مشکل اصلي کجاست؟

امام خميني در پيام تاريخي خويش خطاب به گورباچف (رهبرشوروي سابق)چنين فرمود:«جناب آقاي گورباچف!بايد به حقيقت رو آورد.مشکل اصلي اصلي شما مسئله ي مالکيت و اقتصاد و آزادي نيست. مشکل شما عدم اعتماد واقعي به خداست. همان مشکلي که غرب را هم به ابتذال و بن بست کشيده و يا خواهد کشيد. مشکل اصلي
شنبه، 14 آبان 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مشکل اصلي کجاست؟

مشکل اصلي کجاست؟
مشکل اصلي کجاست؟


 

نويسنده:احسان احمدوند




 

توسعه يافتگي از ديدگاه امام خميني
 

امام خميني در پيام تاريخي خويش خطاب به گورباچف (رهبرشوروي سابق)چنين فرمود:«جناب آقاي گورباچف!بايد به حقيقت رو آورد.مشکل اصلي اصلي شما مسئله ي مالکيت و اقتصاد و آزادي نيست. مشکل شما عدم اعتماد واقعي به خداست. همان مشکلي که غرب را هم به ابتذال و بن بست کشيده و يا خواهد کشيد. مشکل اصلي شما مبارزه ي طولاني و بيهوده باخدا و مبدأ هستي وآفرينش است.»
ازمفهوم اين پيام به خوبي روشن مي شود که معمار بزرگ انقلاب از همان دوره با نگاه تيز و بصيرتي که به مسائل جهاني داشت بسيار ساده و در عين حال عميق،شکست وفروپاشي اتحاد جماهير شوروي را به دليل بي توجهي به نيازهاي معنوي انسان حتمي دانسته است.
امروز نيز ناهماهنگي و وجود اهداف متفاوت الگوهاي توسعه در کشورهاي جهان سوم به خوبي اين موضوع را تأييد مي کند که اين الگوها خوشايند و ذائقه ي روحي ملت انقلابي و اسلامي ايران نيست و ما بايد با تکيه بردانش بومي خود به فکر طرح الگويي براساس آموزه ها و تعاليم وحياني دين کامل اسلام باشيم.
امام خميني (ره)هدف دين اسلام را پاسخگويي همه جانبه به پرسش ها وابهامات فردي و اجتماعي مي دانست و از اين رو تفسيرروشي از آن ارائه داد که باوري نو در توانمندي دين درجامعه بشري پديد آورد. ايشان فرمود: « اسلام همه ي مسائلي را که مربوط به زندگي بشر در دنيا و آخرت است و آنچه مربوط به رشد و تربيت انسان و ارزش انسان است است داراست». «اسلام مکتبي است که برخلاف مکتب هاي، غيرتوحيدي، در تمام شئون فردي و اجتماعي و مادي و معنوي و فرهنگي وسياسي و نظامي و اقتصادي دخالت و نظارت دارد و ازهيچ نکته اي ولو بسيارناچيز، که در تربيت انسان و جامعه و پيشرفت مادي و معنوي نقش دارد فرو گذارننموده است و موانع و مشکلات سر راه تکامل را در اجتماع و فرد گوشزد کرده است».
همه ي اين بيانات وروشن بيني ها نشان مي دهد که ايشان با طرح نظريه ي جدايي ناپذيري دين ازسياست، دين را، که در کنج ‏مسجدها دربند شده بود، رها ساخت و تا خانه ها و قلب و روح ملت به ارمغان آورد. در واقع ايشان الگوي ويژه اي را براي ما ترسيم کرد که نه تنها با معيارها و ملاک هاي زندگي آرماني بشرمنافات نداشت، بلکه سبب مي شد انسان با تکيه براين آموزه هاي ظريف نکات ويژه اي را استخراج کند وبراي دستيابي به اهدف مقدسش به کاربرد.
ايشان در بخشي ديگرازسخنانشان اشاره نموده است که براي دستيابي به آرماني نهايي درگام نخست بايد از وابستگي به بيگانگان رها يابيم تا بتوا نيم در چهارچوب احکام اسلامي عدالت و انصاف را اجرا کنيم و از استثمارشدن به دست آنهارهايي يابيم.
«‏اجراي قوانين بر معيار قسط و عدل و جلو گيري از ستمگري و حکومت جائرانه و بسط عدالت فردي و اجتماعي و منع از فساد و فحشا وانواع کجروي ها و آزادي برمعيارعقل وعدل واستقلال وخودکفايي وجلوگيري ازاستعمارواستثمارواستعباد و حدود و قصاص وتعزيرات برميزان عدل، براي جلوگيري ازفساد و تباهي يک جامعه و سياست و راه بردن جامعه به موازين عقل و عدل و انصاف و صدها از اين قبيل، چيزهايي نيست که با مرور زمان در طول تاريخ بشر و زندگي اجتما عي کهنه شود».
‏ايشان ازآرزوي ملت و دولت ياد نموده و براي توزيع عادلانه ي ثروت و فقرزدايي نکته هاي ظريفي را برشمرده است: «همه ي آرمان و آرزوي ملت و دولت و مسئولان کشورماست که روزي فقر و تهيدستي در جامعه ي ما رخت بربندد و مردم عزيز و صبورو غيرتمند کشورما، از رفاه در زندگي مادي و معنوي برخوردارباشند ».
همه ي اين بيانات و نکته سنجي هاي آن بزرگوار نشان مي دهد که تا زماني که حکومت اسلامي در خاک ايران حاکم است و تا جايي که فرزندان برومند انقلابي براي برپايي حکومت جهاني مهدي(عج) تلاش مي کنند همه ي اين اهدف دست يافتني است و ان شاءالله و به خواست خداوند بزرگ توطئه هاي دشمنان نقش برآب مي شود و استقلال فرهنگي سبب مي شود که ايران در راه توسعه، تعالي وپيشرفت گام هاي بلندي را بردارد.

مشکل اصلي کجاست؟

منبع: مجله زمانه، شماره95



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما