکل‌4 بخش1). در سمت راست این بخش و در کنار کادر جست‌وجوی تصاویر، فیلترهایی برای مرتب کردن تصاویر بر‌اساس محل، موقعیت جغرافیایی و چهره افراد و حتی یک نوار لغزنده برای مشخص کردن بازه زمانی عکس‌های نمایش داده شده وجود خواهد داشت. سمت چپ نشان‌دهنده پوشه‌ها و محل‌هایی است پیکاسا در حال حاضر تصاویر آن‌ها را نمایش می‌دهد (شکل‌4 بخش2)؛ وسط صفحه پیش نمایش تمام تصاویر و ویدیوها را نشان مي‌دهد (شکل‌4 بخش3) و در قسمت پایین صفحه که Photo Tray یا سینی عکس‌ها نامیده می‌شود. شما می‌توانید عکس‌هایی را به این سینی بیافزایید و سپس به کمک ابزارهایی که در سمت راست این سینی وجود دارد، آن‌ها را چاپ کرده، به وبلاگتان ارسال کنید یا براساس موقعیت جغرافیایی برچسب بزنید (شکل‌4 بخش4).

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 4- اجزاي پنجره اصلي پيكاسا
 

برای افزودن پوشه‌هاي حاوی تصویر به پیکاسا باید از منوی Tools و گزینه Folder Manager استفاده کنید. در این صورت در پنجره‌ای مشابه شکل 5 می‌توانید پوشه‌هاي موردنظر خود را به پیکاسا بیافزایید. در کادر سمت چپ به درایو یا پوشه موردنظر مراجعه کرده و آن‌ را انتخاب كنيد. از کادر سمت راست رفتار پیکاسا با این محل را مشخص می‌کنید. علامت ضربدر قرمز رنگ به معنای حذف این محل از نرم‌افزار پیکاسا، تیک سبزرنگ به معنای یک‌بار اسکن محل و علامت دایره‌ای آبی رنگ به معنای اسکن محل در هر بار اجرای نرم‌افزار است. آیکون بعدی تعیین کننده روشن یا خاموش بودن قابلیت تشخیص و برچسب‌گذاری چهره در این پوشه است. به این ترتیب می‌توانید تمام محل‌های محتوای تصویر را به پیکاسا معرفی کنید.

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 5- مديريت پوشه‌ها درنرم‌افزار پيكاسا
 

اما همه تصاویر همواره روی هارددیسک کامپیوتر قرار ندارند. با کلیک كردن دکمه Import از نوار بالای نرم‌افزار می‌توانید تصاویری را که روی CD، حافظه‌های فلش یا دوربین خود دارید از طریق پیکاسا به کامپیوتر خود منتقل كنيد. با كليك گزينه Import با صفحه‌ای همانند شکل 6 مواجه خواهید شد. از منوی بالای این صفحه می‌توانید منبع موردنظر را که به عنوان مثال یک CD یا یک حافظه فلش است، انتخاب كرده و در کادرهای قسمت پایین تعیین كنيد كه این تصاویر در چه محلی و در چه پوشه‌ای از کامپیوتر شما ذخیره شوند.

مروری بر پیکاسا، نرم‌افزار ویرایش و مدیریت تصویر گوگل (1)
شكل 6- واردكردن تصاوير يك سي‌دي به گالري پيكاسا
 

منبع:http://www.shabakeh-mag.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط